Lanseta Shimano Compre Travel Spinning 210M - opinii

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fishmaster56
senior
senior

Re: Lanseta Shimano Compre Travel Spinning 210M - opinii

Mesaj de fishmaster56 » 20 Oct 2015, 04:53

Cu siguranta n-ai sa regreti, mai ales ca ai luat-o la pretul redus. Insa depinde care varianta ti-ai luat-o. Cea de 5-17,5 g(3/16-5/8 oz) mi se pare cam moale pt. jig, insa pt. reactive medii e excelenta. Pt. jig e super cealalta, mai aspra. Fir intins cu ea.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 20 Oct 2015, 09:31

Pai am o lanseta de jig mai greu si o bijuterie light care duce pana in 5-6g.
Imi trebuia una intre. Nu ma deranjaza daca e mai moale. Oricum nu prea ma impac cu cele xfast.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 20 Oct 2015, 14:26

@fishmaster56 poti sa imi spui te rog cu ce mulineta l-ai echilibrat? marime, gramaj?

buzias
veteran
veteran

Re: Lanseta Shimano

Mesaj de buzias » 20 Oct 2015, 15:19

fishmaster56 scrie:Cred ca am s-o pastrez pe asta pt. spinning-ul ML pe apa curgatoare pt. ca lanseaza f. bine naluci medii si usoare de orice fel (echipata cu un Varivas de 8 lbs.) si o sa mai achizitionez un Bokor de 5-25 gr. care mi se pare absolut perfecta pt. jigging-ul la salau. Am deja una de 2,32m si sunt absolut incantat de ea, chiar daca ceva mai grea, insa deosebit de rapida, senzitiva si rezistenta.
Vreau sa intreb daca ai pus mana pe Bokor 5-25 gr, e la fel de rigida ca si 10 -30 gr, intreb deoarece nu am posibilitatea sa o vad . Versiunea 10-30 gr am pus mana e .... ranga ... minunata ,pe gustul meu , vreau sa achzitionez 5-25 ul si iti cer o parere . Trebuie sa o comand online si nu vreau sa ma trezesc cu o lanseta moale , daca ai timp si nu iti rapesc din el ,poti lasa cateva pareri , multumesc.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 20 Oct 2015, 17:24

Lansetele Bokor nici unele nu sunt moi. Nici macar variantele microjig. Le-am "pipait" pe toate. Caracteristica lor principala este "asprimea" si senzatia de solid, rezistent. Cea de 5-25 e doar ceva mai subtire in varf decat cea de 10-30, insa aproape la fel de rigida. Mie imi plac mult lansetele astea. Simti siguranta si vigoare in mana. Deocmdata am doar una de 10-30, insa as fi preferat una de 5-25 si una de 15-40, dar pe ultima n-o aveau si de aia am ales o varianta intermediara. La banii aia nu cred ca poti gasi ceva mai bun.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 21 Oct 2015, 18:28

Spring scrie:@fishmaster56 poti sa imi spui te rog cu ce mulineta l-ai echilibrat? marime, gramaj?
Batul lui fishmaster e acum la mine. Mie imi place cum ii sta cu daiwa 2000, 240gr. Oricum, fiind o lanseta cu maner scurt si inele relativ grele, batul cade putin in bot, dar mutand mana in fata mulinetri sta excelent in mana, priza e foarte ergonomica.

Lanseta e ok in intervalul 5-15gr greutate totala si as zice ca e echivalentul unui st croix ML. Pentru jig maxim 6-7gr+guma gen kopito 6,2cm (eu asa am dat si as zice ca pana aici mere) dar trebe sa dai teapa mai zdravana ca e moale pe varf. O vad ideala de biban si finesse. Cu un fir subtire o vad buna si de clean pe rauri mai mari.

Eu am si varianta MH care e ceva mai puternica si e mai potrivita de jig dar o sa o folosesc si la reactive la stiuca.

Fibra e mai moale decat la st croix premier dar actiunea e mai fast, e mai fina pe varf si parca ceva mai tare pe cotor. Cred ca cu inele micro ar iesi un bat grozav. Mie imi place mai mult decat premier ML.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 21 Oct 2015, 21:25

Mi-a ajuns ieri si am studiat-o in detaliu prin casa. e foarte misto, imi place.Are nerv. In materie de actiune e ce cutam eu. Mai mult am vrut sa o folosesc la voblere de salau de 7-12g vara si la jig pana in 10g toamna(pana imi fac un custom dedicat). Chiar mi se par inelele cam mari si imi imaginam ce bat misto o sa iasa cu ele schimbate, probabil ca prin ianuarie am sa-l tunez.
Am si daiwa de 2000. Mai am 2 cu care vreau sa o imperechez sa vad ce iese dar numai ce m-am mutat si sculele le-am dus la tatal meu pana ma asez. Din cauza inelelor si lungimii cred ca se va pupa cu ceva la vreo 280g, am o ora S de 3000....... sa vad ce o sa iase si pe urma ii caut pereche dedicata.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 22 Oct 2015, 06:23

zvic scrie:
Spring scrie:@fishmaster56 poti sa imi spui te rog cu ce mulineta l-ai echilibrat? marime, gramaj?
Batul lui fishmaster e acum la mine. Mie imi place cum ii sta cu daiwa 2000, 240gr. Oricum, fiind o lanseta cu maner scurt si inele relativ grele, batul cade putin in bot, dar mutand mana in fata mulinetri sta excelent in mana, priza e foarte ergonomica.

Lanseta e ok in intervalul 5-15gr greutate totala si as zice ca e echivalentul unui st croix ML. Pentru jig maxim 6-7gr+guma gen kopito 6,2cm (eu asa am dat si as zice ca pana aici mere) dar trebe sa dai teapa mai zdravana ca e moale pe varf. O vad ideala de biban si finesse. Cu un fir subtire o vad buna si de clean pe rauri mai mari.

Eu am si varianta MH care e ceva mai puternica si e mai potrivita de jig dar o sa o folosesc si la reactive la stiuca.

Fibra e mai moale decat la st croix premier dar actiunea e mai fast, e mai fina pe varf si parca ceva mai tare pe cotor. Cred ca cu inele micro ar iesi un bat grozav. Mie imi place mai mult decat premier ML.
Si mie imi place Premierul ala de mor. I-am pus mulineta Daiwa Procaster 1500A si se echilibreaza absolut perfect. Oricum, la tzapa e bine mai aspra decat Compre-ul si parca se incarca mai bine cu naluci usoare, dar asta oi vedea la anul pe Somes.

Scrie răspuns