Stiu ca o lanseta "serioasa" e cea din 2 bucati dar pentru ca ma deplasez din primavara pana toamna la prima zapada aproape exclusiv cu motocicleta, im caut una telescopica, mai usor de carat de colo-colo. Am vazut cateva dar nu mi-au inspirat incredere, mi s-au parut fragile. As mai avea o nedumerire legata de modul de constructie al inelelor, unele mi se par fragile. De exemplu inelele fara ramforsari laterale, nu cred ca suporta prea multe abuzuri.( Din pacate nu pot sa pun poze , este vorba de cele prinse pe o tija curbata oblica spre varful lansetei) Am mai vazut cu inele metalice ( interiorul metalic in loc de ceramic, cica ar fi "inox" ) , nu cred ca se inteleg f bine cu firul.
Ca lungime m-am horatat pt un 2,70 , mai scurt de atat ma incomodeaza cand trebuie sa lansez peste balariile de la mal, iar mai lung nu ma lasa sa manevrez pe sub copaci.
Pareri? Recomandari? Cel mai probabil ma voi orienta la un no-name fara pretentii dar bine facut, bugetul fiind sub 1 mil.
P.S. Lanseta va fi una "universala" de spin, pentru pescuit salau/stiuca/avat in orice conditii, de la Dunare pana la rauri mici si lacuri. Firul monofilament , naluci intre 4 si 16 grame, de la jig la oscilante . 90% pescuit de pe mal, nu am barca.
Multumesc anticipat de idei!