Knot wars

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

storm
veteran
veteran

Knot wars

Mesaj de storm » 03 Mar 2010, 16:41

Am gasit pe net niste filmuletze interesante cu noduri pescaresti,mai exact teste facute pe noduri.Sunt impartite pe 2 sezoane 2008,2009.
In 2008 castigator a iesit palomar,in 2009 ....
http://www.fishingclub.com/ExtraContent ... ?id=148176

Mi s-a parut interesant,eu m-am uitat la toate.... :D

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 03 Mar 2010, 16:53

foarte misto emisiunea. interesant nodul care a castigat , nu-l stiam , o sa il incerc sa vad ce parere imi face, dar totusi cred ca palomaru e mai practic pt ca super simplu si iti ia foarte putin timp sa-l faci.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Mar 2010, 18:53

interesant
dar pt mine Palomarul ramane baza

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 03 Mar 2010, 20:00

interesante nodurile . trebuie doar sa le folosim

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 03 Mar 2010, 20:21

Mersi de link....foarte interesant..de multe noduri nici nu am auzit :o ....dar merita incercate cu siguranta. Intodeauna sunt in cautarea nodului perfect..inca nu l-am gasit...poate acum :D

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 03 Mar 2010, 21:59

Raman totusi la Palomar, sau Rapala. :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 05 Mar 2010, 07:21

incepatorii sint marcati de anumite noduri...

firul prin structura lui asa cum zice si in link cu alte cuvinte... decide ce nod ii se potriveste cel mai bine ... si asadar pescarul versat prin teste repetate se hotareste " la fata locului " :lol:

dom profe sirmaro ... dai batai !

ca sa aduci ceva greutate in cuvintele tale... baga pozele alea cu clean de 5 kg ! :lol: poa te crede careva... :oops:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Mar 2010, 07:53

eu fac un nod la jig... care habar nu am cum se numeste...nu l-am gasit pe nicaieri...
totusi are o particularitate...daca dau firul de trei ori prin ochetul jigului si apoi fac cele 7-10 rasuciri cu triplu-tulup si intoarcere prin bucla de langa ochet...iar cand strang se intampla ceva nemaivazut..nodul stranguleaza otelul pana aproape de ruperea otelului...iar cand agat...se ruopa foarte greu... 50% se rupe nu de la nod ci de mai sus..sper intotdeuna sa fie cat mai aproape de jig...

daca cumva fac 2 spire si nu 3, cateodata patineaza nodul... :roll:
am mai incercat cateva noduri, dar pentru fire subtiri.. (iar eu pescuiesc cu jiguri grele cu 8 si 10lb)

asa ca prefer sa am un nod f strong..chiar daca cateodata pierd fir.

si da..trebuie antranament la noduri... ;)

orice nod poate fi imbunatatit daca in compozitia lui se baga un fir textil mai gros..si altfel se reduc fortele de forfecare..chair daca nodul va iesi mai masiv..va fi indestrustibil...se va rupe geaca de pe pescar....tendonul lui Achile... dar nodul ba!
asa ca mare grija, nici prea puternice nu sunt bune :)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 05 Mar 2010, 09:09

Si eu fac acelasi nod ca si Ovidiu, la fire groase il bag in ochet doar de doua ori ca sa se rupa la nod, la fire subtiri de trei ori si intr-adevar mai pierd fir.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 05 Mar 2010, 09:29

kuintautti scrie:incepatorii sint marcati de anumite noduri...

firul prin structura lui asa cum zice si in link cu alte cuvinte... decide ce nod ii se potriveste cel mai bine ... si asadar pescarul versat prin teste repetate se hotareste " la fata locului " :lol:

dom profe sirmaro ... dai batai !

ca sa aduci ceva greutate in cuvintele tale... baga pozele alea cu clean de 5 kg ! :lol: poa te crede careva... :oops:
Nu pot, tataie, ca toti clenii de 5 kile ce i-am agatzat mi-au rupt firul, asta pentru ca foloseam nod "xxx N Fool" in loc de Palomar....asta pe vremuri, acum 26 de ani, pe cand dadeam la sturioni pe Tarnava.
Cu ce altceva te mai pot ajuta, 'nea veterane? Vad ca ti-a ramas umorul "nyiegru"...noi doi tre' s-o punem de-un scandal, ca de mult nu ne-am ciocnit. :lol: Sanatate :wink:

Scrie răspuns