Lansete premium pt jigging din barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jet93
veteran
veteran

Re: Lansete premium pt jigging din barca

Mesaj de Jet93 » 22 Dec 2024, 21:13

Doar nfc-ul ala a ajuns la mine prima data..o lucrare de mantuiala.
Poate nu o fi lucrat el personal la lanseta respectiva...
Astia care vor cea mai tare lanseta, nu stiu sa isi caute una, daca sunt la nivelul de "elita"?
Ma bufneste râsul...am destui "pe langa" mine...
Macar cumpara zenaq, ca au auzit undeva ca inelele puse aiurea sunt mai profi...
Succes in alegerile neprezidentiale!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 22 Dec 2024, 22:18

Zamfi scrie:
20 Dec 2024, 13:26
Nu prea inteleg...Eu am ,ca idee , am doua Kraag Elite de 7' , unul 7-28 g si unul 10-45g ,dintr-o bucata.Personal nu am ce le reprosa ...Tot ca parere personala , nu are rost sa treci de Elite ,catre Noctis de ex , pt bete de Dunare.Salaii de Dunare nu sunt ca maraitii aia de pe incinte :) ))).
Point Blanc sunt mai conice , o idee mai senzitive pt mana mea, dar atentie duc mult mai mult decat scrie pe blanc.Nfc , in stil Loomis clar, bune , senzitive , dar trebuie atentie la blanc , deoarece fiind rulate manual, doua blancuri cu acelasi cod au uneori diferente notabile intre ele!
6'th elements imi par mai potrivite pt ape mai mici, balti ,lacuri. Matagi T-Russel ,pana intr-un oz iar poate fi o solutie ,din doua bucati. Oferta bogata!
Doar o opinie personala si te rog sa o tratezi ca atare.
Pana la urma am intrebat direct producatorul, mi-au zis ca cele mai bune pe care le au sunt Thorus Boron si Noctiss.
O sa vorbesc si cu Andrei.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 22 Dec 2024, 22:41

Da,nu pot sa zic ca nu e asa cu FA...Eu am zis ca ,in opinia mea, nu are rost sa investesti pt Dunare in Noctis sau Boron.Dar este o chestie personala si daca vrei blancul top de la ei ...il cumperi si aia este! Eu ma multumesc cu Krag Elite...Daca as vrea pt balta as merge pe 6thElement.In fine , nu mi-as face un bat custom doar din povestile altora ,deoarece risca sa ajunga pe topicul de vanzari...E vorba de bani multi si in final lanseta trebuie sa fie facuta pt mine .Mana difera de la om la om si ce este pt mine vis tie poate iti stramba nasul.Si viceversa. O spun cu sinceritate si fara a vrea sa para ca sunt eu marele Guru in lansete.Nu sunt,clar!Dar am pescuit si eu cateva (zeci) si uneori am contrazis amici care detineau lanseta suprema! In timp am inteles ca era lanseta suprema , dar pentru ei...Unii le-au vandut in dauna altor lansete, altii le au si acum.Customul e greu,sincer.Cele de fabrica le scuturi,ideal pescuiesti si vezi daca iri spun ceva.Daca nici macar nu le scuturi ...nu le cumperi! Decat daca iti permiti sa pierzi bani.Stiu pescari care de 10 ani cauta lanseta perfecta, nu au gasit.o dintr.un motiv simplu: ea nu exista! Enjoy!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 23 Dec 2024, 10:36

zamfi are dreptate(aici) :D
lanseta perfecta nu exista si nici nu va exista.exista clase de lansete,materiale revolutionare,modul cum sunt ele distribuite(atat de fabrica cat si custom).
exista o problema-blank foarte bun dar montat gresit din fabrica,doar in urma customizarii devine ce trebuie.
asa ca te poti gasi in situatia de mai sus ori de la 0 custom si atunci ai rezolvat problema.in schimb cum majoritatea nu suntem din aceleasi localitati cu cei care modifica ori echipeaza diferite blankuri va fi greu doar prin telefon sa obtinem maximum.plusuri si minusuri.

Dan_Serban
junior
junior

Mesaj de Dan_Serban » 08 Ian 2025, 17:00

johnnybravo scrie:
19 Dec 2024, 17:59
Salutare,

Caut pt un prieten doua lansete de fabrica (prima optiune) dar sunt deschis si la variante de blank-uri cu urmatoarele specificatii:
- putere 1/4 - 1oz, actiune fast sau x-fast, lungime aprox 6'6"-7'3"
- putere 1/2 - 1 1/2oz, actiune fast sau x-fast, lungime aprox 6'6"-7'3"

Aplicatia este jigging salau pe Dunare din barca.

Buget max 800eur / lanseta.

Ce optiuni sunt pe moment pe piata? SCV am inteles ca nu mai sunt ce au fost, cu NFC X-Ray e loterie, NRX n-au varianta mai puternica, etc, etc

Merci
Te salut!
Arunca o privire la Point Blank, mai cu seama la PB731MHXF si PB731HXF, sunt blank-uri usoare pentru puterea lor, conice, senzitive si acopera cam toate situatiile pe care le poti intalni la salau pe Dunare, mai putin alea unde se cere o lanseta mai lunga. :D
MH-ul - e dat ca fiind un 10-30, insa merge pana in 40gr plus guma(cel putin in mana mea), iar in plaja de jos poti pescui decent cu el de pe la 9gr+guma.
H-ul - e dat pana in 60gr, insa il pescuiesc lejer cu 60gr plus guma, in plaja de jos incepe sa lucreze cam de pe la 24gr.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 08 Ian 2025, 17:04

merci, pe moment am ales doua X-Ray-uri, topicul ramane relevant si pentru altii

Scrie răspuns