lanseta spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 01 Aug 2007, 06:15

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1508.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1574.html

http://www.totalfishing.ro/berkley-cher ... -1714.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-ron- ... -1790.html[/quote]

Am un black bull de 2,70 20-60 grame - e super dar nu pentru incepatori (nu de alta dar o sa iei toate tufele) la 2,10 nu l-am incercat dar e probabil cel mai bun la raport pret calitate performante)
am si berkley cherrywood e bun bat robust dar sufera la greutate fiind mai greu .
eu nu pot sa iti spun decat intre cormoran si berkley categoric cormoran.
the angler is catching xxx, not by the lure

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Aug 2007, 06:57

Am un Maver Skirt 2,40m 5-20gr. Arata bine, se misca bine, dar senzitivitatea e mediocra. Depinde si cu ce il compari. L-am luat dupa ce am pescuit multa vreme cu Maver Stralis Light Plus Spigot 2,40m 5-12gr si Skirt-ul a fost o dezamagire, desi a fost de 3 ori mai scump. Il luasem pentru pescuit la jig, dar era prea "nesimtit" si a cazut in dizgratie. N-am mai pus mana pe el de ceva vreme.
Zilele trecute, dupa o perioada lunga in care am tot testat pe bete (si aici vorbesc de cele pe care le am acasa, pescuite, nu doar "scuturate" de 2 ori in magazin), l-am luat din nou in mana. Senzatia n-a mai fost atata de rea. Dimpotriva, m-a surprins placut. De ce? Pt. ca venea dupa alte bete decat dupa acel Stralis Light Plus, care pentru mine ramane neegalat la capitolul senzitivitate, asa, ieftin si "european", cum e .
Ce bete mi-au "adormit" simturile in perioada asta? Iaca o lista:
- Maver Spinner 1,95m 4-12gr (de asemenea un bat foarte senzitiv)
- Maver Stralis Spigot 2,10m 5-20gr (foarte sensibil, dar rigid si greu)
- Maver Stralis Light Plus Spigot 2,40m 5-12gr.
- Maver Skirt Ultrafine 2,40m 5-20gr.
- Maver Esox 2,70m 12-30gr
- Maver Spinner Lake 2,10m 2-8gr.
- Cormoran Black Bull HTC 1,95m 5-20gr
- Spro Shadow X Force 2.10m 20-40gr.
- Bass Pro Microlite 6'6" 1/32-1/4oz
- Cabela's XML 703 7' 1/8-5/8oz
- St.Croix Wild River 8'6" 3/8-1 1/4oz
Ce am vrut sa spun cu asta? Ca e greu sa faci afirmatii de genul: cutare bat e senzitiv, cutare bat nu sau, mai controversat subiectul, "daca ai tinut in mana un bat american uiti de europene". Depinde. Senzatia e subiectiva si influentata de etalonul folosit. Daca e sa iau ca referinta un bat relativ cunoscut, cum e Cabela's XML, pot spune ca Skirt-ul transmite in maner mai multa informatie decat "americanul".
La fel, citesc afirmatii transante cum ca lansetele europene "mint" la plaja de greutati de aruncare. Si aici e nuantata treaba. Eu n-as arunca fara strangeri de inima un Slider 7 de 17gr. cu XML-ul, desi inscriptia de pe lanseta americana ma asigura ca e in regula (5/8oz=17.7gr). Si nu-l cred nici pe Spro, cu a lui limita inferioara la 20gr, atata timp cat arunca excelent de la 7-8gr in sus.
Alta afirmatie: "bat de clean". Si aici depinde foarte mult ce ape si ce marime de clean vizezi. Pe rauri mici, linistite, vanand clenuti juvenili, cu voblere micro sau rotative 00, Bass Pro Microlite-ul, de exemplu, e un excelent bat de clean. Pune-l insa sa dea cu acelasi vobler in curent puternic, c-ai sa-l vezi "gafaind" si incarcandu-se zdravan doar la tractiunea nalucii. Daca, in schimb, vizezi cleni mai maricei, incepi sa pui problema si altfel. In acest caz un "bat de clean" devine Skirt-ul, Spro-ul sau chiar St.Croix-ul, iar naluca poate fi un Slider 7 de exemplu (vezi galeria foto).
Pana aici am expus strict cate ceva din experienta personala (limitata), incercand sa ma desprind de tipare si prejudecati. Poate ajuta cuiva.
Sa formulez si un raspuns la problema din topic?
Daca doresti o lanseta "universala" (clean - avat - stiuca), strict intre cele enumerate, Cormoranul Black Bull HTC e OK. Nu cunosc Berkley-ul decat din magazin (nu mi-au placut inele).
Daca doresti o lanseta "de clean" in acceptiunea standard, pt. naluci mici, nu neaparat micro, dar care sa faca fata si unui avat sau clean serios), iti recomand Maver Stralis Light Plus Spigot (testata pe avat pana pe la 3,5Kg). Merge si pe ape mai repezi, fara a fi insa o "bata" si nu e nici scumpa. Merge bine si Skirt-ul 2.10m, dar la alta categorie de pret. Cel pe care il am eu (2,40m) arunca mai greu naluci sub cele 5gr cu care e inscriptionat.
Si, in sfarsit, daca doresti o specializare pe micro- sau mini- voblere, atunci ia-ti ceva UL. Skill-urile amintite mai sus mi se par bune. Le-am vazut in magazin, dar cand m-am intors sa-mi iau una (pt. teste, :P ), disparusera. Dintre cele pe care le-am pescuit (vezi lista), oricare dintre Maver Spinner Lake, Cabela's XML 703 sau Bass Pro Microlite se descurca multumitor (Bass Pro-ul e ultraspecializat pe microvoblere, dar arunca bine pana la cele 7 gr inscriptionate).
Cam asta ar fi...

