Lanseta salau

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 26 Iun 2010, 13:43

Prieteni decat sa dati cu nu stiu ce saboti de tren pe post de jig ganditi-va mai bine ca o ata mai subtire e o solutie mai buna. Pe Olt in 99% din cazuri nu cred ca veti depasi 20gr unde mai pui si greutatea gumei. Alea cu putere 100g sunt aberatii din partea unora care au mana de lemn. Una e sa dai cu un bat usor, fin, si alta e sa dai cu un lantete de gard care dupa partida de pescuit te va face sa nu mai poti tine o cana in mana. Apropo am pescuit si cu maver si cu ET, si indiscutabil Spin Blade mai senzitiv si mai ager decat Stralis-ul ca sa nu mai zic mult mai usor la aceiasi lungime de 2.40. Stralisul intr-adevar inspira mai multa forta, insa asta pt aia mai complexati :D
In alta ordine de idei ziceti ca nu exista bat universal, eu am unul care imi satisface toate cerintele Lamiglas River Rogue Special, merge si cu gume si cu rotative si cu voblere, senzitiv si foarte puternic (nefiind foarte rigid pe varf).

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 26 Iun 2010, 15:20

Si altii dau si cu 2-3 grame - chiar si mai putin - m-am exprimat gresit desi am zis "pe la" trebuia pana la, m-am gandit la Dunare. Pe Olt eu nu prea sar niciodata de 9 grame (jigul, fara guma) indiferent de adancime.

nosferatu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nosferatu » 26 Iun 2010, 16:04

Atunci de ce nu merge o lanseta 10-30g sau 8-28g si pe lac si pe Olt? Eu zic ca e mai mult decat perfecta

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 26 Iun 2010, 17:15

Dupa cum am zis si anterior eu nu sunt adeptul greutatii de lansare specificate pe blank. Poate de cele mai multe ori greutatea specificata este cea reala, dar de cele mai multe ori nu se nimereste. N-am auzit inca pe nimeni sa foloseasca lanseta doar cu greutati aflate in plaja de lansare. Cu prima mea lanseta de spinning, acum patru ani lansam totul de la microvoblere si rotative pentru clean pana la streamere de avat, desi ET Athos (nu radeti, si voi ati avut poate mai proaste la inceput) mi se pare ca e recomandata intre 30 si 60 de grame. Poate nu lansam cum trebuia, poate nu atingeam lungimea maxima a lanseului, dar n-am auzit-o sa tuseasca. Oricum fratilor, doar nu luati o lanseta s-o aveti toata viata, atata timp cat te ajuta inseamna ca nu-ti pare rau ca ai dat bani pe ea. Deci nosferatu eu unu zic sa iei ce-ti cade mai bine pe mana, daca tie iti place lanseta aia intre 10-30 ia-o pe aia, ca daca ar fi sa-ti iei cu plaje de greutati ar insemna sa pleci de-acasa cu 4 lansete minim si atunci se duce dracu toata placerea spinningului.

nosferatu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nosferatu » 26 Iun 2010, 18:07

Pai, eu fiind incepator, sigur voi gresi daca iau ce-mi cade bine pe mana. Vreau sa aleg ceva bun, de aia am apelat la voi.

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 26 Iun 2010, 18:34

Usor, senzitiv si intre 10 si 30 de grame e Spin Blade-ul de la ET. Maver n-am avut niciodata, deci nu pot sa ma pronunt in cazul lui dar lansetele de la ET nu m-au dezamagit pana acum.

cipanu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cipanu » 10 Ian 2011, 18:47

Nemernic scrie:Mai.... eu am una de la Atack ... modelul Spin X-Pert de 2,40 cu actiunea 8-28 gr. Vreau sa zic ca sunt super multumit de ea..... a costat in jur de 190 lei
poti sa imi spui ce mulineta ai pe ea

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 10 Ian 2011, 18:51

pot sa-ti spun eu ca nu o mai are :lol: in schimb am TR4 care cica ar fi cam aceiasi mancare de peste (oare?) insa la un pret mai mare si pe care am pus ryobi applause de 2000 sau pflueger/shakespeare supreme. Cu applause-le se echilibreaza perfect, cu shakespeare-u un pic mai sus. Bat versatil si bun, cu rezerva buna de putere, la bani putini si mai arata si f bine.
PS: mai bun de salau dar mai putin versatil e procyonul de la daiwa mai ales cel 7-21 pe care am pus recent mana si care mi s-a parut excelent, mult mai misto decat cel 7-28 pe care l-am avut eu.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 10 Ian 2011, 22:05

Daca vrei sa dai in salau adevarat apuca-te de strans niste bani faci un mic sau mijlociu efort si incearca un X-trem StCroix sau un NRX/GLX(eu imbratisez NRX-ul) Gloomis si crede-ma nu vei regreta. Daca imi puneam toate trompetele luate bateam orchestra din Viena la nr. dar si puteam sa intru in tara lui Toyota sa iau ceva JDM mai teapan. Vorba aia dai omului mintea de pe urma. Gandeste-te ce vrei sa faci pesuiesti pt socializare sau esti total dedicat acestei pasiuni, vorba unui mare intelept: Meseria mea si locul de munca este pescuitul de salau si profesia din facultate ...... este Hobby. :roll:

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 10 Ian 2011, 22:13

:respekt:
Din viata scapa cine poate.

Scrie răspuns