discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Jedi
- veteran

Am citit demult pe undeva ca apar la interior frecari suplimentare ale firului cu blancul. Adica in sarcina si inconvoiere , firul atinge blancul intr-o multitudine de puncte.La fel si la o lansare puternica.Inelele interioare nu sint distribuite intr-atit de des la interior incit sa fie doar ele in contact cu firul.Ultima oara le-am vazut intr-un catalog Cabelas din anii precedenti de unde au disparut.
Ma intrebam cum rusesti sa bagi un fir textil prin blancul ala?
Stringi o alica mica de plumb pe fir si te urci in copac sa poti da drumul vertical in lanseta?

-
ranga
- veteran

Jedi scrie: Ma intrebam cum rusesti sa bagi un fir textil prin blancul ala?
Banuiesc ca lanseta vine echipata cu o sarma/ceva de genul cu care poti trage firul . Partea naspa e ca va trebui sa o cari dupa tine la fiecare partida .

-
ranga
- veteran

crysst scrie:una peste alta....doar in franta am gasit asa ceva.
Daca ai antene prin Italia , gasesti sigur . Am vazut asemenea lansete la niste baieti care se duceau pe mare , la ton . Si nu erau noutati , pareau destul de vechi . La vremea aia mi se pareau fara folos , nu le-am dat prea mare importanta ....
-
Adi G
- veteran

din cate stiu eu, lansete inline se folosesc in general mai mult la trena. nu ma intreba de ce....