Lanseta din fibra de sticla, Light

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

zvic
veteran
veteran

Lanseta din fibra de sticla, Light

Mesaj de zvic » 11 Iun 2006, 21:29

Recent m-am ales (in urma unui troc) cu o lanseta Shakespeare SP2056, 1.68m, light, 4-8lbs line, din fibra de sticla. Lanseta e mai veche, prezinta ceva uzura la inele, manerul din materialul ala negru este ciupit in cateva locuri.

Azi am mers la pescuit la clean pe raul Lapus si am zis sa incerc lanseta asta sa vad cam ce poate. Mi-a placut foarte mult, lanseaza foarte bine si chiar daca e mai grea decat lanseta pe care o folosesc de obicei la clean (Geologic Trout exalty, 1.8m, 3-12g, parabolica) mi s-a parut mai comoda.

M-ar interesa sa iau o lanseta din fibra de sticla noua cu caracteristici apropiate de aceasta. Poate cineva sa-mi recomande ceva de pe piata din RO ?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 11 Iun 2006, 21:41

Nu cred ca gasesti pe piatza din ro ceva din fibra de sticla, doar aduse de afara, s eu sincer sa fiu pe siturile europene nu am mai vazut sa produca decat carboane. Au uitat complet de fibra de sticla.... Pe siturile americane gasesti, dar cele bune am observat ca se epuizeaza repede...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Iun 2006, 23:02

ia vezi, poate iti place asta
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 12 Iun 2006, 07:17

Multumesc Adi_. Ar fi ok daca ar fi de spinning, aia e de casting din cate imi dau eu seama. Nu stiu daca merita sa aduci o lanseta ieftina din USA, cu costurile de transport ajungi la un pret prea mare, poate pentru o lanseta mai rasarita merita.

O sa mai vad prin magazine, sper ca saptamana asta sa ajung si prin cluj si poate acolo am sanse sa gasesc ceva sa-mi placa.

Edit:

Ce ziceti de urmatoarea lanseta :
http://www.mimteam.ro/index.php?page=9& ... t=pro_name

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Iun 2006, 07:26

zvic, iti raspund pe privat.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 12 Iun 2006, 08:57

@Adi
ia vezi, poate iti place asta
La o d-asta ma gandeam si eu sa-mi aduc. Tu o cunosti? Poti sa-mi spui ceva despre ea?
Danke!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 13 Iun 2006, 12:00

Deocamdata am comandat lanseta de la linkul din postul meu anterior. Cand vine asta vad cum se comporta si eventual dupa aia mai vad cu aia de la bass pro sau un e-glass de la cabelas.

Am vazut ca in multe posturi d-l Jean Scurtu pomeneste de lansetele lui facute pe blanc de musca si ca unii coforumisti au incercat si ei constructia de bete de spinning pe blankuri de musca. Am si eu o lanseta de musca din fibra de sticla, mai veche, mostenita de la fratele meu, nu mai stiu exact caracteristicile. Credeti ca s-ar putea transforma intr-o lanseta de spinning pentru pescuit cu voblere? Ar merita efortul ?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 13 Iun 2006, 18:11

@ zvic....nush ce sa zic , dar daca e veke si e din fibra de sticla, probabil ca lanseta aia de musca e piesa de muzeu................sau e ceva mai noua?!
dac e veche de tot, atunci eu zic s-o pastrezi si s-o inramezi...

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Iun 2006, 23:45

zvic scrie:Deocamdata am comandat lanseta de la linkul din postul meu anterior. Cand vine asta vad cum se comporta si eventual dupa aia mai vad cu aia de la bass pro sau un e-glass de la cabelas.

Am vazut ca in multe posturi d-l Jean Scurtu pomeneste de lansetele lui facute pe blanc de musca si ca unii coforumisti au incercat si ei constructia de bete de spinning pe blankuri de musca. Am si eu o lanseta de musca din fibra de sticla, mai veche, mostenita de la fratele meu, nu mai stiu exact caracteristicile. Credeti ca s-ar putea transforma intr-o lanseta de spinning pentru pescuit cu voblere? Ar merita efortul ?
Cred ca raspunsul ti-l poti da singur ,punand pe bat (asa cum e )o mulineta de spinning si incercad sa lansezi voblerele la care vei dori sa pescuiesti si daca iti place abia atunci ii schimbi inelele si adaugi in spatele mandrinei o extensie din fibra de sticla (sau grafit).Spun aceasta deoarece daca iti place nu are rost sa dai mandrina jos,e lucru anevoios e mai bine sa o folosesti.
Ce pot sa-ti spun este ca daca blank-ul pe care e facut batul fly ce-l ai e de calitate merita s-o transformi,la fel cum merita sa-ti faci un bat de spinning pe blank fly de grafit de calitate.

Eu pescuiesc 95% cu bete facute de mine pe blank -uri fly (W5,W8,W10)de calitate "super"(ma refer la ALL STAR TITANIUM) si cred ca ai putut vedea din poze ca nu prind numai pesti de 100-200g.

Jean Scurtu

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Iun 2006, 07:12

L-am intrebat pe fratele meu, se pare ca batul ala e doar o chinezarie, clasa e ceva de genul 4-6 si a luat-o doar ca era ieftina si vroia sa vada ce si cum e la musca. Nu cred ca merita efortul, mai bine caut in continuare o lanseta de spinning din fibra sa vad cum imi place.

Scrie răspuns