discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Tavi
- veteran

Corect, primu bat a fost un bambus, am uitat.
De fapt primu bat a fost fara bat.

-
cristian.ene
- veteran

Dan,
multe din firmele celebre fac inca lansete de fibra de sticla Lamiglas, Daiwa, St Coix . Lamiglas are seria Skeet Reese e na din cele celebre, mai sunt Kevin VanDam Signature Series Crank Rods,Powell Max Glass Crankbait Casting Rods, American Rodsmiths® David Fritts Signature Series Crankin’ Rods si mai sunt multe altele folosite de pro in concursuri de bass.
Cum spune si Razvan M este o imagien invechita cum ca lansetele de fibra de stical sunt grele si prea lente in actiune, a fost o data . E vorba doar de elasticitatea materialului, in rest actiunile sunt fast.
Tocmai pentru ca in momentul muscaturii pescarul nu prea are ce corectii sa faca ramane sa le faca lanseta care care e elastica sau nu.
si in USA pareriel sunt impartite dar cei mai multi folosesc lansete de E-glass
pentru crankuri de adancime
http://www.bassresource.com/bass_fishin ... 98253930/7
-
RAFYYY91
- veteran

de fapt,prima lanseta de spinning pe care mi-am luato acum 2 ani afost o lanseta de fibra de sticla plina din obor care avea vreo 300 de grame

deci cred ca ma descurc si cu o lanseta de grafit.din cate stiu fibra de sticla este fff buna la pescuitul cu voblere.
-
Michael
- Moderator

eu am inceput cu trestie

apoi bambus,sticla plina,telescopice,sticla tubulara usoara pe care o mai am si acum.
chiar daca am 2 lansete de grafit,cea de sticla tubulara inca ma face sa oftez(cati pesti a prins aia...e cu noroc). o indoi ca pe potcoava si nu se rupe
faza e ca inelele sunt butucanoase si le-as inlocui.
niste inele mai slim si ata de matisaj unde as gasi? exista in comert? niste epoxy as avea(loctite) mi-as testa calitatile de rodbuilder
tnx
-
danr
- Site Admin

cristi, elasticitatea este un termen nestandard, este o chestie relativa si subiectiva
exista putere si actiune
din combinare puterii si actiunii la un bat de grafit obtii exact ce doresti, poti obtine asa zis-a elasticitate a unui bat de fibra
sa nu uitam ca in ultima instanta exista o variatie imensa de tipuri de blank-uri, si iti poti alege ce doresti
de exemplu un loomis hot shot e moale pe varf si ai rezerva de putere, in trasatura varful e "elastic" asa cum doresti si apoi intra rezerva de putere
si poti ajusta puterea lansetei atfel incat batul sa raspunda asa cum doresti tu la o trasatura
-
cristian.ene
- veteran

Dan,
diferenta de elasticitate e enorma intre E-glass si grafit indiferent de putere.Nu am spus ca nu sunt si lansete bune pentru naluci reactive.
Ca sa fie mai clar e diferenta intre cauciucurile de vara si cele de iarna. Ca pe astea sunt sigur ca le-ai incercat?
Puterea ,actiunea si calitatilr elastice ale materialului(fibre +rasini) sunt trei lucruri total diferite.
Fibrele de sticla S-Glass si E -Glass sunt foarte diferite ca elasticitate asa si cum grafiturile sunt diferite in functie de modul si rasini.
Fibra de sticla St.Coix(S) nu seaman deloc cu cea de la Lamiglas sau Seeker .
-
Mugurstefan
- veteran

De ce or da campionii americani si japonezii prin concursuri de Bass cu fibra de sticla la voblere crankbait ???
Pe anul asta o sa-mi fac si eu un Seeker cinstit !!
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
danr
- Site Admin

nu stiu de ce or da campionii si nici daca dau si nici daca nu dau in majoritate sau in minoritate cu fibra
mai jos am pus un link despre un topic pe aceasta tema, fibra versus grafit, de pe forumul tackletour.com
http://www.tackletour.net/T3Forum/viewt ... sc&start=0
o sa vedeti ca parerile raman destul de impartite, insa cei cu grafit sunt majoritari
-
cristian.ene
- veteran

Michael,
inele mai mult decat decente(SIC sunt rotunde si bine finisate) ca pastile si cu rama usoara au la Enerfofish spun ca sunt Titan rama.
Ata de montaj contrar ce am vazut discutii pe aici(ata de cizmarie,etc.) contine silicon si am facut cadou cativa zeci kilometrii

pentru ca apare un efect nedorit din cauza siliconului. Nu te sfatuiesc asa ca mai bine faci rost de ata speciala care e asemanatoare cu cea sintetica folosita in industria incaltamintei dar nu are ......SILICON.
Daca iti da Andrei Sava bine ca e in zona, daca nu trimit eu.