P.S. Eu, unul, visez lanseta universala. Imi doresc sa pot lua cu mine pe apa un singur bat, sa nu fiu nevoit sa ma intorc km pana la masina sa schimb batul pt. ca vreau sa schimb gama de naluci. Sa nu rup gura unui clenut de-o palma, dar sa infig ancora in buza cornoasa a avatului. Sa nu fie "par" pe lac si nici "nuia" pe un rau turbat.
In lista de mai sus n-am gasit-o.
Drept care tocmai mi-am achizitionat primul meu bat de musca, he, he, he...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Aug 2007, 07:18

cipic scrie:Maver Skirt nu are sa fie niciodata un bat de clean cum nu are putere de aruncare reala 2-12 g.
Daca vrei un bat de clean .vezi ca au sosit de curind la Energofish gama de bete Skill de.1.98m -2.1 m care fac parte din gama light.
Pretul e undeva pe la 1.3-1.5 mil lei.
Pt. salau poti folosi Maverul.(daca iti poti permite) costa cam 4 mil .lei.

Nu stiu vali ca nu am pus mana pe el sa vad cum e,dar am vrut sa mi-l achizitionez si mi s-a spus ca e un bat bun si pt clean dar e fff bun la salau,iar cand mi s-a spus pretul am fugit din magazin ca glontu din teava :lol: :lol: :lol: ,dar cred ca isi merita banii cu siguranta!!![/quote]
Frate ,daca ti s-a spus de la magazinn ca e un bat bun pt. clean sunt 2 variante :-
- omul nu se pricepe :twisted:
- vinzatorul are procent din vinzari :wink:
Totusi Maver Skirt ramine gama de virf a celor de la Maver "dedicat " pescuitului la salau.(parerea mea).
-
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 27 Aug 2009, 09:37

daca vrei ceva universal poti sa incerci un Sert Hexane 5-15 g pe care il gasesti in variantele 1,80 m , 2,10 m si 2,40 m.eu am de 2,40 si ma descurc foarte bine cu el atat pe rauri mici cat si pe rauri mari.

http://www.xxx.ro/produse/43/5774/He ... 5-15g.html

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 11 Iun 2010, 14:57

Chiar vroiam sa intreb pe cineva despre batul asta Sert Hexane :merita sa dau banii pe el? Am vazut unul in magazin si mi-a placut la nebunie . Ai avut vreo problema cu el pana acum? de cand il ai si la ce il folosesti?

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 11 Iun 2010, 21:21

il am de 1 an si nu am nici un defect la el. l-am pescuit intens si l-am ingrijit la fel de intens. isi merita banii.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 15 Iun 2010, 06:04

[quote="fox_spin"]il am de 1 an si nu am nici un defect la el. l-am pescuit intens si l-am ingrijit la fel de intens. isi merita banii.[/quote]

Merge la clean ?? adica ii destul de flexibil pentru clean ? de asta te-am intrebat :tu la ce il follosesti sau la ce dai cu el?

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 15 Iun 2010, 11:07

specificatiile tehnice spun ca batul e fast dar mie mi se pare moderat. la clean il folosesc cel mai des si nu prea ratez cu el. pescuiesc pe ape cu un curent relativ puternic si o lanseta cu actiune parabolica nu m-ar avantaja in situatia asta. am pescuit cu el si la stiuca si avat.
folosesc voblere de 2-3 grame si ma descurc bine cu lanseurile. o lingurita oscilanta de 6 grame de exemplu se lanseaza ca din pusca.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 15 Iun 2010, 13:35

Eu l-am vazut in magazin si mi-a placut foarte mult si acuma daca si tu mi-ai zis ca ii bun m-am convins ...il iau :D

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 15 Iun 2010, 13:36

Eu l-am vazut in magazin si mi-a placut foarte mult si acuma daca si tu mi-ai zis ca ii bun m-am convins ...il iau :D numa singura chestie este ca nu l-am gasit deloc pe net ,in magazinele de pescuit ma refer!!

Scrie răspuns