Lansete ARNO
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lansete ARNO
Am luat de curand pentru un amic incepator o lanseta ARNO Spinnie de 1,8m 10-30g, cica "high modulus carbon". Lanseta este din categoria super ieftine (67 RON).
Duminica trecuta am vrut sa profit de temperatura in crestere si cateva raze de soare si am iesit la Somes, mai mult sa dezmortesc voblerele si silicoanele.
Dupa cateva lansari cu un jig de 7g, segmentul de varf al lansetei s-a rupt la lansare. Am dus batul inapoi in magazin (garantie 3 luni) si mi-au schimbat-o tot cu o lanseta ARNO dar modelul Destroy 2,1m 10-30g, scrie pe ea IM7, pretul in magazin cam la fel. Lanseta asta noua pare mai bine lucrata decat prima.
Credeti ca e normal ca o lanseta sa se rupa atat de usor in lanseu, fara a fi fortata, cu o greutate care abia daca e la limita inferioara inscriptionata pe lanseta ? Am mai avut lansete ieftine si chiar daca nu sunt cine stie ce totusi au prins peste si nu sunt chiar de carton.
Stie cineva ce e cu lansetele astea ARNO? Unde , cine le produce ...
Duminica trecuta am vrut sa profit de temperatura in crestere si cateva raze de soare si am iesit la Somes, mai mult sa dezmortesc voblerele si silicoanele.
Dupa cateva lansari cu un jig de 7g, segmentul de varf al lansetei s-a rupt la lansare. Am dus batul inapoi in magazin (garantie 3 luni) si mi-au schimbat-o tot cu o lanseta ARNO dar modelul Destroy 2,1m 10-30g, scrie pe ea IM7, pretul in magazin cam la fel. Lanseta asta noua pare mai bine lucrata decat prima.
Credeti ca e normal ca o lanseta sa se rupa atat de usor in lanseu, fara a fi fortata, cu o greutate care abia daca e la limita inferioara inscriptionata pe lanseta ? Am mai avut lansete ieftine si chiar daca nu sunt cine stie ce totusi au prins peste si nu sunt chiar de carton.
Stie cineva ce e cu lansetele astea ARNO? Unde , cine le produce ...
Am si eu o astfel de lanseta,dar n-am patit asa cum ai patit si tu,ti-am zis cum si ce s-a intamplat.Da,s-a rupt si al meu,dar acolo eu am fost vinovatul.Batul a fost reparat,si acum merge bine,am aruncat si greutati de 12,15 g si era OK. Si acum pescuiesc fara probleme cu ea.
Nu inteleg ce s-a putut intampla,o explicatie ar fi ca in depozit unde sunt depozitate acolo s-o fi 'ranit' batul,si stim cu totii ce sensibil ii carbonul la fisuri.
Nu inteleg ce s-a putut intampla,o explicatie ar fi ca in depozit unde sunt depozitate acolo s-o fi 'ranit' batul,si stim cu totii ce sensibil ii carbonul la fisuri.
Da, se poate. Oricum nu stiu la ce m-am asteptat la pretul asta.
Se pare ca imi construiesc o panoplie de no-nameuri pentru spinning. In momentul de fata am un GoldStar Viking 80 de 2,7m si 40-80g, un TedMclogan Bush Spinner 1,8m 20-60g, un Miral Turbospin 2 de 2,4m si 10-40g , un Arno Destroy de 2,1m si 10-30g (initial nu era pentru mine dar se pare ca am ramas eu cu ea), un Decathlon Spin Travel 2,7m si 10-20g, un Geologic Trout Exalty 1,8m si 3-12g. Poate ca Decathlon si Geologic sunt mai cunoscute in Franta dar restul ...
In afara de Arno care e noua toate au prins peste (nu PESTE) si au fiecare aplicatiile lor. Pacat ca nu apuc eu sa le pescuiesc cum as vrea.
Poate incep sa le vand si imi iau una sau doua de calitate cu care sa acoper cat mai multe aplicatii. Sa ma americanizez ca vad ca asta e tendinta in materie de scule de pescuit azi.
Deh, framantarile unui pescar frustrat ca nu are suficient timp sa mearga la pescuit si in fiecare zi mai mestereste ceva, mai bibileste o lanseta, o mulineta, o naluca ...
. Unde sunt vremurile alea in care cu o lanseta mergeam la orice, clean , avat, stiuca, salau si nu stiam ca am nevoie de mai mult ? Acuma cu internetul asta mi se pare mereu ca sunt descoperit, ca aia ar fi mai buna, ca mi-ar trebui si o din aia, si aialalta, mereu in cautarea lansetei/mulinetei/firului/nalucii perfecte.
Se pare ca imi construiesc o panoplie de no-nameuri pentru spinning. In momentul de fata am un GoldStar Viking 80 de 2,7m si 40-80g, un TedMclogan Bush Spinner 1,8m 20-60g, un Miral Turbospin 2 de 2,4m si 10-40g , un Arno Destroy de 2,1m si 10-30g (initial nu era pentru mine dar se pare ca am ramas eu cu ea), un Decathlon Spin Travel 2,7m si 10-20g, un Geologic Trout Exalty 1,8m si 3-12g. Poate ca Decathlon si Geologic sunt mai cunoscute in Franta dar restul ...
In afara de Arno care e noua toate au prins peste (nu PESTE) si au fiecare aplicatiile lor. Pacat ca nu apuc eu sa le pescuiesc cum as vrea.

Deh, framantarile unui pescar frustrat ca nu are suficient timp sa mearga la pescuit si in fiecare zi mai mestereste ceva, mai bibileste o lanseta, o mulineta, o naluca ...

Salut! Am avut si eu un ARNO Distroy 10-30g si desi e o lanseta extrem de ieftina, am fost foarte multumit de comportamentul ei (am pescuit in Delta destul ede mult cu ea fara sa am nici o problema. S-a rupt la un moment dat, dar exclusiv din vina mea! Am mai pescuit cu un Arno cu actiune mai mica ce apartinea unui prieten, tot in delta, care mi s-a rupt la imbinarea segmentelor dupa cateva lanseuri! Probabil defect de fabricatie! Oricum, o spun cu mana pe inima, mie mi-a placut batul cum se comporta! In rest, depinde cred si de noroc...sunt convins ca probabilitatea ca sa apara defecte de fabricatie la ARNO e mult mai mare decat la un Cormoran, Balzer, Ron Thompson ca sa nu mai vorbim de Loomis sau Sage.
Nu e vorba de americanizare ci de calitate , si eu am inceput la fel cu fel de fel de lansete ciudate cu care mi se parea la inceput ca totul e ok ,pe masura ce numarul de partide s-au inmultit mi-am cumparat altele mai scumpe si mi se parea ca Balzer sunt ok dar dupa un timp am fost dezamagit si de acestea cu care am avut fel de fel de probleme(e drept ca eu pescuiesc majoritar pe rau in conditii foarte dificile) am avut si eu Decathlon de care am fost oarecum multumit dar am avut noroc ca sa pot primi din state. Dupa ce am primit primele lansete de la Bass pro si cabelas pot sa spun ca mi-am dat seama imediat de diferenta de calitate si manevrabilitate(nu gasesc acum alt cuvant) si chiar modelele mai ieftine nu te vor dezamagi.
Numai bine!..
Numai bine!..
-
- veteran
-
- veteran