discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Aquaro Angler
- veteran

adilucu scrie:Am citit pe net, la descrierea unei lansete, ca are curba de actiune specifica pt. pescuitul somonului (ceva de genul asta). Ce inseamna acest lucru? Ce are sau trebuie sa aiba specific o lanseta de somon?
Depinde care somon, somon de Atlantic, somon de Pacific, somon Australian, etc. Intre aceste specii de somon exista unele diferente. Daca tot a intrat in discutie raspandirea geografica.

-
Adi_
- veteran

hai sa facem altfel.... care stiti germana, traduceti-mi si mie fraza asta:
TOP-Ruten mit bestechender Aktionskurve für das Fischen auf Lachs und Seebarsch. Ideal auch als Hechtrute und für das Angeln mit der Multirolle: Azurblaue Kreuzwicklung, mit Zweisteg Triangel-Siliziumcarbonit-Ringen, einem hochwertigen Schraubrollenhalter sowie einem extrastarken SIC-Spitzenring versehen.
Apoi astept comentarii... la ce ar fi buna o astfel de lanseta. are 3m si actiune 40-80gr.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Sorin
- Moderator

HECHTRUTE = batz de stiuca
multirolle = multiplicator
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Aquaro Angler
- veteran

adilucu scrie:Apoi astept comentarii... la ce ar fi buna o astfel de lanseta. are 3m si actiune 40-80gr.
Intai as putea spune la ce nu este buna o astfel de lanseta: la spinning usor.
La ce ar fi buna o astfel de lanseta? La orice inclusiv la pescuit crap.
-
Adi_
- veteran

pai numai dupa lungime si actiune mi-am facut si eu o idee. dar cineva mi-a tradus ceva legat de "testcurve" ca este indicata la somon, chair si la stiuca. de aceea as vrea traducerea completa.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Sorin
- Moderator

pai ei asa zic : somon , bass si stiuca
parerea mea e ca daca ai prin curte un manunchi de paie , il legi bine pe cotoru lansetei si faci din el o matura la fix

pescuiasca si el va
-
Adi_
- veteran

auzi, dar la somn ar merge?

ca matura n-as face-o...

-
Sorin
- Moderator

eu zic ca ar merge
pescuiasca si el va
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
Daca te referi la Sportex Kev Pike 3m, 40-80g, da este un bun "par" de somn. Am vazut si pescuit cu ea, este super ptr. pescuit "hard", la pesti mari si cu naluci pe masura. Din pacate are un enorm defect-pretul. Am rugar pe cineva din Germania sa imi cumpere unul si sub 300 euro nu a gasit
Oricum, remarca de pari cinstiti ptr. ardeleni ma amuzat. Evident ca daca dai la pesti de pana in 1-2 kg, din barca, sunt super "fineturile scurte", dar daca pescuiesti de pe mal la pesti adevarati ai nevoie de bete puternice. Si pescuitul este optional-poti sa te limitezi la pestisori sau poti incerca si capturi serioase ptr. care ai nevoie de scule pe masura. Dar si eu am observat "americanizarea" din zona Buc. si imprejurimi, si "europenizarea" din Banat si Ardeal. Acum fiecare de cine se simte mai apropiat.

-
Adi_
- veteran

nu, nu despre Kev Pike e vorba. mai cauta
si Kev Pike se gaseste mai ieftin de 300 EU, mult mai ieftin