Lanseta Shimano Compre Travel Spinning 210M - opinii
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Re: Lanseta Shimano Compre Travel Spinning 210M - opinii
Cu siguranta n-ai sa regreti, mai ales ca ai luat-o la pretul redus. Insa depinde care varianta ti-ai luat-o. Cea de 5-17,5 g(3/16-5/8 oz) mi se pare cam moale pt. jig, insa pt. reactive medii e excelenta. Pt. jig e super cealalta, mai aspra. Fir intins cu ea.
Pai am o lanseta de jig mai greu si o bijuterie light care duce pana in 5-6g.
Imi trebuia una intre. Nu ma deranjaza daca e mai moale. Oricum nu prea ma impac cu cele xfast.
Imi trebuia una intre. Nu ma deranjaza daca e mai moale. Oricum nu prea ma impac cu cele xfast.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
@fishmaster56 poti sa imi spui te rog cu ce mulineta l-ai echilibrat? marime, gramaj?
Re: Lanseta Shimano
Vreau sa intreb daca ai pus mana pe Bokor 5-25 gr, e la fel de rigida ca si 10 -30 gr, intreb deoarece nu am posibilitatea sa o vad . Versiunea 10-30 gr am pus mana e .... ranga ... minunata ,pe gustul meu , vreau sa achzitionez 5-25 ul si iti cer o parere . Trebuie sa o comand online si nu vreau sa ma trezesc cu o lanseta moale , daca ai timp si nu iti rapesc din el ,poti lasa cateva pareri , multumesc.fishmaster56 scrie:Cred ca am s-o pastrez pe asta pt. spinning-ul ML pe apa curgatoare pt. ca lanseaza f. bine naluci medii si usoare de orice fel (echipata cu un Varivas de 8 lbs.) si o sa mai achizitionez un Bokor de 5-25 gr. care mi se pare absolut perfecta pt. jigging-ul la salau. Am deja una de 2,32m si sunt absolut incantat de ea, chiar daca ceva mai grea, insa deosebit de rapida, senzitiva si rezistenta.
-
- senior
Lansetele Bokor nici unele nu sunt moi. Nici macar variantele microjig. Le-am "pipait" pe toate. Caracteristica lor principala este "asprimea" si senzatia de solid, rezistent. Cea de 5-25 e doar ceva mai subtire in varf decat cea de 10-30, insa aproape la fel de rigida. Mie imi plac mult lansetele astea. Simti siguranta si vigoare in mana. Deocmdata am doar una de 10-30, insa as fi preferat una de 5-25 si una de 15-40, dar pe ultima n-o aveau si de aia am ales o varianta intermediara. La banii aia nu cred ca poti gasi ceva mai bun.
Batul lui fishmaster e acum la mine. Mie imi place cum ii sta cu daiwa 2000, 240gr. Oricum, fiind o lanseta cu maner scurt si inele relativ grele, batul cade putin in bot, dar mutand mana in fata mulinetri sta excelent in mana, priza e foarte ergonomica.Spring scrie:@fishmaster56 poti sa imi spui te rog cu ce mulineta l-ai echilibrat? marime, gramaj?
Lanseta e ok in intervalul 5-15gr greutate totala si as zice ca e echivalentul unui st croix ML. Pentru jig maxim 6-7gr+guma gen kopito 6,2cm (eu asa am dat si as zice ca pana aici mere) dar trebe sa dai teapa mai zdravana ca e moale pe varf. O vad ideala de biban si finesse. Cu un fir subtire o vad buna si de clean pe rauri mai mari.
Eu am si varianta MH care e ceva mai puternica si e mai potrivita de jig dar o sa o folosesc si la reactive la stiuca.
Fibra e mai moale decat la st croix premier dar actiunea e mai fast, e mai fina pe varf si parca ceva mai tare pe cotor. Cred ca cu inele micro ar iesi un bat grozav. Mie imi place mai mult decat premier ML.
Mi-a ajuns ieri si am studiat-o in detaliu prin casa. e foarte misto, imi place.Are nerv. In materie de actiune e ce cutam eu. Mai mult am vrut sa o folosesc la voblere de salau de 7-12g vara si la jig pana in 10g toamna(pana imi fac un custom dedicat). Chiar mi se par inelele cam mari si imi imaginam ce bat misto o sa iasa cu ele schimbate, probabil ca prin ianuarie am sa-l tunez.
Am si daiwa de 2000. Mai am 2 cu care vreau sa o imperechez sa vad ce iese dar numai ce m-am mutat si sculele le-am dus la tatal meu pana ma asez. Din cauza inelelor si lungimii cred ca se va pupa cu ceva la vreo 280g, am o ora S de 3000....... sa vad ce o sa iase si pe urma ii caut pereche dedicata.
Am si daiwa de 2000. Mai am 2 cu care vreau sa o imperechez sa vad ce iese dar numai ce m-am mutat si sculele le-am dus la tatal meu pana ma asez. Din cauza inelelor si lungimii cred ca se va pupa cu ceva la vreo 280g, am o ora S de 3000....... sa vad ce o sa iase si pe urma ii caut pereche dedicata.
-
- senior
Si mie imi place Premierul ala de mor. I-am pus mulineta Daiwa Procaster 1500A si se echilibreaza absolut perfect. Oricum, la tzapa e bine mai aspra decat Compre-ul si parca se incarca mai bine cu naluci usoare, dar asta oi vedea la anul pe Somes.zvic scrie:Batul lui fishmaster e acum la mine. Mie imi place cum ii sta cu daiwa 2000, 240gr. Oricum, fiind o lanseta cu maner scurt si inele relativ grele, batul cade putin in bot, dar mutand mana in fata mulinetri sta excelent in mana, priza e foarte ergonomica.Spring scrie:@fishmaster56 poti sa imi spui te rog cu ce mulineta l-ai echilibrat? marime, gramaj?
Lanseta e ok in intervalul 5-15gr greutate totala si as zice ca e echivalentul unui st croix ML. Pentru jig maxim 6-7gr+guma gen kopito 6,2cm (eu asa am dat si as zice ca pana aici mere) dar trebe sa dai teapa mai zdravana ca e moale pe varf. O vad ideala de biban si finesse. Cu un fir subtire o vad buna si de clean pe rauri mai mari.
Eu am si varianta MH care e ceva mai puternica si e mai potrivita de jig dar o sa o folosesc si la reactive la stiuca.
Fibra e mai moale decat la st croix premier dar actiunea e mai fast, e mai fina pe varf si parca ceva mai tare pe cotor. Cred ca cu inele micro ar iesi un bat grozav. Mie imi place mai mult decat premier ML.