Lansete japoneze Yamaga sau Tenryu ...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete japoneze Yamaga sau Tenryu ...

Mesaj de cristian.ene » 08 Ian 2015, 16:06

SF,

stiu mai multi pescari care rup lansete cosntruite pe blankuri rezistente prin fortele care rezult din intepaturile groaznice pe care le executa de fiecare data.
Nu au rezistat nici un tip de blank recusnoscute ca fiabile St.Croix, Lamiglas sau alte americane. asta in conditiile in care lansete nu au avut montaje sarace in inele.

Este suficient sa privesti catre USA care pescarii au un stil brutal de pescuit in care fac high stick, ridca bass mari in lansete abuzuri la care multe blankuri japoneze nu ar face fata daca ar avea un numar optim de inele si ar ceda daca ar fi puse ici si colo.

Pescuitul la salau oricat de finete ar fi presupune o intepare ferma si posibil fire multifilament si cu cat lanseta este mai fina te obliga al intepare mai ampla si cu o viteza mai mare mai ales daca distanta este mai mare. Vrei nu vrei nu pescuiesti mereu la nivelul apei sau din barca asa ca lanseta va trebuis a faca fata unor momente in care trebuie sa faca fata unor pesti care vor sa intre in structuri .Intamplator poti sa te intalnesti cu salai mai mari sau alte specii puternice chiar daca lanseta este light.
Ce faci pui sa nu presiune maxima ? o lanseta bine montata nu va ceda niciodata si in conditii maxime de stres.

Nu mai spun de pescarii care isi executa lanseta intepand dur in dorinta de a elibera din structuri naluca cu frana stansa barbar .

Ai mai sus exemplu in care un pescar comanda un lung sir de lansete concepute pentru un stil de pescuit marin intre ape cu naluci reactive in speranta ca vor fi suficient de rapide pentru pescutul cu naluci soft fie si pe ape putin adanci.

Evident putina cultura in domeniu si informatii asezate ,,rau,, nu duc decat la confuzii si deziluzii autoprovocate. Oricum nu-i un caz izolat mai degraba este regula ca cei mai multi pescari nu stiu sa isi aleaga echipamentul sau ce asteapta de la o lanseta .
Faptul este cumva imbucurator pentru ca mai multi pescari constienti de ce le-ar trebui ar fi periculos pentru o tara care aproape nu mai are pesti.

Tot imbucurator este ca oricum nu invata decat un numar infim dintre ei oricat de multa informatie exista, si in plus pestii devin apatici cand sunt supra pescuiti in crese :lol: sau pe ape naturale.

Cea mai mare pierdere a pescutului este ca a piedut de mult din placerea naturala de intelegre mai profunda si a devenit mai mult o activitate, achizitiva de tehnologie , idolatra in fata unor scule, obsedata de eficienta doar cu ochii in sonar, lipsita de relaxare reala mereu haituita de timp si rezultat :roll: motiv de hrana pentru orgoliu internautic si placere care traieste o clipa doar din capturi tot mai mari sau mai multe prin care sa isi umfle orgoliul pe net.

Imaginea de robocopi sau soldati universali imbracati in uniforme si inarmati pana in dinti cu toate armele si tehnologiile posibile in fata unor pestisori care se mai apara doar prin boicotul apatiei. Din fericire vor mai prinde doar aceia care raman deschisi la intrepretarea deschisa a fiecarei zi de pescuit care va fi de aici inainte mai imprevizibila.

ily
veteran
veteran

Mesaj de ily » 08 Ian 2015, 17:07

Din toate care le-am avut doar acel evergreen a fost mai firav dar nici nu avea cum sa fie altfel daca la 84" are 85gr.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Ian 2015, 17:08

High sticking ii aproape tipic pescuitului cu florete sub 2 m , ii ceva aproape natural , cu 2,70 ai mai putine sanse zau , acoperi distanta aia in spatiu fara sa ajungi la high stick :wink:

Betele alea japo pentru seabass ridica mai multi pesti decat americanii , nu-i tot una sa pescuiesti intr-o balta sau lac , sau in ocean sau mare de pe stanci , loc clasic pentru seabass ,io am ridicat pesti pana in 6 kile cu bete pana in 50 de gr . de 3m sau 2,7 , cu fire de 30 lb si leadere de fc de 0,52 , in situatii de mare in care nu puteam folosii minciocul datorita valurilor care urcau prea mult si prea tare .
Cu bete pana in 40 de gr pesti de 2-3 kile smulsi dintre valuri in sus pe stanca . Cu 7 inele doar .
Pescuiesc cu fire groase insa frana slabita , cat sa-mi permita inteparea , reglez dupa aia , din mers , doar la o specie pescuiesc strans .Dau cu leader lung de fc , am elasticitate pe aia 4-6 m de leader incat sa nu pun batu in pericol asa usor daca ceva vrea sa intre in structuri si am avut multe situatii cand am deschis pickapu cand era evident ca intra in stanci , ca sa nu intre cu firu tensionat sa-mi rupa instznt , am scos pestele dupa aia cu frana minima , pentru ca pan la urma cedeaza daca exista un minim stres , si pare o minune cand vezi ditai dulaul care parea pierdut (si la inceput pesti din astia erau toti pierduti , incercam sa-i opresc cand erau in plina forma ) ca iese cu leaderul jupuit . Batu.......

