Lanseta de marca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Lanseta de marca

Mesaj de Jedi » 23 Sep 2008, 01:48

Au inceput sa ma intereseze putin si lansetele,ocazie cu care m-au palit si ceva cugetari.Lansetele de traditie(StCroix,Loomis,Fenwick) sint cele mai bune in categoria lor de pret??.Adica blancuri,rasini,lacuri si calitatea executiei e mai buna decit la Daiwa,Shimano sau Quantum?.E ca la electronica,boxele Sony sau Pioneer suna foarte bine dar Magnat sau JBL baga basu si inalta mai al naibii? . Am pipait o Clarus heavy,de 6 picioare,care avea blancul mai subtire iar virful ca o scobitoare(exagerez)decit Triumph sau HMX (ambele medium heavy de 6'6").La Fenwick intre HMX si HMG se simte usor diferenta de greutate si feeling dar intre Premier si Triumph eu nu sint capabil sa sesizez nimic.Ba mai mult,am vazut un Premier cu o grava defectiune de fabricatie:o umflatura mare pe blanc,chiar linga foregrip.Intrebare finala:- Sint mai bune Triumph si HMX decit restul,la limita de 80$ ? Mentionez inca o data ca mi-a facut impresie foarte buna Clarus. PeSeu. Vorbesc de cele de baitcasting.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 25 Sep 2008, 03:11

Haideti ca vine uichendu si mi-am donat gioarsele :)

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Sep 2008, 17:02

Unu la mana uita-te si unde sunt fabricate. St.Croix, in afara de triumph....e made in USA, cu componente de calitate si rasini tot din USA.
G.Loomis...sunt la fel made in SUA.

Daiwa si Shimano sunt fie made in China fie made in Taiwan sau Tailanda daca-mi aduc bine aminte. Triumphu daca la astea low end te uiti mie mi-a pacut mai mult la pipaite decat un clarus din aceeasi clasa de putere. Clarusu mi s-a parut si putin mai greoi, si mult mai balanganicios.

Daca te uiti la Premier, eu zic ca deja diferenta e mult mai mare. Nici nu-l mai poti compara cu Clarusul, si diferenta chiar asa mare de pret nu e.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 25 Sep 2008, 17:34

Daca te uiti la Premier, eu zic ca deja diferenta e mult mai mare. Nici nu-l mai poti compara cu Clarusul, si diferenta chiar asa mare de pret nu e.
Andrei....eu te inteleg , dar....

Eu am testat:
St.Croix Premier 6 6''' 1/4-5/8 si un Shimano Clarus7' 1/4-5/8
Wild Rver 8'6'' 3/8-1 1/4 si un Shimano Clarus 8'6'' 1/4-1

pot afirma doar ca,
Clarusu mi s-a parut si putin mai greoi, si mult mai balanganicios
este o afirmatie falsa.Tu ai facut o comparatie de genul asta?
Imagine

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 25 Sep 2008, 20:37

o lanseta ieftina(de cast) si care mi-a facut o impresie ff buna e shimano convergenge 6,6 M fast, e made in china dar foarte bine facuta, finisaje, blank, inele fuji.
imo, la 80-90$ as zice ca shimano compre e the best :)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 26 Sep 2008, 02:55

@ Andrei . Clarus heavy de 6' are blancul mai subtire,e fast si mai putin balaganicioasa ca Triumph medium-heavy de 6'6". Iar eu in vreo 3 sedinte de vinturat lansete ,n-am sesizat ceva intre Triumph si Premier,ambele MH de 6'6" .Interesant ca nu apare in cabelas sau in cataloagele de la magazinele din zona ce le am,Clarus heavy de 6' .Doar pe site-ul Shimano. Diferenta neta fata de Clarus,Triumph,Premier,Fenwick HMX ( greutate ) am simtit doar la HMG. ... ...................... @CristiE .Pai daca Convergence ti s-a parut realizata corect si Compre o declari foarte buna,Clarus e intre ele...............................Asa doar citind prospectul de pe net sau cataloage,sau comparindu-le in magazin deodata pe toate,pot sa-mi dau seama cam ce mi-ar place.Problema e daca la pescuitul propriu zis se dovedesc cele de marca renumita,mai performante,mai placute si chiar mai durabile decit cele de marca generala.Primul impuls a fost Cumara dar mi-am adus aminte ca nu are cine sa mi-o admire si m-am potolit.Iar la cite le-am rupt virful prin crengi si boscheti,am zis ca maximul de 6' mi-ar prinde mai bine.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Sep 2008, 08:58

