discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

Pike scrie:Vreau sa-mi iau o lanseta pentru pescuit cu jiguri pe rau(de pe mal).M-am gandit la St.Croix AS90MHF2(lungime 9', fir8-17lbs, cw3/8-1 1/4 lbs, fast).A avut-o cineca?Ce parere ave-ti?Alte propuneri?
E un bat bun si de calitate, insa nu e cea mai potrivita alegere pentru jig. Am avut multe ratari la intzepare si de aceea iti recomand o lanseta cu rezerva de putere mai mare.Vezi ca au sos cateva modele noi, cu line weight pana la 25lb
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... &noImage=0
..iar daca vrei ceva mai sensibil iti recomand
http://www.kistlerrods.com/p/KR/c-h1-sp ... 76MHS.html
Sugestiile mele sunt pentru jiguri sau naluci trecute de 5 gr.

-
tudor
- Moderator

-
Eu nu jur decat pe seria Shogun de la Daiwa. Arata a par dar simti si frunza in jig.

-
Jean Scurtu
Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe Adelin si poate pe multi,dar betele KISTLER LTA desi sunt f. usoare si f.bune sunt departe de sensivitatea betelor ALL STAR TITANUIM sensivitate hotaratoare la pescuitul cu jig-uri.
In primavara trecuta am pescuit cu un bat de 3 m. cumparat de la KISTLER( pe care il cunosc destul de bine) ,bat pe care l-am cumparat mai mult de curioziotate si pt. faptul ca mi l-a dat la un pret sa zic simbolic fata de pretul betelor lui mult mai scurte.De fapt in catalogul lui KISTLER nu veti gasi bete HELIUM LTA de 3m.
Am pescuit cu acest HELIUM LTA cu jig-uri de 1/32oz. in tandem la white bass cca.2ore si am fost f. multumit de el.Dupa doua ore am schimbat batul cu batul facut de mine pe blank de fly ALL STAR TITANIUM de w5 ,lungime 3,5m.
Abia atunci mi-am dat seama cate atacuri nu le-am sesizat cu batul HELIUM LTA ,desi am prins destui pesti cu el.
Blank-urile HELIUM LTA folosite de KISTLER sunt blank-uri RAINSHADOW facute de BILL BATSON de la BATSON ENTREPRISE special pt. KISTLER si nu le veti gasi in catologul lui BATSON.
Dupa acest pescuit am discutat telefonic cu BILL BATSON si spunandu-i ca sunt mai sensitive blank-urile ALL STAR TITANIUM mi-a spus ca e normal sa fie asa ca blank-urile TITANIUM au modulul de grafit mai mare decat blank-urile HELIUM subliniind astfel ce simtisem eu.
Daca vrei sa compari sensivitatea unui bat cu altul trebuie ca imediat ce ai pescuit cu un bat sa pescuiesti cu celalalt ca numai asa poti simtii diferenta,pescuind intr-o zi cu unul si in alta zi cu altul nu vei sintii diferenta.
Ce pacat ca firma ALL STAR din HOUSTON (la care a lucrat cativa ani buni si KISTLER inainte de a-si incepe afacerea propie) a fost cumparata de SHAKESPEARE si acum nu se mai vinde nici un blank nici pt. dealeri nici pt. persoane particulare.
Am incercat sa recumpar niste blank-uri TITANIUM de la niste pescari din Romania carora le vandusem cand am fost acasa ,dar nici unul nu au mai vrut sa le vanda desi nu toti isi facuse bete pe ele,printre care si MIHAI VARGICS ce in acel am a castigat titlul la stationar.
Noroc ca mai am vreo 4-5 bete lungi facute pe blank-uri TITANIUM,dar negasind alte blank-uri TITANIUM mi-am mai cumparat niste blank-uri de fly ST.CROIX SCIII(AVID) ,RAINSHADOW RX8 si G.LOOMIS IMX urmand sa-mi mai fac niste bete de spinning pt. pescuitul cu jig-ri pe rauri si in Golful Mexic.
In privinta betelor pt.pescuitul la jig de pe mal fiecare are pareara lui in ce ma priveste pe mine prefer betele peste 3 m si nu fast sau extra-fast ci mediu-fast.
Acestea, din punctul meu de vedere, se potrivesc cel mai bine locurilor unde pescuiesc eu si nu pot sa dau un sfat altora ce pescuiesc in conditii diferite,fara a cunoaste exact conditiile in care vor pescui.
Jean Scurtu
-
razvan cristescu
- veteran

Am vazut si eu ca au scos la StCroix si AS 8`6",1/2-1 oz,12-25 lb dar pe site-ul StCroix nu-l mentioneaza nici la news.Sunt tare curios,modelul 8`6",3/8-1 1/4 oz are tipul prea gros(6,5) pt un butt cam subtire si cred ca nu are prea mare putere pe "cotor".Poate ca modelul cel nou se apropie de genul HSR
-
razvan cristescu
- veteran

Am vazut si eu ca au scos la StCroix si AS 8`6",1/2-1 oz,12-25 lb dar pe site-ul StCroix nu-l mentioneaza nici la news.Sunt tare curios,modelul 8`6",3/8-1 1/4 oz are tipul prea gros(6,5) pt un butt cam subtire si cred ca nu are prea mare putere pe "cotor".Poate ca modelul cel nou se apropie de genul HSR.Unde as putea vedea ceva specificatii ale blankului?
-
Pike
- senior

Mihai F,am si eu un HSR900-2S cu care pescuiesc la salau .HSR-ul de care vorbesti tu are actiunea similara cu asta numai ca e mai puternic?La Avidul de care intrebam ce nu-ti place ?
-
Pike
- senior

Adelin,De ce ai avut rateuri cu el?Nu este suficient de senzitiv sau e prea putin rapid(moale)?Sincer sa fiu mie nu-mi plac lansetele "par", prefer cele care au o elasticitate controlata pe varf gen HSR.De exemplu cum ti se pare P842-2S(popping) de la Loomis pentru pescuitul salaului cu jiguri usoare pe ape de adancime mica si medie?
-
Pike
- senior

Mihai f,HSR1021S este un GL2.E senzitiv suficient pentru jig?Cat de lung are rear grip-ul?
-
Pike
- senior

Dar de Lamiglas G1000 G1311(8'6", cw 1/2-1 1/2, lw 10-20,Fast, MH) ce parere aveti?
-
costica_fishing
- veteran

-
io pentru dat cu jigu de pe mal folosesc 2 bete:
Airrus de 7'6' 1/2 - 1,1/2 oz. La fel cu al lui Razvan.
Si mai am unu de maritat la fel!
XML 906, refacut. 9' - original (acu mai are cam 8'6''

) 1/2 -2 oz
Asta e putin mai bland, drept pt care pot sa aruinc mai departe cu el!
near the beer