lanseta pentru avat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- misulian
- utilizator constant
lanseta pentru avat
Salutare, vreau sa-mi achizitionez un bat pentru pescuitul avatului.
Caut avatul pe raul Somes
Caracteristicile batului ar fi urmatoarele:
lungime: 2.70 - pecuiesc exclusiv de pe mal
putere: 10-30 g (se poate si 5-25 g) - vreau sa pot lansa si salmo thrill
modelul nou de 9 cm si !!! 22 g
actiune: moderat-rapid - cred ca asta mi s-ar potivi mie, dar la capitolul
asta sunt inca novice si astept pareri de la cei mai experimentati.
pret: 150 ron - negociabil, in sus sau in jos.
Astept pareri,
Eu initial m-am gandit la maver esox 2.70, 12-30 g, dar se pare ca are actiune extra-fast din cate am inteles eu din postarile de pe forum.
Numai bine.
Caut avatul pe raul Somes
Caracteristicile batului ar fi urmatoarele:
lungime: 2.70 - pecuiesc exclusiv de pe mal
putere: 10-30 g (se poate si 5-25 g) - vreau sa pot lansa si salmo thrill
modelul nou de 9 cm si !!! 22 g
actiune: moderat-rapid - cred ca asta mi s-ar potivi mie, dar la capitolul
asta sunt inca novice si astept pareri de la cei mai experimentati.
pret: 150 ron - negociabil, in sus sau in jos.
Astept pareri,
Eu initial m-am gandit la maver esox 2.70, 12-30 g, dar se pare ca are actiune extra-fast din cate am inteles eu din postarile de pe forum.
Numai bine.
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
Salut! Esox-ul nu este fast sau extra fast , este un bat rigid ,puternic si atat .
Are colegul si am dat si eu cu ea , si am vazut-o in drill cu un somn de 20kg , comportandu-se foarte bine .
Sunt foarte multe lansete care se preteaza la pescuitul avatului.
Depinde si de gusturile fiecaruia , am vazut ca se recomanda cele cu actiuni moderat- rapide pentru atacul brutal al avatului.
Eu de exemplu dau la avat pe Dunare si Siret cu un WildRiver de 2 oz bat rapid si puternic . Cu batul asta nu am ratat nici un avat de aproximativ un an de cand dau cu el si dau numai cu textil . Nu stiu ,poate nu am eu reflexe asa bune si atunci ma ajuta mult batul.
Acum am de aproximativ o luna un Sakura Trinis ML de 3-10g , la fel bat extra fast dar care la fel nu a ratat nici unul pana acum . Doi mi-au dat in lingura , doi am scos
Eu zic ca daca ai ape cu anafoare si curent puternic si daca dai mai departe de mal o actiune fast te va ajuta .
Are colegul si am dat si eu cu ea , si am vazut-o in drill cu un somn de 20kg , comportandu-se foarte bine .
Sunt foarte multe lansete care se preteaza la pescuitul avatului.
Depinde si de gusturile fiecaruia , am vazut ca se recomanda cele cu actiuni moderat- rapide pentru atacul brutal al avatului.
Eu de exemplu dau la avat pe Dunare si Siret cu un WildRiver de 2 oz bat rapid si puternic . Cu batul asta nu am ratat nici un avat de aproximativ un an de cand dau cu el si dau numai cu textil . Nu stiu ,poate nu am eu reflexe asa bune si atunci ma ajuta mult batul.
Acum am de aproximativ o luna un Sakura Trinis ML de 3-10g , la fel bat extra fast dar care la fel nu a ratat nici unul pana acum . Doi mi-au dat in lingura , doi am scos

Eu zic ca daca ai ape cu anafoare si curent puternic si daca dai mai departe de mal o actiune fast te va ajuta .
Salutare!
Eu dau cu un bat Wild River de 7'6" echipat cu Daiwa Advantage 2500.
Si eu am incercat cu textil....dar ca experienta personala mi se pare prea dur avand in vedre ca avatul este un peste violent si oricum ar fi...ii vei simti atacul cu siguranta.... Eu am renuntat la textil pentru ca am avut neplacuta surpriza de a rata un avat mare in intepatura....doua brate dezdoite la ancora (VMC de la un RNR 5), in plus mie cel putin mi-a produs o senzatie aiurea in dril...drept pentru care folosesc monofilament. iar Pline Evolution mi-a creat o impresie f. buna pana acum.