salut Jedi

spune-mi ceva de AVS 90 HF2 (st croix avid steel head )
poate fi folosit in jigging ,e senzitiva ?cum se comporta in medii heavy covered .
daca cunosti daiwa shogun ZDPM 29 fa te rog o comparatie .desi e de mort manie daiwa e perfecta in jigging ,nu e balanganicioasa si arunca incredibil jiguri de 5 g .mersic de raspuns
walleye

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Sep 2008, 09:31

Eu am facut o comparatie intre modelele de spinning ML. Pot sa spun ca acuma omu are un premier ML in locu acelei lansete.

Intre premier si triumph e o diferenta de calitate. Intradevar la orice firma exista si erori de fabricatie. Eu am o lanseta pe un blank de premier UL si vreau sa mai completez cu cateva din clase mai puternice. Sunt cred ca cele mai universale lansete. Gl2 urile parca sunt putin mai moi decat premierurile. Nush in termeni de senzitivitate cum sunt in comparatie cu premierurile dar stiu ca sunt destul de scumpe in comparatie cu premierul si sincer nu stiu daca merita diferenta(intradevar si astea sunt foarte rezistente si nu ai de ce sa-ti faci griji ca o sa se rupa, lucru care nu se poate spune si despre IMX si GLX, care sunt mai casante, si in concluzie foarte multe s-au rupt chiar din intepatura...informatia e de pe forumurile de rodbuilding despre IMX si GLX). Alt factor care te-ar determina sa-l cumperi este garantia si pot sa spun ca n-o sa ai probleme cu o astfel de lanseta....inca n-am vazut un premier rupt, in afara de al meu, prins la usa de la masina de prietena :((.(la asa ceva nu mai rezista)

Mi-au trecut multe blankuri prin mana si pot sa spun ca la capitolul calitate pret, cele de premier sunt cele mai ok, si cele mai drepte blankuri pentru pretul lor. Am inclusiv blank de G.Loomis IMX SJ light, un blank care-mi place foarte mult ca si actiune si design, dar pot s spun ca pentru un blank de 130$ este relativ CARN (pentru mine este o chestiune irelevanta, daca-mi place cum lucreaza lanseta, dar altul ar fi returnat-o in locul meu).

Triumphurile nu pot sa-ti spun cum sunt concret decat din pipaite, pentru ca nu le-am pescuit, dar la prima vedere se vede putin si diferenta de calitate intre premier si triumph.

Poti sa intrebi chiar in magazinul de unde cumperi lansetele sa afli cate premieruri le-au fost returnate cu defect de fabricatie, in comparatie cu celelalte lansete(aici ma refer a cate rupte).

Nu scriu despre ceva despre care am auzit ci despre ce am vazut si pipait sau experimentat.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 26 Sep 2008, 09:49

Andrei ce bete zici ca ai testat?Shimano Clarus care si St.Croix Premier care?
Daca arunci in discutie G.Loomis de ce nu spui si de Lamiglas?si Lamiglas este prezent in Romania :wink: , si beneficiaza de garantie

http://www.totalfishing.ro/lansete-lami ... 1_863.html
Imagine

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 26 Sep 2008, 10:03

Daiwa si Shimano sunt fie made in China fie made in Taiwan sau Tailanda daca-mi aduc bine aminte.

asa , si?nu sint caltative sau...?nu inteleg ce ai vrut sa spui.
ai folosit Daiwa, un model ceva?
Eu detin un bat Team Daiwa Advantage 6'6'' 1/4-1 fast, calitate cit cuprinde, inele fuji , mandrina erginomica, senzitiv, si....foarte frumos
Imagine

Scrie răspuns