Lanseta Cormoran Bull Fighter X 2,40m/10-40gr

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 11 Mai 2010, 11:13

Mie nu mi-a placut. Finisarile sunt cam nasoale. Problema e ca este mult Black Bull HTC (din care am) .
Variantele lungi de 2,4 metri sunt prea robuste . Varful ala din fibra arata destul de naspa. Si actiunea este moderata spre slow.

Daca nu dai cu linguri grele de peste 12 grame si nu vrei sa folosesti fir textil (fiind actiune moderata e foarte elastica si cumulat cu mono face inceteparea destul de dificila). eu zic ca nu se merita.

Pe palierul ala de pret gasesti Shimano Alvio care mi s-a parut mult mai ok.
the angler is catching xxx, not by the lure

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 12 Mai 2010, 08:04

pai despre Alivio am inteles ca-s tare moi... avand deja un bat ML cu actiune 5-20g, vreau unul pentru linguri sau jiguri mai grele, care sa fie si ceva mai rigid...
sa-nteleg ca si batul care ma intereseaza e moale? :cry:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 12 Mai 2010, 09:20

La bani astia nu cred ca gasesti. Incerca da nu cred sa fie .
Poate pe ma maver sau jaxon.
the angler is catching xxx, not by the lure

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 12 Mai 2010, 09:56

pai lansetele composite, mai ieftine si care sunt mai grele, intr-adevar, nu-s si mai rigide? decat sa iau un "carbon" moale, nu-i mai bun un "composite" mai rigid? ca de ceva muschi nu duc lipsa... :)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 12 Mai 2010, 10:23

Pai compositul continand mai multa fibra de sticla decat un high modulus e logic ca este si mai moale si mai greu, au si ele aplicatiile lor insa pt jiguri nu prea merg. Am amici care dau la salau cu bete de carbon noname (chinezarii) care le gasesti la 70-80 de lei si care isi fac treaba cu jiguri fara probleme si prind la fel ca sculele alea de fitze, cu riscu de a mi-i pune in cap pe ceilalti ca nu scrie pe ele sakura sau st croix, insa asta e adevarul. Intr-adevar nu-s la fel de senzitive sau la fel de echilibrate ca japonezele sau americanele insa mai conteaza si cel care le manuieste. Ia un bat chinezesc si compara-l cu oricare de firma din gama de jos si nu ai sa vezi diferente, aceleasi inele, aceleasi blancuri, aceiasi senzitivitate. Am pus mana pe destule bete, de firma sau noname ca sa pot afirma asta si in cele mai multe cazuri se plateste decat firma nu si calitatea, si am vazut bete chinezesti lucrate foarte frumos, care rulau fin in mana unuia priceput. Spor in decizii!

Scrie răspuns