lanseta somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

crysst
veteran
veteran

lanseta somn

Mesaj de crysst » 18 Mai 2011, 12:54

stie cineva daca exista in romania de vanzare o lanseta de somn inline de genul :
http://www.chronocarpe.com/canne-silure ... -7531.html

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 19 Mai 2011, 21:19

sa inteleg ca nu exista asa ceva in romania......vine automat intrebarea...DE CE?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Mai 2011, 21:34

dar de ce inline? modelele astea inline sunt scoase de multi ani pe piata si se pare ca nu au avut prea mare succes. Or avea ele neajunsurile lor de nu se cauta.
Urasc atarnatorii!

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 19 Mai 2011, 21:56

de ce inline? pentru ca din asta nu am, mi se pare interesant conceptu de lanseta si chiar as vrea sa am una....

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 19 Mai 2011, 22:46

Astea se pupa bine cu mulinete usoare de baitcasting folosite in pescuit la mare !!In linie pt ca folosind blancul cu inelele in sus,,fortele rezultante ale fortei de tractiune ce actioneaza asupra textilului,,se sprijina pe inele in loc sa traga de ele conferind o putere distribuita ape ambele picioare ale inelului sau pe un singur picior(de obicei mai latit in talpa) pe cand la pescuit cu lanseta normala piciorul interior sprijina(apasa pe blank) iar exteriorul trage de matisaj !!
sunt si astfel de lasete unde inelele sunt de tip rola!!
practic orice lanseta in gama 20-30lb de pana la 7ft(~2.1m)poate inlocui astfel de lansete!!!
eu am pt barca de ambele!!si nu vad c-ar fi o diferenta prea mare atata timp cat blankul e de calitate!!

radzvaan
veteran
veteran

Mesaj de radzvaan » 20 Mai 2011, 18:22

philiphito scrie:Astea se pupa bine cu mulinete usoare de baitcasting folosite in pescuit la mare !!In linie pt ca folosind blancul cu inelele in sus,,fortele rezultante ale fortei de tractiune ce actioneaza asupra textilului,,se sprijina pe inele in loc sa traga de ele conferind o putere distribuita ape ambele picioare ale inelului sau pe un singur picior(de obicei mai latit in talpa) pe cand la pescuit cu lanseta normala piciorul interior sprijina(apasa pe blank) iar exteriorul trage de matisaj !!
sunt si astfel de lasete unde inelele sunt de tip rola!!
practic orice lanseta in gama 20-30lb de pana la 7ft(~2.1m)poate inlocui astfel de lansete!!!
eu am pt barca de ambele!!si nu vad c-ar fi o diferenta prea mare atata timp cat blankul e de calitate!!
Cred ca faci o confuzie, lanseta nu este modelul cu mai multe inele superioare.
Stiu lanseta de la un prieten- firul vine de la mulineta, trece prin inelul de pe tronsonul de baza 9care e si singurul!!) si intra in blanc. De aici iese prin varful lansetei.
Eu asa vad in poze, :roll:
spinning-addicted!

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 21 Mai 2011, 06:10

Eu inca n-am avut ocazia sa vad asa ceva --si am batut magazine si showuri multe!!probabil asa-i ca-n poze,,tie-se de capul aluia ce-a nascocit-o!!

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Mai 2011, 20:01

philiphito scrie:Eu inca n-am avut ocazia sa vad asa ceva --si am batut magazine si showuri multe!!probabil asa-i ca-n poze,,tie-se de capul aluia ce-a nascocit-o!!
De ce Filica ? Construita ca Sakura Mazzera . Blankul intreg + talonul . Mie mi se pare , nu neaparat extrem de eficienta , insa interesanta . Una peste alta ..... blankul intreg ..... e de bine , nu-i asa ?
Si-apoi e un ,,light" ( :?: :?: :?: ) de 2,10 . Cu ce impiedica acest concept ? La o putere de 100 - 200 , sau cu un somn serios in fir , ..... prefer mufa/spigotul cat mai inspre talon .

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Mai 2011, 22:06

Nu Pictore , s-a referit la alt aspect . Pe langa faptul ca-i la fel ca sakura , asta mai are ceva deosebit .

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 23 Mai 2011, 18:07

una peste alta....doar in franta am gasit asa ceva care sa fie destinata pt somn, am gasit in sua ceva construit pe acelasi concept dar era destinata momelilor mici care se prind cu montura tip taparina......
Daca (desi nu cred) ca are cineva asa ceva de vanzare, sa ii zica pretul...daca nu voi comanda din franta.

Scrie răspuns