discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

rine scrie:kzoli scrie:Pomenea cineva de BFF ....
Ce natie e merita sa achizitionez ? am nevoie una de stiuca si una ptr avat ....
inseamna ca n-ai nevoie decat de una

Ptr avat ajunge 10-30 gr .... ptr stiuca prefer 40-80 gr. la 2.70 m sa fie bun si de pe mal dar sa mearga si din barca ... am avut cateva lansete care l-am donat unui verisor , proaspat incepator in tainele pescuitului ... si ar fi vremea sa ocup locul lor cu alte piese ....

-
semlecangheorghe
- veteran

Lamiglass versus Seeker? Hai sa pun si io sare pe rana si ,intreb de spinn sau de cast??

ee acuma treaba se complica..

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
tralalela 45
- junior

kzoli scrie:Pe apele noastre ai nevoie de o lanseta foarte usoara sa poti sa lansezi de mii de ori pana sa prinzi un peste , si cele din fibra de sticla nu sunt chiar usoare, sau daca ai statura lui Rambo ,sau a lui Goliat poti sa dai si cu fier beton

, ideea e sa nu te obosesti foarte repede si spinningul sa fie o placere nu un calvar .
Daca gasiti din fibra de sticla ceva bun si ieftin sa ma anuntati , a-si lua cateva pe timp ploios ,poate nu trazneste in ele

.
Am citit si eu la un moment dat niste review pe aici. cel mai bun pret/calitate sunt: entry level Shakespeare Ugly Sticks; intermediar Shimano, High end St croix.
Eu cu urateniile astea am fost foarte multumit. astia de pe aici nu recomanda pt peste mare decat sticla.
Eu am un Ultragraphite Light Ugly Stick aia ar fi varianta mai usoara de la Ugly Stick. Cu aia ma duc la pastrav cu aia ma duc la stiuca. daca ma duc la troll pt mai adanc de 30-40 picioare schimb cu ghioaga de la Rhino.
Eu nu cred ca itzi trebuie high end ca sa ai fun la pescuit. Si nici in catch and release ca altfel nu esti pescar din pasiune. Si nici de plecat pe balta din obligatzie decat daca ma obliga ala micu de bate cu cizma in usa sambata dimineatza. ia un batz si meri pe balta si ai fun. Un batz pe care daca il rupi sau il pierzi sa nu itzi para rau dupa el. Si asta este dupa buget.
-
tralalela 45
- junior

Tristian scrie:Eu spun ca treaba sta cam asa:
Legat de calitatea echipamentului, sunt situatii in care e posibil sa ai dificultati in simtirea atacului stiucii. Pescuitul cu voblere suspending sau lestarile usoare pe plastice intre nuferi sau orice naluca ce presupune pauze mai mari intre recuperari te poate baga in sedinta daca nu ai un echipament mai sensibil. Pana la urma tot vei simti ceva pentru ca stiuca se opreste poate o secunda DACA se opreste in momentul capturarii nalucii dar nu e totuna ca simti atacul la prima "muscatura", cand intoarce naluca sau cand ii si da drumul. Diferenta poate fi intre o intepare intr-o zona buna sau nu, intre o intepare buna sau nu (adesea sta cu falcile asa de inclestate incat naluca nu poate misca in gura si carligele nu se fixeaza) si astea sunt diferentele intre descatarea in dril sau aducerea in barca. Si astea sunt diferentele intre a prinde si a nu prinde.... Ma rog, iara am scris o tona si o sa se plictiseasca lumea citind... Poate am mai si mancat litere... nu mai stau sa corectez, imi cer scuze anticipat.
Eu nu stiu cum de stiuca din Ro o fi diferita de asta de aici. Nu am pescuit in Ro la stiuca. Eu cu sticla nu am pierdut in Canada decat o stiuca. Si eu pescuiesc cu acele fara ghimpele ala pe care il rup pt ca asa este regula in Alberta. Pastrav am pierdut din vobler pt ca ala sare deasupra apei si scutura voblerul pana il scuipa afara. Si acul iese daca nu are opritorul ala langa varf. Dar stiuca mai rar.
-
ANDREI RIGA
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:Lamiglass versus Seeker? Hai sa pun si io sare pe rana si ,intreb de spinn sau de cast??

ee acuma treaba se complica..

Daca vrei , iti raspund eu... Prima data la rapitor in Delta am fost invitat acu cativa ani buni si m-am dus sa-mi cumpar un combo ptr rapitor. Si mi-am luat...Un batz de "cast" de fibra de sticla de la Energo 1.80 si o micromulineta de spinning de la nu mai stiu cine. N-am pescuit la cast nici o data, dar mi-a placut asa mult ce actiune are , asa incat l-am intors invers si i-am montat o mulineta de spinn. Si am prins stiuca la "caspinng"

-
rine
- veteran

Pastrav am pierdut din vobler pt ca ala sare deasupra apei si scutura voblerul pana il scuipa afara.

se vede ca nu ai vazut o "lumanare" facuta de stiucile din ro,mai ales alea cu buletin de tulcea

-
kzoli
- veteran

Majoritatea stiucilor prinse de mine au prezentat lumanare a

, cu cateva exceptii care veneau chiar linga mal si ajungeau "direct" pe uscat ....
-
semlecangheorghe
- veteran

Andrei Riga ,nu stiu cum se face dar exact asa am facut si eu cu o lanseta Rozmejer de casting.Si a iesit casping, cum zici tu.Si a fost foarte buna.

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
AdrianHD
- veteran

-
Pt. Cristi Ene : Ce model de Seeker si ce model de Lamiglas ar fi mai bun pentru voblere si oscilante pentru stiuca si avat?
Until next time....Tight Lines!
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
Hai sa-ti spun ce modele am eu si ce aplicatii au...
Lamiglas Skeet Reesse, 7', MH, 1/2-1 1/2 oz - voblere si oscilante pana in 25 gr la avat, somn, stiuca - ft buna pe curenti puternici si adancimi mai mari...
Seeker E-Glass/Bor, 7', M, 1/4-5/8 oz - voblere si oscilante pana in 15 gr(dar cu aplicatii diverse...am pescuit cu voblere de 3 gr la clean perfect pe Olt-rau mare, curenti puternici) la clean, pastrav, avat, stiuca...
Dar mai sunt destule blank-uri de unde poti alege

, cel ptuin la Seeker...