stiu mai multi pescari care rup lansete cosntruite pe blankuri rezistente prin fortele care rezult din intepaturile groaznice pe care le executa de fiecare data.
Nu au rezistat nici un tip de blank recusnoscute ca fiabile St.Croix, Lamiglas sau alte americane. asta in conditiile in care lansete nu au avut montaje sarace in inele.
Este suficient sa privesti catre USA care pescarii au un stil brutal de pescuit in care fac high stick, ridca bass mari in lansete abuzuri la care multe blankuri japoneze nu ar face fata daca ar avea un numar optim de inele si ar ceda daca ar fi puse ici si colo.
Pescuitul la salau oricat de finete ar fi presupune o intepare ferma si posibil fire multifilament si cu cat lanseta este mai fina te obliga al intepare mai ampla si cu o viteza mai mare mai ales daca distanta este mai mare. Vrei nu vrei nu pescuiesti mereu la nivelul apei sau din barca asa ca lanseta va trebuis a faca fata unor momente in care trebuie sa faca fata unor pesti care vor sa intre in structuri .Intamplator poti sa te intalnesti cu salai mai mari sau alte specii puternice chiar daca lanseta este light.
Ce faci pui sa nu presiune maxima ? o lanseta bine montata nu va ceda niciodata si in conditii maxime de stres.
Nu mai spun de pescarii care isi executa lanseta intepand dur in dorinta de a elibera din structuri naluca cu frana stansa barbar .
Ai mai sus exemplu in care un pescar comanda un lung sir de lansete concepute pentru un stil de pescuit marin intre ape cu naluci reactive in speranta ca vor fi suficient de rapide pentru pescutul cu naluci soft fie si pe ape putin adanci.
Evident putina cultura in domeniu si informatii asezate ,,rau,, nu duc decat la confuzii si deziluzii autoprovocate. Oricum nu-i un caz izolat mai degraba este regula ca cei mai multi pescari nu stiu sa isi aleaga echipamentul sau ce asteapta de la o lanseta .
Faptul este cumva imbucurator pentru ca mai multi pescari constienti de ce le-ar trebui ar fi periculos pentru o tara care aproape nu mai are pesti.
Tot imbucurator este ca oricum nu invata decat un numar infim dintre ei oricat de multa informatie exista, si in plus pestii devin apatici cand sunt supra pescuiti in crese

Cea mai mare pierdere a pescutului este ca a piedut de mult din placerea naturala de intelegre mai profunda si a devenit mai mult o activitate, achizitiva de tehnologie , idolatra in fata unor scule, obsedata de eficienta doar cu ochii in sonar, lipsita de relaxare reala mereu haituita de timp si rezultat

Imaginea de robocopi sau soldati universali imbracati in uniforme si inarmati pana in dinti cu toate armele si tehnologiile posibile in fata unor pestisori care se mai apara doar prin boicotul apatiei. Din fericire vor mai prinde doar aceia care raman deschisi la intrepretarea deschisa a fiecarei zi de pescuit care va fi de aici inainte mai imprevizibila.