Lanseta spinning pt un incepator...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 05 Ian 2006, 21:32

Practic stau binisor in pescuitul pasnicului... la capitolul rapitori nu prea am pescuit la spinning doar la pestisor viu (de vreo 2 ori) si n-am luat nimic...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Ian 2006, 22:54

milu scrie:Buna.Prima data cand am trecut pragul mag.arrow a fost destul de binisor ,m-am interesat,una alta,[sunt si eu ca si concitadinul Musti,numai ca eu "rontai "forumul doar de opt luni]si credeam ca e doar indispusa doamna ,a doua oara m-am lamurit cum sta treaba,iar a treia oara am intrat ca la dentist dar tot mi-am luat MONTERA.
Dar sa nu-i luam capul d-nei si nici firmei ...
Hmm... Deci nu sufar de paranoia!
Am spus mai sus ca firma mi-a recastigat respectul. Nu stiu daca m-a castigat si de client. Nu mi-am propus eu sa schimb mentalitatea romanilor din jur, dar cu mine sunt pretentios: nu doresc sa fiu tratat ca-n alimentarile lui Ceausescu, pe banii mei, multi, putini, cati or fi ei. Cat despre capul doamnei, sa ma fereasca D-zeu, la ce mi-ar folosi? E un suflet si ea, acolo...

Dar sa revenim la subiect. Spuneam ca am ajuns la un echilibru in ceea ce priveste dotarea. Am omis, insa, cateva "nimicuri" pe care un nou-nascut ca mine a mai trebuit sa le achizitioneze, pt. ca altfel, cu lanseta goala, bine echilibrata cu o mulineta, poti eventual pali pestele in cap daca ai mana iute si ochi de soim.
Si iaca asa se completeaza cosmarul: fire monofilament de cateva soiuri si grosimi, Fireline, carlige, ancore, plute, plumbi, varteje, agrafe, strune, mincioc, juvelnic, cizme de cauciuc, valigeta pt. accesorii, geanta pt. lansete, scaun pliant, permisul de pescuit, viza la Politia de frontiera (ca de, stam mai la periferie) plus toate cele pe care am uitat sa le mentionez. In sfarsit, sortimentul pe care nu voi putea niciodata sa-l completez, nalucile.
Si uite cum, suma prevazuta initial in "bugetul pt. inarmare", ajunge sa se dubleze, cred (n-am stat sa numar).

Dar n-are a face! Traiesc din nou :D !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2006, 10:29

@Musti
scaunul pliant poti sa-l scoti din lista. si uite asa, de banii aia iti iei voblere :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2006, 17:18

Adi_ scrie:@Musti
scaunul pliant poti sa-l scoti din lista. si uite asa, de banii aia iti iei voblere :wink:
Si daca-l scot din lista mi se returneaza banii :P ?
Ca tot pomelnicul ala e deja achizitionat, spre bucuria neveste-mii! De-acu' nu mai am ce bombani cand isi cumpara cate-o nazbatie :cry: ...
La voblere, clar, lista e deschisa si, vai, pe veci incompleta!

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 08 Ian 2006, 00:21

Ady,acum cateva luni eram si eu in aceeasi situatie.Am pus si eu cam aceleasi intrebari si am primit o multime de sfaturi pt. care multumesc si acum. Pana la urma a trebuit sa ascult si de buzunarul propriu si m-am oprit la o lanseta Trabucco Syncron SV de 2,40m, act.5-20 gr. M-a costat(in aprilie) cam1.200.000 lei. Am folosit-o vara asta cat am putut de mult si sunt multumit de ea. Eu pescuiesc de obicei pe rau, cu voblere, la clean si pastrav. Am inteles ca si pe tine te intereseaza cam acelasi fel de pescuit, asa ca poti sa incerci si tu Trabucco.E un tip la Brasov care importa Trabucco, si cred ca pot sa-ti fac rost de un nr. de tel. Acum au aparut si alte modele faine. Uita-te pe www.trabucco.it si te lamuresti singur.
Cat despre mulineta, aici am facut o prostie.Am luat un Mitchell care, dupa ce ca nu merge prea bine, nici nu se echilibreaza prea bine cu batul("parerea mea", cum bine zicea nea Nicu Vacaroiu). Asa ca aici ma abtin sa dau sfaturi.
Pana la urma, asculta-i pe toti si fa ca tine. Fir intins.

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 08 Ian 2006, 18:39

Bodi1971...din pacate stau in Bucuresti, daca as gasi si aici o lanseta la banii astia(nustiu ce preturi sunt dar am trecut firma trabucco pe lista cu posibilitati) probabil ca m-as gandi inainte de a da banii pe un ron thomson de 2 ori.Multumesc oricum pt raspunsul tau.

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 09 Ian 2006, 07:53

Nu-i nimic,Ady, si eu stau in Tg-Jiu si tot am luat lanseta. Asa cum ti-am spus, daca esti interesat pot sa-ti fac rost de un nr. de tel. al importatorului si sunt convins ca gasiti voi o modalitate de expediere.

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 09 Ian 2006, 15:45

Eu am un Ron Thompson X-Cite,si sunt f multumit de ea.Din gasca mai au 2 baieti Ron Thompson Steelhead;si nu se plang.

Mie mi se par bete bune,nu inteleg de ce sunt aici pe forum atitia impotriva betelor Ron Thompson.
:?

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 09 Ian 2006, 18:36

nu este vorrba ca au ceva impotriva dar mai vectrex trebuie sa-ti spun ca nici eu nu sunt pe deplin multumit de bat
acum trei ani am cumparat un ron thomson de 2,70 7-25g si dupa trei partide i sa rupt virful . mi-am zis ca probabil la-m lovit si am cumparat alt virf cu 500 mii acum sunt la al patrulea virf.
precizez ca folosesc batul corect si nu l-am suprasolicitat in nici un fel.
adevarul este ca altfel imi place cum lucreaza si de asta l-am pastrat.
poare este o greseala de fabricatie.

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 09 Ian 2006, 18:38

apropo a mea este montera

Scrie răspuns