Legend Elite sau Extrem
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Legend Elite sau Extrem
Salutare,
sunt nou intr-ale pescuitului la rapitor, si am o intrebare. Urmeaza sa-mi iau o lanseta pentru o iesire de o saptamana pe Dunare. Vreau ceva bun, chiar daca costa ceva mai mult. Ce imi recomandati? Am vizitat magazinul din Timisoara si sunt un dubiu. Ce sa aleg? Avantaje, dezavantaje la una si cealalta?
Multumesc!
sunt nou intr-ale pescuitului la rapitor, si am o intrebare. Urmeaza sa-mi iau o lanseta pentru o iesire de o saptamana pe Dunare. Vreau ceva bun, chiar daca costa ceva mai mult. Ce imi recomandati? Am vizitat magazinul din Timisoara si sunt un dubiu. Ce sa aleg? Avantaje, dezavantaje la una si cealalta?
Multumesc!
Salut.
In primul rand modelele astea doua nu le-as recomanda ptr Dunare ptr ca plaja lor de aruncare este pana in 21 gr..... Dar trecand cu vederea peste faptul acesta, diferenta dintre cele doua lansete, consta in faptul ca Extreme-ul are inele mult mai usoare si rezistente, ceea ce face batul mai rapid si mai usor (nu cu mult). Daca nu ma insel, sunt 200 si ceva de lei diferenta ca si bani, eu unu as alege Elite-ul.
In primul rand modelele astea doua nu le-as recomanda ptr Dunare ptr ca plaja lor de aruncare este pana in 21 gr..... Dar trecand cu vederea peste faptul acesta, diferenta dintre cele doua lansete, consta in faptul ca Extreme-ul are inele mult mai usoare si rezistente, ceea ce face batul mai rapid si mai usor (nu cu mult). Daca nu ma insel, sunt 200 si ceva de lei diferenta ca si bani, eu unu as alege Elite-ul.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
- veteran
Iti recomand asa ceva;watermoccasin scrie:Pentru Dunare incearca mai bine o lanseta Avid 7' MH sau Avid Inshore 7'6'' MH , te vor ajuta sa pescuiesti .Legend sunt prea fine pentru hamaleala din barca si jiguri de la 40gr .in sus .
Fire stresate !
http://www.tackledirect.com/st-croix-av ... 86hf2.html
Nu vei regreta!
Invata sa te descurci singur ! Cand vei avea o problema vor disparea toti !
-
- veteran
Despre elit extrem de spin (am un 6,8xf) nu am ce sa-ti spun decat ca este un bat excelent, este un bat cu care daca stii sa pescuiesti nu exista sa nu ajungi pe podium la orice concurs de salau.
Este intr-adevar putin zgomotos in sensul ca la aruncare pe textil se aude un suierat discret dar nu este deranjant.
Avantajul la inelele de sarma (vezy Germina)
este ca nu trebuie sa le porti de grija decat doar la cel de varf nu ai ce sparge la ele.
Batul este asa de senzitiv ca simti si cand trece jigul prin termoclina.
Daca ai resurse merita sa-l iei si apoi sa-l impreunezi cu o certate, stella sau steezz (marime 2000 2500) fac un combo suupppeeeerrrrrr si crede-ma nu vorbesc din carti.
Pe Dunare cele de spin sunt cam fortate daca trebuie sa dai cu jiguri peste 1 oz, dar daca iti place baitcastul gasesti elit extrem care nu iti va face probleme merg linistit pana la 60-70g (in catalog sunt 2oz), iar daca nu iti place baitcastingul iei batul il dai la un rodbilder sa ti-l faca de spin.
Este intr-adevar putin zgomotos in sensul ca la aruncare pe textil se aude un suierat discret dar nu este deranjant.
Avantajul la inelele de sarma (vezy Germina)

Batul este asa de senzitiv ca simti si cand trece jigul prin termoclina.

Daca ai resurse merita sa-l iei si apoi sa-l impreunezi cu o certate, stella sau steezz (marime 2000 2500) fac un combo suupppeeeerrrrrr si crede-ma nu vorbesc din carti.
Pe Dunare cele de spin sunt cam fortate daca trebuie sa dai cu jiguri peste 1 oz, dar daca iti place baitcastul gasesti elit extrem care nu iti va face probleme merg linistit pana la 60-70g (in catalog sunt 2oz), iar daca nu iti place baitcastingul iei batul il dai la un rodbilder sa ti-l faca de spin.

Deci... AlexMatei... este sotia mea..... Deschisesera acest subiect doar ca sa ma "agate" pe mine, si sa-i destainuiesc, fara sa-mi dau eu seama ca ar putea fi ea, ce bat mi-ar place dintre astea doua (ptr a mi-l afce cadou
)
....
De aceea are si un singur post aici pe forum
p.s.: si m-a agatat bine de tot..... eu fiind primul care a raspuns la nelamurirea lui (ei)
p.s.s.: oricum... multumesc ptr raspunsurile voastre, domnii mei

De aceea are si un singur post aici pe forum

p.s.: si m-a agatat bine de tot..... eu fiind primul care a raspuns la nelamurirea lui (ei)

p.s.s.: oricum... multumesc ptr raspunsurile voastre, domnii mei

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...