lanseta spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 30 Iul 2007, 21:53

Cu cat are mai multe imbinari, cu atat e riscu sa cedeze mai repede....telescopica e buna ca o bagi in rucsac si nici nu se vede, da tu o iei pt pescuit, nu? :P ....deci din 2 bucati :wink: ... nu te gandi ca are cu 100 gr mai mult ca cealalta....

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 30 Iul 2007, 22:19

Salut Levente!
szleventee scrie:Au ramas doua modele in cursa :) :

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1509.html

si

http://www.totalfishing.ro/lanseta-tele ... -2241.html

Prima mi se pare de calitate mai buna, dar la a doua imi place faptul ca este telescopica.

Ce parere aveti despre aceaste lansete?

Ambele mi se par nepotrivite pt clean. 10-40 grame inseamna max cca 1 1/2oz. Deci heavy. Pt clean cauta ceva cu puterea de aruncare max 10 g.
De cele mai multe ori cleanul se pescuieste cu rotative si voblere mici. Nu vei fi capabil sa arunci distantze mari cu betzele enumerate de tine.

Cand alegi un batz pleaca de la cerintzele tale (de ex. am nevoie de un batz de clean, il voi folosi pe rauri mici si lacuri, cu Mepps de 0). Asta sa fie ipoteza problemei si nu : in magazin am vazut 2 Cormoran, 1 Montera, 1 Lineaeffe si un Berkley - pe care s-o iau?!. Ce ofera ei e una iar ce ai tu nevoie e alta.

Odata ce ai stabilit ce ai nevoie (de ex. un batz light din doua bucatzi de 6'6"-7'6" , 1/32-1/4oz fir pana-n 6 lb.) urmareste in magazine / anuntzuri / net, cine ofera ce ai tu nevoie. Daca sunt mai multe oferte, treci la criteriile tale urmatoare (brand, actziune, material, tip inele, pretz...etc, in fctzie de ce crezi tu ca-i mai important)

Inca o data betzele enumerate de tine nu-s tocmai potrivite pt clean ci pt altzi pesti care se cauta cu naluci mai grele. Daca vrei un pescuit frumos la clean te sfatuiesc sa dai reset la cautarile tale si sa te reorientezi catre echipamente mai light.

Thrill-ul va fi, in consecintza, mai puternic!

Itzi doresc sa faci o alegere care sa te multzumeasca!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 30 Iul 2007, 22:45

Daca vrei un bat smecher care sa se potriveasca si la clean si la salau si ai capital poti sa-ti iei varful de gama de la Maver mai exact Maver Skirt Ultra Fine de 2,10 si putere de aruncare 2-12 gr iar inelele sunt Fuji Alconite asta inseamna ca lanseta este fulg,deci merita c-am 4 foi de 100 de RON!!! Dar mai bine intra pe www.maver.net si o vezi acolo!!!

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 31 Iul 2007, 10:05

maver skirt este un bat intradevar un bat foarte fain dar nu este suficient de senzitiv pentru pescuitul salaului cu jiguri, eu am modelul de 2.7m si la o distanta de 15-20m si adancime peste 4-5m deja nu mai simt nimic :cry:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 31 Iul 2007, 10:32

Intr-un nr al revistei Aventuri la Pescuit este prezentat acest bat cu titlul: Maver pentru dintosi!!!Acum depinde si ce fir folosesti multifilament sau monofilament!!!Mie imi e greu sa cred ca nu simti nimic,am 2 bete de la maver: esox si spintech si dau cu multifilament si simt si cea mai mica atingere!!! :D

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 31 Iul 2007, 14:04

folosesc power pro de 10lbs,
acum pentru salau am un hot shot si crede-ma ca e cu totul altceva :D

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 31 Iul 2007, 14:19

cipic scrie:Daca vrei un bat smecher care sa se potriveasca si la clean si la salau si ai capital poti sa-ti iei varful de gama de la Maver mai exact Maver Skirt Ultra Fine de 2,10 si putere de aruncare 2-12 gr iar inelele sunt Fuji Alconite asta inseamna ca lanseta este fulg,deci merita c-am 4 foi de 100 de RON!!! Dar mai bine intra pe www.maver.net si o vezi acolo!!!
Maver Skirt nu are sa fie niciodata un bat de clean cum nu are putere de aruncare reala 2-12 g.
Daca vrei un bat de clean .vezi ca au sosit de curind la Energofish gama de bete Skill de.1.98m -2.1 m care fac parte din gama light.
Pretul e undeva pe la 1.3-1.5 mil lei.
Pt. salau poti folosi Maverul.(daca iti poti permite) costa cam 4 mil .lei.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

szleventee
junior
junior

Mesaj de szleventee » 31 Iul 2007, 15:22

Imi place forumul acesta! Multuesc inca o data pt raspunsuri!

Dar mai am intrebari :)
Ati reusit sa ma convingeti ca sa cumpar o lanseta puting mai usoara, avand in vedere ca este mai mult pt clean. Nu vreau sa fie chiar Ultra-light, pt doresc s-o folosesc uneori si pe lacuri si rauri mai mari.
Am coborat si lungimea la 2.10 m.

Deci, care ati alege dintre aceste lansete?

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1508.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1574.html

http://www.totalfishing.ro/berkley-cher ... -1714.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-ron- ... -1790.html

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 31 Iul 2007, 22:56

Frate zici ca suntem la licitatie!!! Care e mai bun si care e mai prost!!! Du-te varule intr-un magazin de pescuit si zii la vanzator ca vrei un bat pt clean si iti arata ala toate betele din stoc si mai ai un avantaj ca pui si mana pe ele si iti faci o impresie despre nuiaua aia :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 31 Iul 2007, 23:01

Maver Skirt nu are sa fie niciodata un bat de clean cum nu are putere de aruncare reala 2-12 g.
Daca vrei un bat de clean .vezi ca au sosit de curind la Energofish gama de bete Skill de.1.98m -2.1 m care fac parte din gama light.
Pretul e undeva pe la 1.3-1.5 mil lei.
Pt. salau poti folosi Maverul.(daca iti poti permite) costa cam 4 mil .lei.[/quote]

Nu stiu vali ca nu am pus mana pe el sa vad cum e,dar am vrut sa mi-l achizitionez si mi s-a spus ca e un bat bun si pt clean dar e fff bun la salau,iar cand mi s-a spus pretul am fugit din magazin ca glontu din teava :lol: :lol: :lol: ,dar cred ca isi merita banii cu siguranta!!!

Scrie răspuns