Lanseta nooua Okuma
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
Lanseta nooua Okuma
Salutare colegi pescari! Va salut din Deva jud HD!
Sunt pescar in ale spiningului mai la inceput asa... si as dori de la voi cateva pareri pro si contra! Am cumparat o lanseta Okuma LureMania de 2.23 10-30g de care sunt f multumit si ma gandesc sa o echilibrez cu o mulineta Shimano Exage FD si as vre asa stiu ce pareri aveti despre asta iar in al doilea rand vin cu o intrebare stupida (chiar de copil mic)....exista posibilitatea ca o lanseta gen cea mai sus mentionata sa scoata un somn de peste 5-6 kg pescuind cu naluci?
Intrebarea deriva din urmatorul fapt. Locul unde merg eu la rapitor (stiuca,somn si biban) este lacul de acumulare Cozia de aici din judet si urmaresc f mult un exemplar de somn mare sa prind pe timp de noapte sau in orele diminetii f devreme,fiind candva martor la un pescare care dimineata la ora 6 a scos cu o lanseta subtire cat degentul mic un somn de 14 kg cu fir textil de 0.12. Naluca fiind un shad de peste 10 cm fluo cu capul rosu. Acum ideea care este...tipul zicea ca lanseata a fost vreo 600 lei si as vrea sa stiu cat de mult se reflecta pretul in calitate dat fiind ca eu am achizitionat ceva de 130 lei
P.S...exista posibiliattea sa para o poveste de sf insa sper sa fiu lamurit pt cultura generala legat de cele intrebate! Fire intinse pana la urmatoarea postare!!!
Sunt pescar in ale spiningului mai la inceput asa... si as dori de la voi cateva pareri pro si contra! Am cumparat o lanseta Okuma LureMania de 2.23 10-30g de care sunt f multumit si ma gandesc sa o echilibrez cu o mulineta Shimano Exage FD si as vre asa stiu ce pareri aveti despre asta iar in al doilea rand vin cu o intrebare stupida (chiar de copil mic)....exista posibilitatea ca o lanseta gen cea mai sus mentionata sa scoata un somn de peste 5-6 kg pescuind cu naluci?
Intrebarea deriva din urmatorul fapt. Locul unde merg eu la rapitor (stiuca,somn si biban) este lacul de acumulare Cozia de aici din judet si urmaresc f mult un exemplar de somn mare sa prind pe timp de noapte sau in orele diminetii f devreme,fiind candva martor la un pescare care dimineata la ora 6 a scos cu o lanseta subtire cat degentul mic un somn de 14 kg cu fir textil de 0.12. Naluca fiind un shad de peste 10 cm fluo cu capul rosu. Acum ideea care este...tipul zicea ca lanseata a fost vreo 600 lei si as vrea sa stiu cat de mult se reflecta pretul in calitate dat fiind ca eu am achizitionat ceva de 130 lei
P.S...exista posibiliattea sa para o poveste de sf insa sper sa fiu lamurit pt cultura generala legat de cele intrebate! Fire intinse pana la urmatoarea postare!!!
Re: Lanseta nooua Okuma
Daca nu are lanseta defectiuni de fabricatie, nu intra pestele in vegetatii sau dupa pietroaie submerse , nu fortezi cit te tin muschii cu frina strinsa la maxim ...nu vad nici un motiv sa nu scoti un somn de 14 kg cu o lanseta 10-30...ba chiar mizez pe faptul ca lanseta de 130 lei are concentratie de grafit mai joasa decit aia de 600 si tine mai bine la tavaleala...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Acum mai conteza si daca a pescuit de pe mal sau din barca , cel care a prins somnul , din barca poti merge deasupra lui si odata desprins de pe fund, ai sanse mai mari sa il scoti si cu echipament mai light. Eee.... de pe mal se schimba problema ,alt unghi de tractare , adica il tarasti efectiv si trebuie sa ai cu ce..... Asta e atuul lui, sa tina fundu cat mai strans si fuga la obstacol si nu prea sta unde nu sunt structuri. Asa ca... daca nu ti ai propus niste somni mari ,e ok echipamentul tau . Mai ramane sa nu se propuna somnii mari pe echipamentul tau ...... si daca se intampla ....( doamne da!! eu asa mi as dorii sa fiu, in situatia ta) treci la nivelul urmator de echipament.
