Lansete ARNO

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 06 Feb 2006, 15:27

todi,
ai zis cumva c...p???? :shock: :D :P
Mai destindem putin atm, ca pe celelalte topicuri e cam incendiara :(

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 06 Feb 2006, 18:24

Si mie mi-a lasat impresia ca este marcata mai puternica decat este, eu ma gandeam s-o folosesc la voblerit la avat si clean, eventual cate un shad din cand in cand.

Ma bucur sa aud atatea lucruri bune despre aceste lansete. Totusi sunt curios ce e cu pretul asta, unde or fi facute.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 06 Feb 2006, 21:06

da radu, luat cu jigul de solzii din coada, 4 kg si ceva, din ala de olt, subtire si rau :lol: :lol: senzatii tari

zvic, e bun batul meu, dau cu el cu placere, nu ma oboseste, etc. prietenul meu mai nepescar caruia i'am cumparat un arno de ziua lui, destroy 2.10, a tras asta vara de un salau respectabil, pana l'a proptit in ancora pe care eu o ridicasem precaut la nici un metru de barca :lol: cu un textil de 20 lbs corastrong sau ceva de genul asta si cu frana stransa complet, in conditiile in care salaul era intepat sub barca, deci fresh complet, si era dupa ochiul meu sarit bine de 5 kg. intr'adevar, stateam cu umerii stransi asteptand sa pocneasca, iar curbura deja nu mai era perfect rotunda, se flexa deasupra imbinarii putin mai pronuntat.

ce sa zic, eu dau numai la jig, agataturi, draci, laci, si n'a murit, parca s'a mai blegit putin :lol: :lol: :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2006, 09:37

todi scrie: si n'a murit, parca s'a mai blegit putin :lol: :lol: :lol:
:D :D :D ......asta da consolare
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 07 Feb 2006, 10:09

depinde de unde o privesti :wink:

pe bune, chiar e ceva de capul respectivelor bete.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 07 Feb 2006, 18:34

Dar Miral si Ted Mclogan a mai folosit cineva ? Am mai deschis un topic despre asta dar nu prea au fost raspunsuri, spunea cineva ca miralul sunt bune, solide dar atat.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 19 Iun 2006, 11:17

Se pare ca lansetele astea Arno nu sunt facute pe mana mea. Ieri pe Somes am rupt si Arno destroy 2.1m, 10-30g la cca 15 minute de la primul lanseu.
Dadeam la jig (cu fir multifilament Shimano Stella) si la un moment dat am simtit o lovitura in jig, am intepat nu foarte tare sau nu mai tare decat altadata si lanseta s-a rupt la cca 15cm de imbinare, chiar in dreptul primului inel de pe tronsonul superior. Ce intepasem era de fapt o creanga care mergea pe sub apa, nu aveam cum sa o vad si sa o evit. Am prins cu batul asta clean de cca 1kg, un avat tot cam pe acolo, strapi inca nu a vazut , batul era ok, se comporta bine in drill, parea suficient de puternic. Am mai patit si altadata sa mai agat cate o crenguta adusa de curent, cu lansete de putere mai mica decat arno destroy si nu am patit asa ceva, le-am adus incet la mal fara probleme.

Deh, mi-a trebuit mie lanseta ieftina. Deja e a treia lanseta de carbon pe care o rup in ultimii 2 ani, toate fiind din categoria ieftine. Daca de la inceput luam o lanseta mai de calitate ieseam mai ieftin asa ca ATENTIE la lansete ieftine ! Probabil ca pentru una buna astia scot vreo 2-3 rele , zic asta pentru ca sunt unii care sunt multumiti de ele (todi, Sorin).

M-am hotarat. Cabelas scrie pe urmatorul meu bat, poate un FE2. Un 703 cred ca merge pe somes la jigging, poate o cicada, o lingura, poate chiar jerkuri cu un monofilament. Pe forum am vazut numai laude pentru aceasta serie de la Cabelas.

Numai bine !

Scrie răspuns