lansete americane vs europene
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
daniel,
ce zici tu se aplica in masura in care exista bete de spin facute in europa care sunt realmente de top. din experienta mea, nu se compara cu ce fac americanii.
weekend-ul trecut am pescuit cu un prieten italian, m-am jucat cu ceva scule de la trabucco, tubertini si alte din astea. parerea mea? bullshit. nalucile la fel. pure bullshit.
daca mai fac si regula de trei simpla si compar preturile vs cele pt sculele din state, imi iese cu virgula rau de tot. la spin, europenii sunt amatori, eu asta cred. sportex nu am vazut, dar imi imaginez ca tree sa fie tot ceva gen baltzer, house of hardy samd. lucruri care arata bine, prind peste, dar sunt cel mult comparabile cu entry level-urile de la casele producatoare bune din state sau japan.
just my 2 cents.
ce zici tu se aplica in masura in care exista bete de spin facute in europa care sunt realmente de top. din experienta mea, nu se compara cu ce fac americanii.
weekend-ul trecut am pescuit cu un prieten italian, m-am jucat cu ceva scule de la trabucco, tubertini si alte din astea. parerea mea? bullshit. nalucile la fel. pure bullshit.
daca mai fac si regula de trei simpla si compar preturile vs cele pt sculele din state, imi iese cu virgula rau de tot. la spin, europenii sunt amatori, eu asta cred. sportex nu am vazut, dar imi imaginez ca tree sa fie tot ceva gen baltzer, house of hardy samd. lucruri care arata bine, prind peste, dar sunt cel mult comparabile cu entry level-urile de la casele producatoare bune din state sau japan.
just my 2 cents.
@eugen- batul de care faceam referire(modelul 270 cm) l-am vazut si am pescuit cu el. Este ft. mult peste modelele de care spui tu, dovada ca si pretul la acesta este 200 euro, si in plus nici nu il gasesti decat greu, la anumite magazine sau pe unele site-uri germane. Nu stiu de modelele americane, nu am vazut nici unul dar faptul ca le fac la lungimi mici, ft. rare modelele uzuale in Europa de 270-300 cm, nu imi inspira ft. multa incredere, tinand cont de pret, dificultatea de aducere, etc. Probabil ca si acolo modelele ft. scumpe sunt extraordinare calitativ, doar ce este made in usa spune multe de calitate, dar nu stiu daca sunt potrivite ptr. stilul de pescuit de la noi. Oricum, voiam doar sa spun ca referirea de pana la 30-40,50 sau mai mult nu este chiar o tampenie, interesand mult greutatea maxima a nalucilor ce pot fi folosite si mai putin cea minima, cu modelul respectiv putand arunca si voblere de 2-3g. Discutia poate divaga ft. mult, exista o multime de opinii dar cred ca un bat de calitate chiar european, cu care te-ai obisnuit si echipat cu o mulineta tot de calitate(Shimano, Daiwa-modele de top) si folosind voblere de firme consacrate sunt tot ce avem nevoie. Restul este cautatul pestelui si modul de al pacali sa se arunce pe voblerele noastre.
daniel,
mi-am dat cu parerea si cam atat, nu vroiam sa te conving ca am eu dreptate.
despre conditiile noastre de pescuit, aici te contrazic. la noi sau aiurea, tot asa se prind pestii. doar ca majoritatea europenilor prefera sa pescuiasca ca si bunicii lor cu rame si mormoloci. macaroana deja reprezinta o evolutie.
tehnicile asa-zis moderne merg si aici la fel de bine ca si afara, chiar daca sunt mai putini cei care cred in ele. eu unul am ajuns la concluzia ca e mai bine asa.
numai bine!
mi-am dat cu parerea si cam atat, nu vroiam sa te conving ca am eu dreptate.
despre conditiile noastre de pescuit, aici te contrazic. la noi sau aiurea, tot asa se prind pestii. doar ca majoritatea europenilor prefera sa pescuiasca ca si bunicii lor cu rame si mormoloci. macaroana deja reprezinta o evolutie.
tehnicile asa-zis moderne merg si aici la fel de bine ca si afara, chiar daca sunt mai putini cei care cred in ele. eu unul am ajuns la concluzia ca e mai bine asa.
numai bine!
gipo
domniloreu am avut mai multe europene-drachko prestige,sert sander feel cu fir interior,decathlon dar de cand am avut prima americana nu am mai folosit decat rar altceva caci nu suporta comparatie si numai cine nu a avut sau are alte interese ma poate contrazice. Lansetele americane sunt f.b gandite pentru a lucra cu ele ore in sir fara sa obosesti cu omulineta buna se echilibreaza mult mai bine ca celelalte ,si repecta perfect indicatiile constructorului,folositi macar o data o americana chiar una de pret mediu si nu o sa va mai doriti altceva.Asta nu inseamna ca nu te poti simti excelent pe malul apei cu orice fel de lanseta iar eu cred ca important e sa mergi cit mai des la peste insa plcerea e si mai mare cand ai o scula pe masura
Numai de bine.
Numai de bine.
-
- veteran
Tudor: ce sunt 7 ani? o nimica toata... trec cat ai clipitudor scrie:E un concurs de dezgropat topicuri de acum 7 ani ?

oricum subiectul e ca in bancul cu ciobanul cu oi albe si negre:
- da' alea albe? R: si alea albe...
- da' alea negre? R: si ala negre...
Ne vedem pe acelasi subiect in 2018...
mai sunt cateva clipe

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...