Lanseta salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daca nu gasesti unul original expus,dupa care sa faci comparatie,e bine macar sa ai contact vizual cu un original,sunt si diferente vizibile intre originale si falsuri.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Bingo Michael!
Sigur ca scria care era fals si original.Asta este un caz fericit si toata stima pentru cei care vor sa "lumineze" potentialii cumparatori.Dar ce faci cand te duci intr-un magazin cu pretentii,vrei sa cumperi ceva,nu neaparat un bat,stii ca este un fals si vanzatorul sustine ca nu e adevarat?

- costica_fishing
- veteran
Dom' Costache, iata parerea mea:
1. Batul nu prea se potriveste la jiguri. E cam greu si cam "moale".
2. Are manerul prea lung.
3. "10-25 g", din ce stiu eu nu exista. Exista 5-20 (ML) si 10-30 (M). Exista totusi o neconcordanta si intre original si catalog, la ML.
4. Am vazut si modelul original (la Gipo, si apoi, l-am primit de ziua mea
) si cel "teapa", la Senzor - Crangasi, si prin tara (nu mai tin minte unde).
Diferentele, din ce am sesizat eu: la original cotorul este acoperit pana in capat cu pluta (cu o oarecare conicitate spre capat, adica se ingroasa putin). La copie are un dop de metal + cauciuc. Calitatea mandrinei (finisajul, filetul) este indiscutabil mai kk dacat originalul - se vede cu ochiul liber. Deasemenea, matisajul inelelor trada calitatea indoielnica a falsului. Pretul: teapa = 1,3 mil, originalul = dublu.
Eu am pescuit cu a mea de 2-3 ori si nu prea m-a facut fericit (am eu o dambla, de pe vremea cand nu existau decat mulinete pt dreptaci - lansez cu stanga si apoi trec batul in dreapta si mulinez cu stanga). Ma incomodeaza teribil manerul prea lung.
Deci o vand pe a mea, dar nu o recomand pt jiguri. Persoane interesate?
Luni seara sunt in Constanta.
1. Batul nu prea se potriveste la jiguri. E cam greu si cam "moale".
2. Are manerul prea lung.
3. "10-25 g", din ce stiu eu nu exista. Exista 5-20 (ML) si 10-30 (M). Exista totusi o neconcordanta si intre original si catalog, la ML.
4. Am vazut si modelul original (la Gipo, si apoi, l-am primit de ziua mea

Diferentele, din ce am sesizat eu: la original cotorul este acoperit pana in capat cu pluta (cu o oarecare conicitate spre capat, adica se ingroasa putin). La copie are un dop de metal + cauciuc. Calitatea mandrinei (finisajul, filetul) este indiscutabil mai kk dacat originalul - se vede cu ochiul liber. Deasemenea, matisajul inelelor trada calitatea indoielnica a falsului. Pretul: teapa = 1,3 mil, originalul = dublu.
Eu am pescuit cu a mea de 2-3 ori si nu prea m-a facut fericit (am eu o dambla, de pe vremea cand nu existau decat mulinete pt dreptaci - lansez cu stanga si apoi trec batul in dreapta si mulinez cu stanga). Ma incomodeaza teribil manerul prea lung.
Deci o vand pe a mea, dar nu o recomand pt jiguri. Persoane interesate?
Luni seara sunt in Constanta.
E posibil ca 'teparii' sa ia materiale pentru finisajele exterioare chiar din aceeasi sursa din care procura si producatorii originalelor. Problema nu cred insa ca e a stickerelor, ci mai degraba a blank-ului. Pe cine intereseaza cum luceste emblema Shimano?
A propos, e posibil ca si blank-urile sa fie facute tot in aceeasi zona estica. Ca si restul componentelor pentru piata europeana, cred.
A propos, e posibil ca si blank-urile sa fie facute tot in aceeasi zona estica. Ca si restul componentelor pentru piata europeana, cred.
Am asa ceva si nu sfatuiesc pe nimeni sa cumpere. Am vazut multe Catana contrafacute, si pot spune un singur lucru: nu sunt construite pe genunchi, probabil exista pe undeva o mica fabricuta
. Toate sunt asamblate pe blankuri blegi samd.
Oricum, nu merita. Mai bine iei un Cormoran cinstit, badaran si stramb.
Numai bine!