Insa nu am rupt decat un bat , in lanseu , un bat cu care am pescuit ani buni , un Shimano Beastmaster , probabil era atins.

Un amic bulgar o rupt 3 bete bune doar anu asta , bete ca a mele , o rupt un lamiglas Surf and Jetty pana in 3 oz , cu line weight 30 lb , in agatatura , bat cu care am ridicat multi pesti de 3-4-5 kile .

Deci io as zice ca inca o sa se rupa multe bete , si indiferent cat de bine ar fi montate , tot se vor rupe .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Ian 2015, 17:11

ily scrie:Din toate care le-am avut doar acel evergreen a fost mai firav dar nici nu avea cum sa fie altfel daca la 84" are 85gr.
Pai l-ai rupt sau cum?

Intradevar , betele alea nu-s firave , atata vreme cat le folosesti in zona pentru care is date , si la vobler is grozave , ca pentru aia is cam facute .

ily
veteran
veteran

Mesaj de ily » 08 Ian 2015, 17:17

SF scrie:
ily scrie:Din toate care le-am avut doar acel evergreen a fost mai firav dar nici nu avea cum sa fie altfel daca la 84" are 85gr.
Pai l-ai rupt sau cum?

Intradevar , betele alea nu-s firave , atata vreme cat le folosesti in zona pentru care is date , si la vobler is grozave , ca pentru aia is cam facute .
Nu Ilie ,batul nu s-a rupt .

ily
veteran
veteran

Mesaj de ily » 08 Ian 2015, 17:47

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Ian 2015, 18:22

Din tendentioasele presupuneri ale lui E, pot trage o singura dar clara concluzie : 99 % din lansetele japoneze sunt efectiv niste lansete varza cu carne, au grave defecte de dispunere a inelelor pe blanc. Doar persoanele cu handicap si nepriceputii monteaza lansete in Japonia, in timp ce pe la noi prin batatura numai anumite eminente cenusii monteaza inele pe lansete, tot aceiasi care au pus si coada la pruna.

Joardele japoneze au o multime de defecte de fabricatie, sunt si strambe dar si subtiri in pereti sau prea groase, se rup ca grisinele, sunt lansete de toata jena ce sa mai … Baietii aia cu ochii mici nu au habar de fabricat sau montat lansete, le tremura mana pe inele rau, n-ai ce sa le faci, s-au nascut si ei ieri si pescuiesc abea de azi incepand, in timp ce E pescuia la chefal cu lansete KR cu Burebista cot la cot.

Inutil sa mai spun ca lansetele facute de acest E sunt rupte din soarele al mai mare, sunt ale mai bune joarde de prin prejurul Bucurestiului pe o raza de cateva mii de km in jos. La Tokyo si Osaka sunt numai verze de lansete si blancuri, aici la romanica se da ora exacta in materie de lansete, fix pe mosilor colt cu vergului (e o vorba) … Nu mai tine azi cu prosteala asta ieftina, poate doar pe la sate si comune, a zburat demult puiu’ cu ata ptr matale E …

Sesizez dialogurile paralele si ma bucur cand discutiile sunt palpabile, cu argumente de bun simt si nu o dam in golanii, adevaruri partiale, induceri in eroare, confuzii intentionate prin exprimari generale sau in dodii, completate cu derapaje de caracter de doi lei marca E. Mesajele personajului amintit nu mai prezinta nici un interes pentru mine, zero barat. Se insurubeaza si el pe topicuri ca sa bulverseze pescarii putini care mai pleaca urechea la informatiile lui pline de adevaruri subrede, tendentioase sau insinuante, invelite insa intr-o exprimare aleasa ... cum e mai urat adica ...

Si in concluzie sa nu va puie necuratul sa mai povestiti prin alte topicuri despre lansetele japoneze pe care le-ati pescuit ca ii speriati si bruma de clienti pe care si asa nu-i mai dibuie de-o vreme buna ...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 08 Ian 2015, 18:38

Crapamniacul,

esti incapabil sa te uiti la tine esti atat de dobitoc pentru ca nu intelegi ca nu ma mai intereseza rodbuidingul si stilul tau are ca unica sursa prostia nemarginita si ura la fel de mare ca a jihadistilor care nu au alta solutie decat ura si violenta, in cazul tau verbala.

Esti pur si simplu propria caricatura fals de de la un capat la altul. SI vezi ca ai sereotipuri in discurs , esti penibil de previzibil. Iti place sa te balacesti in zeama ta mentala puturoasa.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 08 Ian 2015, 18:57

ily in clip nu vad decat o mare teama de a forta peste si a incercat sa evite orice ridicare a lansetei ca sa faca unghiuri mai mici intre fir si lanseta. Nu vad decat teama si o atitudine de protejare a lansetei.

7 inele +top pentru o lanseta atat de progresiva este un mare minus,

https://www.google.ro/url?sa=t&source=w ... cssrGCAovQ

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Ian 2015, 19:22

D.p.d.v. al jihadului ura e de trei feluri, după cum urmează:

1. Ura mai mică decât a jihadiștilor.
2. Ura la fel de mare ca a jihadiștilor.
3. Ura mai mare decât a jihadiștilor.

Fiecare categorie are subcategoriile ei. Teoria urii e ca teoria lansetelor. Și a chibritului. Și a pescarilor profesioniști și neprofesioniști.

Nu serios, de ce sunteți așa supărați unul pe altul?

Scrie răspuns