LANSETE SPINNING UL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catamat
utilizator nou
utilizator nou

LANSETE SPINNING UL

Mesaj de catamat » 03 Iul 2006, 06:59

Salut
Am tot citit topicurile de clean si avat, multa lume pescuieste cu voblere de 2-3 gr. sau rotative nr. 0 sau 00......
Fratilor, cu ce lansete le pescuiti, ca eu nu gasesc nici una care sa arunce mai putin de 5 gr. (cel putin asa scrie pe ele) :?:
Poate imi da cineva ceva nume de firme sau chiar magazine de la noi care sa comercializeze asa ceva. Poate si preturi aproximative??
Multumesc

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 03 Iul 2006, 07:49

De exemplu Maver Nembo Spinner Lake (http://www.maver.net/canne_spinning.htm) vezi la magazinele care vand Maver.

Eu am un Geologic Trout Exalty luat din reteaua de magazine Decthlon din Franta, 1,8m 3-12 grame, 2 bucati, inele SiC. Arung destul de departe cu un fir Trabucco river trout de 0,16 mm. Recent am capatat si o lanseta din fibra de sticla din clasa light, un Shakespeare Pro Am, o lanseta mai veche. Nu scrie pe ea ce greutati lanseaza dar scrie ca se folosesc fire de la 4 la 8 lbs. Cu acelasi fir lansez foarte bine si cu asta.
Ca sa-ti faci o idee voblere salmo tiny, salmo minnow 5 cm, rapala husky jerk 6cm (3gr), cosma alea mici de vreo 2-2,5 cm pot sa le lansez la cca 15-20m.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 03 Iul 2006, 09:09

catman Maver Lake arunca de la 2 gr
si nu uita ca exista lest pe fir ...pus cum trebuie te ajuta si pe 1,5 gr sa arunci ok

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 03 Iul 2006, 18:12

Eu am un SERT TRUTTA UL GTX, 3 bucati, 1.80 m, 0-7g !! Merge sa arung doar agrafa !!!! Folosesc un florocarbon de 0.16 mm. Din punctul meu de vedere are o problema: e cam moale. Dar pot arunca orice vobler si orice lingurita. O am de la MIM TEAM - comanda speciala :wink: ! Parca a costat undeva la 2 milioane - pret de catalog ! Vorbeste ca iti aduc si tie fara nici o problema!

Mai am un SHIMANO Nexave, 2 bugati, 1.80m, 3-7g. Nu face fata la voblere asa usoare. Adica arunci de cateva ori apoi iti cade mana.

Acum: in principiu pentru a arunca (lejer !) astfel de voblere si lingurite iti trebuie:
1. ori o lanseta UL (vezi SERT)
2. ori o lanseta mai lunga si foarte rapida conjugata cu o mulineta usoara si un monofilament subtire (max. 0.18mm)
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 03 Iul 2006, 18:14

uite un link pentru SERT TRUTTA UL GTX:

http://www.sertfishing.com/cannedetail_ ... m=CLAE1130
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 03 Iul 2006, 19:48

incearca sa ti-o gandesti singur . alege-ti blank-ul si celelalte componente si ti-o faci "pe sufletul tau " daca ai ceva pretentii de la ea . Daca nu cred ca si maver-ul si sert-ul sunt OK ( asta de pe piata la noi )

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Iul 2006, 20:23

La un pret rezonabil poti cumpara un bat MICROLITE de la BASS PRO SHOPS($39,99),un bat cu inele FUJI CONCEPT ,f.bun pt. ceea ce doresti,adica pt. un pescuit light sau ultralight.

Jean Scurtu

catamat
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catamat » 04 Iul 2006, 01:01

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, acum stiu pe unde sa caut.
Ideea era intr-adevar ca batul sa fie scurt (max. 2.10m) pentru fire pina in 3 kg. Credeam ca fibra de sticla face legea in domeniul asta, dar m-am inselat.......
Multumesc inca o data.
Clean sa fie.......

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 04 Iul 2006, 08:16

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 04 Iul 2006, 14:51

Acum ce sa zic?
Mihai are dreptate: vrei scula fati-o singur. Oricat de buna si de proiectata de nu-stiu-ce mare campion e scula respectiva, exista intotdeauna posibilitatea sa nu-ti placa ceva la ea. Ca de exemplu culoarea.
Nu este usor sa-ti faci singur o scula dar merita.
Eu am incercat! Am de toate mai putin un blank care este undeva prin state!!! :cry:

Scrie răspuns