Cu Okuma Luremania de 5-20 g am scos stiuca de 8,1 kg. Din barca, e adevărat.
Lanseta e mult peste prețul ei, așa ca pescuieste-o linistit.
Sa vina el peste ăla care sa ți-o rupă
Lanseta e mult peste prețul ei, așa ca pescuieste-o linistit.
Sa vina el peste ăla care sa ți-o rupă
-
- utilizator nou
Oameni buni ce sa va spun...sunteti extraordinari! Va multumesc pt raspunsuri si cu timpul voi trece si la ceva net superior! Acum sunt la munca...iar maine dimineata voi fi pe malul lacului si va voi face si niste poze cu conformatia lacului
poti scoate linistit somni de 20 de kg ... cu atat mai mult pe lac. dupa cum au spus si altii, nu forta peste limita si fa tot posibilul sa eviti structurile sau agataturile. am scos suficient de multi somni pana in 25 de kg cu lansete date pana in 28 de grame ... doar ca unii pot fi mai naravasi
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- senior
Scoti fara probleme si somn mai maricel (peste 10 kg), doar sa eviti tu pe cat posibil structurile (ca el le cauta) si sa nu fii tu mai musculos decat lanseta. Ca de aia s-au inventat mulinetele. Las' sa vina somnul ala care sa ti-o rupa.
-
- utilizator nou
Multumesc inca odata! Astazi am fost la lac din nou sa vedem ce iasa...si nu a iesit nimic! Am dat si cu oscilanta (13,19 gr) am dat si cu rotativa...si cu poper in speranta ca zgomotul va atrage un somn,dar degeaba...si cu twister....nu a vrut nici stiuca nici somnul sa puna gura pe nimic. Am variat si adancimile de la 0.50 m la 4-5 m si degeaba...mai jos nu cred ca avea rost sa cobor chit ca adancimea e undeva la 20 m a lacului
Nu are nici unde 20 de metrii lacul de la Cozia. Am fost cu sonar pe el si cam 8-9 metrii e adancimea maxima.
Cu lanseta respectiva poti scoate somni mari, daca ai spatiu de manevra, unul de 5-6 kg il scoti fara prea multe probleme. Insa pe Cozia ai sanse doar pe coada lacului, in rest cam tot fundul lacului e plin de copaci scufundati si daca nu reusesti sa-l ridici de pe fund de la inceput ai sanse mari sa intre in agataturi. Pe mine m-a plinbat unul cu barca dintr-o parte in alta a lacului.. sa dus direct in agataturi.... da ma rog.. eu eram cu lanseta de biban (o lanseta light) si nu am avut ce presiune sa pun pe el.... a stiut exact unde sa se duca....
Cu lanseta respectiva poti scoate somni mari, daca ai spatiu de manevra, unul de 5-6 kg il scoti fara prea multe probleme. Insa pe Cozia ai sanse doar pe coada lacului, in rest cam tot fundul lacului e plin de copaci scufundati si daca nu reusesti sa-l ridici de pe fund de la inceput ai sanse mari sa intre in agataturi. Pe mine m-a plinbat unul cu barca dintr-o parte in alta a lacului.. sa dus direct in agataturi.... da ma rog.. eu eram cu lanseta de biban (o lanseta light) si nu am avut ce presiune sa pun pe el.... a stiut exact unde sa se duca....
Salut, flavius.sant din deva.pot sa-ti ofer niste reviste despre pescuit.daca te intereseaza ,suna-ma.telefonul meu.0724509870.