Lanseta spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Mar 2007, 22:45

zamfi scrie:...Un maver lake de 2-8 g , la o lungime de 7' are, dupa parerea mea o putere de cca 10-30 g!...
Las-o-n fasole! :lol: :roll:
N-o fi Maver-ul ala cel mai bun bat UL (daca ar avea inele mai usoare ar putea deveni), dar nu-i ameti pe bietii oameni. Tare-as vrea sa te vad dand cu Lake-ul la stiuca !:lol:
Am 6 bete de spinning Maver si pot sa-ti spun ca fiecare are cusururi, daca te astepti la batul ideal. Dar pe cel mentionat de tine nu il au. Greutatea de aruncare e inscriptionata cinstit pe oricare din ele. Da, sunt bete rapide, dar atat.
Iar Light Plus Spigot-ul de 2,40m 5-12g mentionat de ovidiu.cv e un foarte bun bat de clean-avat. Arunca linistit si voblere mult mai usoare, dar nu se-ncurca in cele de la marginea superioara de greutate. De asemenea e foarte senzitiv. Pana una alta e batul cu care am ajuns sa pescuiesc cel mai mult (in asteptarea "americanelor). Si asa light cum e, a rezistat excelent la atacuri de avati de la 2,5 la 4kg, cu fir textil Fireline 4lb. Ce ii reprosez e zgomotul pe care il face textilul prin inele si manerul lung (aici al meu a si suferit o scurtare cu vreo 10 cm).
Una peste alta la banii lui (cca 150lei) nu prea are concurenta.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Mar 2007, 08:15

nu era carasel.
pestele secret este.... tobele va rog... este....
ctenopharyngodon idella, trasatura puternica la jig de 9g nr. 1/0, drill-ul cam un sfert de ceas, cu 80-90 m furati de pe tamburului mulinetei (ryobi applause 2000) cu o viteza de 4,76 warp/h...
un drill de infarct, mai ales ca noua lanseta nu prinsese decat un salau de 1,5kg cu o ora inainte...si nu era rodata...
pestele intepat sub barba,ori ca a fost curios... ori ca a mirosit grubul cu gliter... cine poate stii ce secrete se ascund in capul unui cteno? :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Mar 2007, 17:33

@musti
are-as vrea sa te vad dand cu Lake-ul la stiuca !
Deci eu am precizat ca asta este parerea mea!!!! Poate sa fie gresita, corect?

Si sa-ti spun ceva...eu nu dau cu Lake-ul ca nu-mi place (vezi mai sus :lol: ) , dar intamplarea face ca prietenul meu Ovidiu , duminica a luat cu lake de 2-8g , patru (!) stiuci intre 2-4 kg!!!Crede-ma pe cuvant ca sa nu ma obosesc cu pozele prin galerie...Si daca nu iti dau si telefonul lui! :lol:Precizez , pentru a evita alte discutii, ca pescuitul s-a desfasurat pe o balta privata ,a unui prieten clujean, in sistem C&R !
Dar de fapt de ce conteaza parerea mea?! :wink:

Fir Intins!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Mar 2007, 21:20

zamfi scrie:...dar intamplarea face ca prietenul meu Ovidiu , duminica a luat cu lake de 2-8g , patru (!) stiuci intre 2-4 kg!!!Crede-ma pe cuvant ca sa nu ma obosesc cu pozele prin galerie...
:D ...
Stai linistit, te cred pe cuvant. Si eu am mai prins crocodili pe bete UL. Sunt curios, insa daca amicul pescuia cu Lake-ul cu voblere gen Salmo Slider sinking (21gr), vreo oscilanta DAM Effzet de 30gr sau, mai stii, la mort-manie. Pt. ca nu marimea pestelui la care rezista batul il claseaza intr-o gama de putere ci greutatea nalucilor pe care le poate lansa cu precizie si in siguranta. Faptul ca Lake-ul 2-8gr a "luat" stiuci de 4Kg abia ca ii face reclama... Parerea mea! :D
Si inca ceva. Pot sa inteleg ca nu-ti place batul. Nici eu nu sunt mort dupa el, drept care astept zilele astea sa-mi vina postasu' cu un Bass Pro Micro Lite 6'6", 1/32-1/4oz. Asta nu inseamna ca Maver-ul Lake e un bat de 30gr. Am mai spus, nu-mi place pt. ca are inelele prea masive si grele pt. ceea ce cred eu ca ar trebui sa fie un bat UL. In rest arunca linistit microvoblere (Dady de exemplu) sau rotative 00. Iarasi ... Parerea mea! Man, we are living in a free country! And yes, you are important! :D

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Mar 2007, 16:30

:lol:

Totul e ok! Insa...am o intrebare grea...in cat iesi cu batul din state?Ca eu am ajuns (in calcul,of course) la 75$ !!!Asta incluzand :batul cca 30-39$ (ca a iesit din oferta :evil: ), tubul 5 $, taxe transport , vama...fara comision din partea "americana" ( ca e de-al nostru omu'...)!Si am cam renuntat...Am studiat posibilitatea de a lua ceva adus in tara (dar nu a ajuns inca !), adica un ST Croix premier 6'6" cam la 100 $...Gandesc intensiv! Daca ai o varianta buna la microlite...nu ma ocoli! Eventual mp.Multumesc! O zi buna.