Mentionez ca pescuiesc la avat pe Dunare, de obicei in zone cu suvoaie si curenti rapizi.
Referitor la ceea ce s-a scris aici, e adevarat ca si batul face diferenta (eu am dat si cu un Maver Stralis Spigot 5-20, care mi se pare ok....doar un pic cam...bat), insa naluca sau poate modul ei de prezentare este No1 problem din punctul meu de vedere. Am avut o oarecare revelatie sa zic asa folosind RNR-urile de la Rapala si mai noi TN50 de la Jackall, pe departe cele mai eficiente naluci folosite de mine. Rata mare de prezentari....ratari aproape niciuna.
Fire intinse la max!
Eu dau cu un bat Wild River de 7'6" echipat cu Daiwa Advantage 2500.
Si eu am incercat cu textil....dar ca experienta personala mi se pare prea dur avand in vedre ca avatul este un peste violent si oricum ar fi...ii vei simti atacul cu siguranta.... Eu am renuntat la textil pentru ca am avut neplacuta surpriza de a rata un avat mare in intepatura....doua brate dezdoite la ancora (VMC de la un RNR 5), in plus mie cel putin mi-a produs o senzatie aiurea in dril...drept pentru care folosesc monofilament. iar Pline Evolution mi-a creat o impresie f. buna pana acum.
Mentionez ca pescuiesc la avat pe Dunare, de obicei in zone cu suvoaie si curenti rapizi.
Referitor la ceea ce s-a scris aici, e adevarat ca si batul face diferenta (eu am dat si cu un Maver Stralis Spigot 5-20, care mi se pare ok....doar un pic cam...bat), insa naluca sau poate modul ei de prezentare este No1 problem din punctul meu de vedere. Am avut o oarecare revelatie sa zic asa folosind RNR-urile de la Rapala si mai noi TN50 de la Jackall, pe departe cele mai eficiente naluci folosite de mine. Rata mare de prezentari....ratari aproape niciuna.
Fire intinse la max!
-
- senior
misulian scrie:Mersi de informatii, si eu dau tot cu textil.
Putin piperat pretul la WildRiver pentru bugetul meu.
Numai bine.
vezi in cazul asta si niste bete de trabucco. bete de increderre, finisaje ok, ca actiune gasesti si ce vrei tu si preturi acceptabile.
eu nu spun cu ce piticanie de 1,80 pescuiesc din barca sa nu rada lumea de mine, fiindca oricat am incercat sa-l schimb dintre alte bete de brand, parca nu mi-au picat pe mana bine.
Cormoran HTC Black Bull Classic Spinning 2,70 10-40 grame
http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1510.html
sau
Cormoran HTC Black Bull Classic Spinning 2,70 20-60 grame (varianta mai heavy - a adevarata bestie dar imi place pentru trilluri)
Shimano Speed Master 2,70 10-40 grame, actiune moderata
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3826.html
cam astea ar fi unele nu sunt chiar pe dimensiunile tale dar cine cauta gaseste
http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -1510.html
sau
Cormoran HTC Black Bull Classic Spinning 2,70 20-60 grame (varianta mai heavy - a adevarata bestie dar imi place pentru trilluri)
Shimano Speed Master 2,70 10-40 grame, actiune moderata
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3826.html
cam astea ar fi unele nu sunt chiar pe dimensiunile tale dar cine cauta gaseste
the angler is catching xxx, not by the lure
- kriss-wolf
- veteran
inradevar Cormoran HTC black bull 2,7 20-60 g e super, cei drept eu nu il fol prea des dar imi place f mult batu si nici nu e scump, si shimano speed master-ul e misto de tot are un prieten de-al meu si e f bun pt avat el fol 2,4 10-40g, eu fol un bat de 2,85 9-45 g si sunt f multumit de el dar e custom asa ca nu se gaseste.
- CataZander
- utilizator constant
sal
Eu zic ca s-ar potrivi si Okuma Alumina sau Shimano Nexave 15-40 nu sunt nici prea scumpe si te-ai putea baza pe ele 

- CataZander
- utilizator constant
sal
Eu zic ca s-ar potrivi si Okuma Alumina sau Shimano Nexave 15-40 nu sunt nici prea scumpe si te-ai putea baza pe ele