Lanseta salau

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Daniel Costache
junior
junior

Lanseta salau

Mesaj de Daniel Costache » 09 Oct 2004, 12:05

Shimano Catana 10-25, 2.40m, actiune moderata.
Cei care cunosc modelul sunt rugati sa-si dea cu parerea.
Fir intins

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 09 Oct 2004, 12:34

Ai grija sa nu fie un fals.Am vazut in targul pescarilor Shimano Catana contrafacute.Erau atat de bine copiate ca la prima vedere am zis "am pus-o" :D ,ca era si ieftina.Mai aveau aia si un bat Shimano Diaflash Zander care si asta era o copie fidela,la Gipo e vreo 7 mil,pe cand baietii il dadeau cu 1,5 mil.Plus ca am vazut si prin magazine aceleasi falsuri,si vanzatorii sustineau cu ardoare ca sunt produse originale.Deci mare atentie la ce cumparam!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2004, 12:39

Nu cunosc modelul,dar eu zic ca la jig-uri e nevoie de o lanseta care lanseaza de la un gramaj mai mic.Ex.5-25gr.Parerea mea :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 09 Oct 2004, 12:58

pretul este cam mic 50$. si pe mine m-a pus pe ganduri lucrul asta dar betele arata excelent. daca stii vreo particularitate a celor contrafacute spune-mi si mie ca nu as vrea sa ma intep.
Fir intins

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2004, 13:03

Cauta modelul cu Google,studiaza-l bine,cauta particularitati,apoi compara cu cele pe care le-ai vazut :idea:

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 09 Oct 2004, 13:04

arata exact ca in catalogul shimano
Fir intins

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2004, 13:12

Daca nu e nici cea mai mica diferenta,poate e ok.Uita-te la cele mai marunte chestii:inele,imbinare,etichete,abtibilde,etc.

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 09 Oct 2004, 13:24

Ce am vazut eu la falsuri:1-inelele nu erau asezate pe aceeasi axa,dar iti dadeai seama uitandu-te foarte atent,tot la inele,aveau bavuri pe picioarele de prindere,si aici te uiti foarte atent.2-din toate betele care le-am examinat,unul era mai moale,unul mai tare,unul era pe varf,deci nu au voie sa fie asa,toate din aceeasi model trebuie sa fie la fel de moi sau de tari.3-comparand iar doua bete,unul era mai scurt ca celalalt.Pana si sigla Shimano si ce mai scrie pe bat sunt copiate identic.Si te asigur ca o sa gasesti alte defecte la care nu te-ai gandit vreodata. In concluzie,ca sa iti dai seama daca e fals sau nu,te sfatuiesc sa fii foarte atent la orice detaliu,sau daca ai posibilitatea sa compari batul cu unul care stii sigur ca este original.Daca e vreun magazin Gipo prin orasul tau s-ar putea sa gasesti modelul original si sa faci comparatie.Stiu ca intr-un timp la magazinul Gipo de la Gara de Nord erau expuse Shimano Catana,fals si original,si parca era expus si un fals de Shimano Diaflash Zander.

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 09 Oct 2004, 13:29

Ce treaba are Google cu Catana? :D Are treaba ochiul si mana cu Catana :D Lasand gluma la o parte,nu poti alege sau compara un bat din poza,asta e clar,poate doar sa iti faci o parere.Una e cand il atingi,il mufezi,il flexezi,il simti,il privesti si alta e cand te uiti la o poza. :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2004, 13:32

Cum adica,expuneau falsuri???Dar scria pe ele ca-s falsuri?daca da,e bine,invatau oamenii sa se fereasca de ele.Asa,da :!:

Scrie răspuns