PS: amicul arunca un balaur de jelibon cu capete de 12-14 g...lejer :lol: Sigur ca pana la 30g mai este un pic, dar de ...mai gresim si noi cate odata!!!!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Mar 2007, 17:29

Am sa-ti spun la cat am iesit cu Micro Lite-ul dupa ce-l primesc. Ar trebui sa se intample in cursul saptamanii acestea. Dar parca vad ca Posta Romana ma va anunta vineri ca ma pot prezenta dupa pachet luni, asa cum am patit mereu :evil: . Asa ca mai trece un week-end de pescuiala :cry: .

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Mar 2007, 17:45

Musti scrie:... Pt. ca nu marimea pestelui la care rezista batul il claseaza intr-o gama de putere ci greutatea nalucilor pe care le poate lansa cu precizie si in siguranta...
cred ca gresesti... poate ai vrut sa spui in loc de 'putere', 'casting weight'
adica greutatea nalucilor are de-a face cu casting weight-ul, iar marimea pestelui (ca sa zicem asa) are de-a face cu puterea.
si daca spui UL

pe scurt...
- UL, L, ML, M, MH, H, XH sau LINE WEIGHT(8-17LB, 10-20LB, etc) - se refera la putere
- EX. FAST, FAST... MODERATE... SLOW - se refera la actiune
- 2-8 gr, 3-12gr, etc etc - se refera la casting weight, sau greutatea care poate fi lansata

bineinteles ca intre ele exista o corelare...

daca gresesc, va rog sa ma corectati.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 07 Mar 2007, 20:52

Cam la ce cauti tu ar merge un Ron Thompson Montera 2,40 sau 2,70.
La nivelul asta de pret e bun.Merge la voblere.
Merge si pe multifilament (SIC).
Eu am ambele si parca mai reusit e 2,40.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 07 Mar 2007, 20:58

Total corect ce zice Adi.
As mai adauga faptul ca spre deosebire de betele americane(la care 10-30 e kiar 10-30) la betele de la noi greutatea de aruncare e de multe ori umflata.
Adica un 20-50g cat scrie pe blank(am eu asa ceva) arunca optim momeli intre 10-20 grame si nu prea ma risc sa dau cu el cu ceva de 40-50g.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 08 Mar 2007, 01:36

Adi_ scrie:...

cred ca gresesti... poate ai vrut sa spui in loc de 'putere', 'casting weight'
adica greutatea nalucilor are de-a face cu casting weight-ul, iar marimea pestelui (ca sa zicem asa) are de-a face cu puterea.
si daca spui UL

pe scurt...
- UL, L, ML, M, MH, H, XH sau LINE WEIGHT(8-17LB, 10-20LB, etc) - se refera la putere
- EX. FAST, FAST... MODERATE... SLOW - se refera la actiune
- 2-8 gr, 3-12gr, etc etc - se refera la casting weight, sau greutatea care poate fi lansata

bineinteles ca intre ele exista o corelare...

daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Da, domnule, m-am exprimat gresit. Ma refeream la puterea de aruncare, sa zic asa, adica "casting weight". N-are rost sa despicam monofilamentul in 4 :D . Replica mea venise dupa afirmatia ca un anumit bat, pe care intamplator il am si eu, inscriptionat de producator ca fiind cu "casting weight" 2-8gr, ar fi de fapt de o, si aici citez: "putere de 10-30g". In ignoranta mea, am trecut peste inexactitatea formularii din citatul mai sus mentionat si am avut de obiectat. Am luat apararea batului, care e unul plapand, firav si neputincios (in "casting weight" si in puterea lui de umil UL) :P.
Asa ca reformulez pasajul, pentru a ramane corect in memoria generatiilor ce vor veni:
Erata la 2 posturi ale mele mai sus, alineatul 2, fraza 3, se va citi:
"...Pt. ca nu marimea pestelui la care rezista batul il claseaza intr-o gama de casting weight ci greutatea nalucilor pe care le poate lansa cu precizie si in siguranta..."
EULA:
Copyright-ul formularii "putere de 10-30g" apartine lui zamfi. Orice utilizare a acestei formulari, ori fragmente ale acesteia scoase din context, fara a se mentiona sursa si fara incuviintarea autorului poate atrage sanctiuni legale.

P.S.
Rog Limba Romana sa ma ierte! Ei m-au fortat! :cry:

:lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns