Legislatie motoare si barci de agrement. Ajutor va rog !!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- hoinar7777
- junior
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si informatii,am castigat foarte mult timp informdu-ma de aici de pe forum cu ajutorul vostru si cred ca informatiile postate aici vor fi de mare folos multora dintre noi.
Conluzia : motor maxim 4,9 cai lungimea maxima a barcii maxim 7m si n-ai nici o problema.
O K - Nu se pune problema de o barca mai mare de 7 m,ca doar nu ne facem marineri,dar daca motorul depaseste 4,9cai pentru a obtine permisul de navigator care ar fi pasii ce ar trebui urmati,pe la ce institutii,capitanii,si care ar fi etapele de urmat pt.a obtine permisul ?
E greu, e usor,sunt taxe mari,se justifica daca imi propun sa merg in delta de 4-5 0ri pe an ?
Eu in delta am mers cu barci ce aveau motoare de 8,15,si 25 de cai si mi sau parut diferente mari, vizibile de la o motorizare la alta.
Apelez din nou la ajutorul celor mai priceputi dintre voi,pentru ca aici la barci nu este ca la masini unde se pricepe toata lumea si unde ai o multime de surse de informare,emisiuni tv,reviste,etc,
Multumesc din nou .Asa e cu bobocii,pana invata tot intreaba,intreaba si iar intreaba. O zi buna tuturor.
Conluzia : motor maxim 4,9 cai lungimea maxima a barcii maxim 7m si n-ai nici o problema.
O K - Nu se pune problema de o barca mai mare de 7 m,ca doar nu ne facem marineri,dar daca motorul depaseste 4,9cai pentru a obtine permisul de navigator care ar fi pasii ce ar trebui urmati,pe la ce institutii,capitanii,si care ar fi etapele de urmat pt.a obtine permisul ?
E greu, e usor,sunt taxe mari,se justifica daca imi propun sa merg in delta de 4-5 0ri pe an ?
Eu in delta am mers cu barci ce aveau motoare de 8,15,si 25 de cai si mi sau parut diferente mari, vizibile de la o motorizare la alta.
Apelez din nou la ajutorul celor mai priceputi dintre voi,pentru ca aici la barci nu este ca la masini unde se pricepe toata lumea si unde ai o multime de surse de informare,emisiuni tv,reviste,etc,
Multumesc din nou .Asa e cu bobocii,pana invata tot intreaba,intreaba si iar intreaba. O zi buna tuturor.
- daspinningmaster
- utilizator constant
@hoinar7777
Acum un an cand mi-am luat eu permisul taxa era 320 lei. Suna si tu la o capitanie si vezi care mai sunt taxele si cand sunt examene.
Ai aici un link http://www.probarca.ro/Examen-obtinere- ... igatie.htm cu cele necesare pentru permisul categoria B.
Daca vrei sa suni asta este numarul de la capitania Snagov 021.224.25.09.
@adiwolf
Traim in Romania, normal ca poti mege fara permis, aici oricine poate face ce vrea, legile sunt optionale.
Oricum treaba e penala, in caz de ceva se poate ajunge la sapte ani racorosi, iar pentru un ochi cat de cat format e diferenta mare intre o carcasa de motor de 8cai si una de motor de 5cai.
Decizia este a fiecaruia.
Acum un an cand mi-am luat eu permisul taxa era 320 lei. Suna si tu la o capitanie si vezi care mai sunt taxele si cand sunt examene.
Ai aici un link http://www.probarca.ro/Examen-obtinere- ... igatie.htm cu cele necesare pentru permisul categoria B.
Daca vrei sa suni asta este numarul de la capitania Snagov 021.224.25.09.
@adiwolf
Traim in Romania, normal ca poti mege fara permis, aici oricine poate face ce vrea, legile sunt optionale.
Oricum treaba e penala, in caz de ceva se poate ajunge la sapte ani racorosi, iar pentru un ochi cat de cat format e diferenta mare intre o carcasa de motor de 8cai si una de motor de 5cai.
Decizia este a fiecaruia.
Fire zmucite!
pai da, ca si pe motoarele navetei Columbia (27.000cp) scria tot 4cp si aia nu aveau "permis de navigator printre astre" si nu s-a terminat bineMihaiV scrie:da pe motorul de 115 cp pot scrie 4 cp? crezi ca se prind?adiwolf scrie:iei un motor de 8cp, stergi cifra 8 si scri acolo 5.(nu te controleaza nici draqu sa vada ce putere ai tu la motor)
stiu doi baietasi care asa au la motoare si merg la dunare nonstop,fara probleme

NU este de incurajat practica cu alte cifre pe carcase, ca poate dati de un politist care va face cariera cu un pescar nevinovat care merge cu 30km/h cu 4cp

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
cand mai ajungi prin valcea sa imi zici si o sa iti arat, eventual o sa rog unul din baieti sa iti arate micul bricolaj.MihaiV scrie: da pe motorul de 115 cp pot scrie 4 cp? crezi ca se prind?
acuma, fiecare face cum doreste si cum il tin curelele, eu am spus doar cum au rezolvat aceasta problema doi dintre pescarii pe care ii cunosc si care pescuiesc preponderent la dunare in fieful politie de granita si al controalelor mai multe decat pe o apa interioara.
sa fiu sincer, daca as fi fericitul posesor al unui motor de 6 -8cp, fara sa stau pe ganduri as face modificarea, dar de la marimea aia in sus deja iti fortezi norocul.