Lanseta nooua Okuma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Re: Lanseta nooua Okuma

Mesaj de Dan Stefan C. » 19 Oct 2015, 08:58

Cu o lanseta 10 - 30g poti scoate pestii pe care ii vizezi fara probleme. Atata timp cat ai frana mulinetei reglata corect si spatiu de manevra.

flaviuslure
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de flaviuslure » 19 Oct 2015, 17:37

costi scrie:Nu are nici unde 20 de metrii lacul de la Cozia. Am fost cu sonar pe el si cam 8-9 metrii e adancimea maxima.

Cu lanseta respectiva poti scoate somni mari, daca ai spatiu de manevra, unul de 5-6 kg il scoti fara prea multe probleme. Insa pe Cozia ai sanse doar pe coada lacului, in rest cam tot fundul lacului e plin de copaci scufundati si daca nu reusesti sa-l ridici de pe fund de la inceput ai sanse mari sa intre in agataturi. Pe mine m-a plinbat unul cu barca dintr-o parte in alta a lacului.. sa dus direct in agataturi.... da ma rog.. eu eram cu lanseta de biban (o lanseta light) si nu am avut ce presiune sa pun pe el.... a stiut exact unde sa se duca....
Salut Costi! Poate tinem legatura si ne punem pe ei! Eu informatia o detin de la un localnic de acolo legat de adancimea lacului si intradevar fundul e plin de ragalii si stempi de padure. Am poze de la lac dar nu le pot pune vad ca.

flaviuslure
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de flaviuslure » 19 Oct 2015, 17:39

Gabriel68 scrie:Salut, flavius.sant din deva.pot sa-ti ofer niste reviste despre pescuit.daca te intereseaza ,suna-ma.telefonul meu.0724509870.
Si eu sunt din Deva si multumesc pt oferta ca sa zic asa insa am si eu reviste o gramada si acum cu atata informatie pe net...am pierdut inspiratia "din revista"

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Oct 2015, 18:26

Sincer... Somnul prefer sa-l caut pe Mures. La Cozia mergeam sa ma distrez la biban. Mai mergeam acum multi ani dupa stiuca... insa cum sunt o gramada de pescari cu pestisor pe mal ce retin toate marlele de 200 g greu mai poti face acolo o partida decenta la stiuca. Deja o stiuca de 2 kg pe lacul ala e raritate. Cand se prinde cate una mai mare e eveniment. Plus ca preferam sa ies cu barca, nu prea imi surade pescuitul de pe mal, acolo. Insa cum actuala barca nu am cum sa o car in spate pana la lac.....

Insa chiar daca nu pentru pescuit.. da macar pentru priveliste tot merita din cand in cand cate o plimbare pe acolo.

Daca te prinde pescuitul cu artificialele, eu zic sa nu te limitezi la Cozia. Pentru inceput mai poti incerca Muresul pentru cam toate speciile de rapitori, sau Strei-ul pentru clean.

Din pacate deja somnul nu mai e chair asa de activ si deja capturile la artificiale se raresc. Se mai pot prinde inca dar nu cu acelasi randamant ca atunci cand de cald.

PS - pozele le poti incarca pe un site gen photobucket si apoi aici.. nu le pot incarca direct pe site.
Imagine

flaviuslure
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de flaviuslure » 20 Oct 2015, 16:55

Nu am de gand sa ma limitez doar la cozia...ar fi stupid asta!

Anul trecut am incercat la artificiale la gura de varsare a Streiului in Mures insa fara succes. Pe Strei am o singura captura de clean la 1.200 g

Va trebui sa ma obisnuiesc si cu voblere mici pt ca la mine in trusa nu prea vwzi decat se la 8 in sus :D :roll:

Totusi poate luam legatura si facem partinde impreuna cand se poate...pe Mures...Strei...Cris....Oltul(langa sibiu sunt locuri faine)

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Oct 2015, 17:07

sure
vb pe privat.
Imagine

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 26 Oct 2015, 10:36

caut si eu o lanseta pentru stiuca si avat, ma gandesc la:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 15218.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 23481.html

ce parere aveti, ce s-ar potrivii mai bine ?
folosesc shaduri, gruburi si lingurite toate pana in 15 grame.

aveti alta sugestie in jur de 150 ron ?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 26 Oct 2015, 11:18

Okuma Luremania mi se pare superioara. Are o actiune mai placuta si este mai usoara. O alta varianta ar mai fi Shimano Catana DX 210 M (este modelul nou, are o actiune moderat rapida, potrivita pentru pescuitul stiucii si avatului).

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 26 Oct 2015, 12:22

nu imi place catana, luremania sa fie :)
ca si mulineta ma gandesc la un ceymar de 35 dar e cam piperat pretul ! - aveti si alte sugestii ?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Scrie răspuns