Oricum, nu merita. Mai bine iei un Cormoran cinstit, badaran si stramb.
Numai bine!
Modelul descris nu este unul de top de la Shimano si pretul ce ti sa cerut este cam cel real. Este vorba de vreun magazin sau de o persoana privata? Vezi care este sursa si asa poti sa iti faci o imagine daca este fals sau original. Si cel mai important este cum spuneau si ceilalti sa il simt in mana si asa sa vezi daca iti place. Nu cumperi un bat dupa specificatii neaparat ci dupa cum iti place ca lucreaza.
daniele....acum vreo 2 luni am cerut si eu acelasi sfat in legatura cu un bat shimano catana dar nu am primit la fel de multe ca tine si uite asa m-am facut cu un fake....
...dar dupa ce spune costica.....nici unul adevarat nu impresioneaza....deci daca te intereseaza daca e fake sau nu eu zic ca este fake, iar daca te gandesti sa-l cumperi sau nu asta numai de tine depinde....
Numai bine....

Numai bine....
- Daniel Costache
- junior
Problema ne se pune chiar asa pentru ca eu am plecat de la ideea ca un produs mai slab de la o firma recunoscuta cum este Shimano sigur este mai bun decat un proldus de top de la o firma modesta. Iar daca stai si te gandesti ca platesti cam 3-4 voblere pe care le lasi la o partida in ragalii parca nu mai conteaza. Pe mine m-a interesat in primul rand sa nu iau teapa pentru ca frustrarea produsa de un astfel de lucru (mai ales cand mi se certifica pe balta) este mult mai "costisitoare" psihic decat faptul ca am pierdut 50$.
Pe de alta parte Costica avea dreptate, batul are 5-20 si ML.
Pentru ca m-ati convins despre bat acum va cer o alternativa. Eu oricum prefer o lanseta mai moale pentru salau - din obisnuinta cred.
Toate cele bune
P.S. @ Costica Imi pare rau ca nu am citit in w-e ca vii la Constanta ca ti-as fi luat batul. Eu oricum bateam vreo 250km ca sa-l cumpar.
Pe de alta parte Costica avea dreptate, batul are 5-20 si ML.
Pentru ca m-ati convins despre bat acum va cer o alternativa. Eu oricum prefer o lanseta mai moale pentru salau - din obisnuinta cred.
Toate cele bune
P.S. @ Costica Imi pare rau ca nu am citit in w-e ca vii la Constanta ca ti-as fi luat batul. Eu oricum bateam vreo 250km ca sa-l cumpar.
Fir intins
- costica_fishing
- veteran
Dom' Costache, cred ca nu m-am exprimat bine, azi, luni, 11 octombrie, plec la C-ta. Maine dupa-amaiza, ma bag la un pescuit, de preferinta la salau, poate pe la Basarabi (m-as fi dus la Periteasca Mica sau macar la Periboina sau Faclia, dar e vremea cam kk).
Iau batul cu mine. Daca suni in timp util (sau daca bagi un SMS, in caz ca nu raspund; ai nr pe PM), mergem pe balta, iti iei mulineta favorita, dai cu batul, si aflii daca scula e ce-ti doresti au ba. Daca n-ai timp de pescuit, macar o admiri!
Sau dai cu ea la peste in Portul Tomis, cat timp bem o tuica fiarta!
Poate simti un drill de guvide!
Daca o vrei pe asta, a ta sa fie. Daca nu - nu!
Dacă este - este , dacă nu este - nu este!
Iau batul cu mine. Daca suni in timp util (sau daca bagi un SMS, in caz ca nu raspund; ai nr pe PM), mergem pe balta, iti iei mulineta favorita, dai cu batul, si aflii daca scula e ce-ti doresti au ba. Daca n-ai timp de pescuit, macar o admiri!

Sau dai cu ea la peste in Portul Tomis, cat timp bem o tuica fiarta!

Poate simti un drill de guvide!

Daca o vrei pe asta, a ta sa fie. Daca nu - nu!
Dacă este - este , dacă nu este - nu este!