Lanseta asta e buna pentru clean? sfaturi va rog

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

marius_mirc
utilizator nou
utilizator nou

Lanseta asta e buna pentru clean? sfaturi va rog

Mesaj de marius_mirc » 14 Iun 2006, 00:58

Salut. Sunt incepator in ale spinning ului. Intentionez sa pescuiesc pe moldova si suceava in vara asta la clean cu voblere foarte mici si lingurite. Dupa mai multe cautari, am gasit aceasta lanseta: Trabucco SYNCRON JIG PRO http://www.trabucco.it/en/canne.php?&linknum=20&cid=6 ( este ce a de a patra- modelul de 2,70 m) sau aici http://www.pescarul.info/ - Lansete Spinning - SYNCRON JIG PRO cea la 1.670.000 . Astept cateva sfaturi. :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Iun 2006, 04:51

fiindca lanseaza naluci in plaja 3-15 gr,fiind dedicata jigging-ului s-ar putea sa fie cam rigida/tzeapana pentru clean,daca folosesti cu monofilament mai atenuezi din rigiditate.daca e doar pentru clean eu as incerca ceva mai usor(light) si mai moale(moderate)....
sa vedem ce zic altii... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Iun 2006, 07:04

chiar daca e mai mult dedicata jigurilor, parerea mea este ca lanseta merge foarte bine si la clean, are actiune mica 3-12 si e semiparabolica, adica e destul de moale....

inainte du-te la magazin ia-o in mana, vezi cum merge si cum iti place tie ... tu tre sa pescuitesti cu ea si nimeni altcineva..... tie sa iti placa... sa ai bafta in alegerea ei
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 14 Iun 2006, 08:10

Daca pescuiesti pe rauri sfatul meu este sa-ti iei o lanseta pana in 2 m, te va ajuta enorm in ceea ce priveste precizia, vei avea un control superior in lanseu. Clenii mari ii gasesti in locuri mai putin accesibile, iar cu o lanseta scurta vei micsora sansele de a te catara prin copaci.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Iun 2006, 08:20

O fi buna ca si actiune, dar, parerea mea, ca si lungime e mult prea mare, pentru clean. Cum zicea si crisp, trebuie ceva mai mic, 1.8 - 2 m lungime si actiune pana in 15 grame.
De la trabucco am vazut SYNCRON STREAMER SPIN de 1.80 m, care, poate s-ar preta la un pescuit de finete la clean.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Iun 2006, 09:36

ai putea sa incerci si lanseta asta.... http://www.trabucco.it/en/canne.php?&linknum=24&cid=6 prima de sus.... la lungimea de 2,40...... eu am una de aceeasi lungime (dar de la alta firma) si poti sa te bagi destul de usor si pe rauri mai nasoale.... nu la fel de usor ca si cu cele de 2m sau 1,80 dar trebuia sa fac un compromis deoarce pescuiesc si pe lacuri....

eu zic ca lanseta asta e ceva mai buna ptr. clean

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Iun 2006, 09:38

acu am vazut ca a scris si Paul....

si lanseta ai e foarte mishto.... dar aia de 2 m parca e mai buna...:)

marius_mirc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marius_mirc » 14 Iun 2006, 09:58

Multumesc mult de tot pentru ajutor :D . In cazul in care lungimea trebuie sa fie mai mica , cred k s ar potrivi mai bine o LANSETA 2BUC.AVOCET UL SPIN 2,10M/2.6G MITCHELL 132,54 RON , pe care cred k o sa o cumpar. Are si actiune mai mica si e si mai ieftina :)

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Iun 2006, 11:36

Poate te intereseaza si un Maver Fario. Am vazut una de 2,1m, 4-15g, actiune semiparabolica, pare sa aiba rezerva de putere pentru cazul in care intra un peste mai mare, costa cca 100 RON. Pe situl maver spune ca e recomandata pentru pastrav pe rauri, cu lingurite daca am inteles bine. Eu intentionez sa iau una.

Edit:
De fapt se numeste Maver Spinner Fario.
Link : http://www.maver.net/canne_spinning.htm

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 14 Iun 2006, 22:12

Pentru pescuitul cu microvoblere eu ti-as recomanda un Ron Thompson Montera 1.80m, CW: 3-10 gr., actiune moderata. Blankul are si o rezerva de putere destul de mare raportata la finetea sa.
Un mono de elasticitate medie cred ca s'ar impaca foarte bine cu acest batz si cred ca ai avea rateuri foarte putine,deoarece actiunea moderata+elasticitatea monofilamentului permit cleanului sa "absoarba" naluca foarte bine.
Numa bine' si cantareste foarte bine problema inainte de a lua decizia! :D
C&R, please!

Scrie răspuns