Lanseta carbon telescopica pt spin

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Lanseta carbon telescopica pt spin

Mesaj de AxA » 12 Oct 2006, 12:54

Stiu ca o lanseta "serioasa" e cea din 2 bucati dar pentru ca ma deplasez din primavara pana toamna la prima zapada aproape exclusiv cu motocicleta, im caut una telescopica, mai usor de carat de colo-colo. Am vazut cateva dar nu mi-au inspirat incredere, mi s-au parut fragile. As mai avea o nedumerire legata de modul de constructie al inelelor, unele mi se par fragile. De exemplu inelele fara ramforsari laterale, nu cred ca suporta prea multe abuzuri.( Din pacate nu pot sa pun poze , este vorba de cele prinse pe o tija curbata oblica spre varful lansetei) Am mai vazut cu inele metalice ( interiorul metalic in loc de ceramic, cica ar fi "inox" ) , nu cred ca se inteleg f bine cu firul.
Ca lungime m-am horatat pt un 2,70 , mai scurt de atat ma incomodeaza cand trebuie sa lansez peste balariile de la mal, iar mai lung nu ma lasa sa manevrez pe sub copaci.

Pareri? Recomandari? Cel mai probabil ma voi orienta la un no-name fara pretentii dar bine facut, bugetul fiind sub 1 mil.

P.S. Lanseta va fi una "universala" de spin, pentru pescuit salau/stiuca/avat in orice conditii, de la Dunare pana la rauri mici si lacuri. Firul monofilament , naluci intre 4 si 16 grame, de la jig la oscilante . 90% pescuit de pe mal, nu am barca.

Multumesc anticipat de idei! :idea:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 12 Oct 2006, 12:57

Pentru motocicleta poti sa-ti iei versiuni de-astea de traveling, din 3-4 bucati, mult mai bune decat telescopicele, pe care le bagi intr-un tub de PVC pe care poti sa ti-l faci chiar tu si ai rezolvat problema.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Oct 2006, 13:11

da mai, da' nu gasesti sub 1 mil din 3-4 bucati. La telescopice chiar nu ma pricep. LE refuz din start.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Oct 2006, 13:41

daca este sub milion renunta la telescopice...cel mai bine iti faci un tub de protectie din pvc si il pui de-a lungul motorului. la telescopice nu ai sa gasesti ceva bun sub 1mil...am pus mana (3-4ore) pe daiwa DAIWA Tornado Travel 4 buc, si mi-a placut ca bat din 4 bucati, de asemenea am mai pescuit tot asa 4-5ore cu o daiwa shogun spin, f buna ca telescopica dar cu unele mici rezerve la intepat tractoare. dar bugetul tre sa fie peste 2 mil :twisted:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 12 Oct 2006, 14:28

au cei de la Maver o serie se cheama parca Stralis Spigot Travel parca. Sunt si din 3 si din 4 (cred ca la 2.7 sunt din 3). Mie mi-a placut lanseta, si e din gama de pret 1-2 milioane. Si acum pescuiesc cu mare drag cu un stralis din 2 bucati. Sunt destul de rigide dar usoare. Manerul imi place, inelele nu sunt promitatoare dar un sezon sigur te tin :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Oct 2006, 14:39

axa, vad ca esti din bucuresti; fa o vizita la magazinul captain hook de pe pantelimon, acolo am vazut produse maver

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Oct 2006, 14:50

Era o lanseta TELESPIN de la Maver. Varianta de 2,40 metri costa 1 000 000 lei cu tot cu tubul de plastic de protectie.

Eu am folosit varianta de 2,10 metri si mi-a placut cum se comporta.
Am cautat varianta de 2,70 metri si nu am gasit-o ... insa mai caut.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 12 Oct 2006, 15:58

Lanseta St. Croix Premier Traveler din 4 bucati:
http://www.tackletour.com/reviewscps60lf4.html

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Oct 2006, 16:27

Salut frate!Cu tot riscul sa fiu acuzat de lipsa de patriotism incearca si fa rost de o telescopica 'de afara'.Acelasi 'bat' parca lucra mai bine !!!!Restul va fi alegerea ta(actiune,putere,etc.)Scuze daca am suparat pe cineva!P.S.Eu am bete din doua bucati...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Oct 2006, 17:20

zamfi scrie:Salut frate!Cu tot riscul sa fiu acuzat de lipsa de patriotism incearca si fa rost de o telescopica 'de afara'.Acelasi 'bat' parca lucra mai bine !!!!Restul va fi alegerea ta(actiune,putere,etc.)Scuze daca am suparat pe cineva!P.S.Eu am bete din doua bucati...
da, dar bugetul omului este pana in milion... :wink:

Scrie răspuns