Lanseta de marca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 26 Sep 2008, 11:24

Problema e ca blankurile noi sunt facute mai de "unica folosinta" decat cele de acum 10 ani, facute cu aceleasi materiale.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Sep 2008, 11:54

razvan cristescu scrie:Problema e ca blankurile noi sunt facute mai de "unica folosinta" decat cele de acum 10 ani, facute cu aceleasi materiale.
Societatea se schimba , foarte putini ajung sa tina un bat mai mult de doi ani , mai ales ca daca si mergi mult la pescuit iti vin tot felu de ideei si simti tot felu de nevoi , ba vrei un bat sa arunce nustiu cit , ba unu mai lung sau mai scurt , pt. o anume clasa de naluci , etc. Io unu le vind dupa maxim doi ani , la jumate de pret , nu am nici o greata .

Fir Intins!!!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 26 Sep 2008, 13:05

@ mihai

iete cioara ce-si lauda puiu :P :P :P
premieru meu de 7 picioare e de o mie de ori mai misto decat daiwa aia ta obosita .... singur lucru bun la lanseta aia este mana care o tine, ca altfel ..... :D :D :D

pai nu-mi fac io loomisu ala mah ..... va sparg pe toti .... :D :D :D

ps: amu, ca si comentariu serios, clarusu nu este de loc "balanganicioasa" si sustin sus si tare lucru asta !!!!!

am de 8'6 si 1 oz, si garantat nu este nici un fel de balanganicioasa ... este o actiune fast foarte curata chiar ... finisaje mai slabe decat la premier, si fibra mai putin senzitiva pe el, dar in ansamblu un bat foarte ok .... cu actiune mai fast decat a premierului ...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Sep 2008, 13:18

salut mihai florescu

descrie-mi te rog LX89MTS (lamiglas de pe total fishing)
ma intereseaza senzitivitatea si comportamentul in sarcina ( lucreaza tot batul sau numai varful ?)
are oscilatii ale varfului la biciuire sau intepeneste pe loc ?

are un pret bun si ma intereseaza .mersic de raspuns
walleye

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 26 Sep 2008, 13:31

@ adrian

acela este un bat care se incadeaza in gama hot shot, rezerva mare de putere (magnum taper), lucreaza progresiv , in functie de sarcina la care este supus , centrul de greutate spre cotor, virful fin(protejeaza firele subtiri dar si iti da posibilitatea sa folosesti gramaje sub limita inscriptionata), fiind un hot shot este greu sa flambeze in monetul stop al aruncarii.
Din cite imi aduc aminte Razvan M avea unul, da-i un MP
Ultima oară modificat 26 Sep 2008, 14:18 de către mihai florescu, modificat 1 dată în total.
Imagine

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 26 Sep 2008, 13:40

@ tonifricius

"Banele" te iei de "batul" meu??maine ai posibilitatea sa rezolvi intrecerea (sti tu care) , pina acum....

in alta ordine de idei tu compari 2 bete total diferite, cind o sa ai ocazia te rog sa testezi un st.croix salmon stelhead 8'6'' 3/8-1 1/2(ca cel ce il am eu rupt), apoi...mai vorbim.
Imagine

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 26 Sep 2008, 13:58

banele, sa moara frantza daca nu castiga gerula pana la urma concursu ...
te fac de data asta :D :D :D ... chit ca ma bag dupa el sub apa ....
oricum sunt mare maestru, guvide la spin, cu shadu in bot .... stii tu deastea? astai culmea maiestriei ..... :P :P :P

si on topic :

il stiu ma pe al de un oz jumate, l-am vazut la mirceaf, am si dat cu el de 2-3 ori asa ... si dac te intreba cineva e mai fast clarusu decat wild riveru ala de un oz juma ....

sa vezi ce extra fast e loomisu :D :D :D

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 26 Sep 2008, 14:19

banele cu guvidele sa ramai, acolo sa iti arati meseria ca in rest ma ocup eu, stai linistit :lol:
Imagine

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 27 Sep 2008, 04:23

adrian frunza scrie:salut Jedi

spune-mi ceva de AVS 90 HF2 (st croix avid steel head )
poate fi folosit in jigging ,e senzitiva ?cum se comporta in medii heavy covered .
daca cunosti daiwa shogun ZDPM 29 fa te rog o comparatie .desi e de mort manie daiwa e perfecta in jigging ,nu e balanganicioasa si arunca incredibil jiguri de 5 g .mersic de raspuns
.......Nu vreau sa ma strige copii Serghei Bubka ........Maximum lungimii unui bat pescuit de mine a fost 2,40 m si am reusit sa scap repede de el.Doar daca vad Steelhead lung in magazin iti pot relata despre el........Am inteles ca Gerula ar avea asa ceva.E si topic deschis de Allspark pe tema asta :wink: ......Dar el o sa-ti spuna ca-l avea dinainte.Nu-l crede. :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 29 Sep 2008, 08:55

Dupa cum vad eu treaba sta cam asa: Discutia ar trebui purtata dupa pietele pe care se desfac lansetele si nu dupa modele. De exemplu, lansete Daiwa facute pentru Europa, cu InfinityQ in frunte, mi se par niste lansete slabute. Shimano la fel. Daca ne uitam la oferta intrega vom descoperi ca sunt foarte putine produse identice in listele de SUA si Europa. De aici si treaba cu calitatea. Sa vinzi o lanseta in SUA, sub o anumita denumire, trebuie sa pastrezi un standard de calitate care se mentine in orice tara ar fi fabricata lanseta. Simplul fapt ca e facuta in china poate aduce marea diferenta de pret. Motivul e simplu. Cel mai scump lucru la americani e chiar mana de lucru. O lanseta facuta de mana de un american are cel putin 50-100 de dolari in plus fata de una facuta de un chinez (care de ce nu s-ar pricepe), cu tot cu costuri de transport si vame, pentru simplul motiv ca un chinez lucreaza pentru de 20 ori mai putini bani daca nu de 30 de ori. Daca lanseta e si ceva marca super recunoscuta sau campioana pe nu stiu unde, sau in spatele careia sunt nume grele, e motiv suficient ca pretul de manopera sa fie deja cu 100-200 de dolari mai mare. Blancurile, inelele, matisajele... etc au aceleasi standarde de calitate. IM45 sau 38, sau SC nu stiu cat e cam acelasi lucru peste tot. Materialele fuji sunt japoneze dar se fac 80% daca nu 100% tot in China. Kistlerul pana nu demult avea mandrina si inele no-name, era facut in SUA de unul care se semneaza pe ele "Your friend in Christ" sau ceva de genul... Treaba sta la fel si in Japonia, lansete scumpe, dar de calitate exceptionala. Mi se pare ca ii cam bat pe americani de la distanta, Evergreen si Daiko VS GL si Lamiglas. Pe de alta parte acum pare ca incepe sa fie la moda Daiwa Stezz, si pentru un motiv foarte serios: calitatea, care o propulseaza foarte departe de orice Shimano zic eu si o aduce in lumea foarte buna, daca nu erau deja acolo. Daiwa mea VIP Walleye imi place mai mult decat Avidul, amandoua ML, in conditiile in care consider Avidul o lanseta excelenta pentru pescuitul la salau si Daiwa e la 2/3 din pretul Avidului.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns