discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kuin tauti
- veteran

mey Wyatt Earp... spune drept ! asai ca-ti era dor de mine ?
vorbind de noduri si fire... fix acelasi nod poa functiona mai bine pe acelasi fir daca e simplificat... reduse nr de ture... in felul ista des are strinjere mai buna si asadar lucra mai bine...
-
Musti
- veteran

Love it's in the air...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
shimano
- veteran

-
kuintautti scrie:mey Wyatt Earp... spune drept ! asai ca-ti era dor de mine ?

Sa stii ca da...tu ma faci sa-mi doresc sa devin un om mai bun. Esti ca un model pentru mine...ca un tata

-
marinica
- utilizator constant

-
anul trecut am cumparat o bobina de power pro unde erau si desenate majoritatea nodurilor care se folosesc la sintetice ! colegi pot sa va spun ca e o diferenta enorma la forfecare intre clasicele noduri date peste cap bucla simpla sau dubla si palomaru sau uni 5 spire !!! agatasem batul meu de spin actiune 20-60 de gard si trage frate pana am decis ca e destul daca nu vreu sa raman doar cu manerul in mana , firul folosit era de diametrul 0,10 si nu am reusit sa-l rup !!! nu uitati ca la textile elasticitatea e zero !!!
beast master huchohucho
-
kuin tauti
- veteran

daca aveai firul agatat de un cintar... si cintarul de gard... ai fi realizat brusc ca
in conditii de pescuit nu indraznesti sa traji mai mult de 2 kg...

-
marinica
- utilizator constant

-
bineinteles poate ai dreptate oricum nu e un dat obligatoriu nu am incercat sa vad cate kg pot sa exercitez la forta batului poate o sa incerc si asta depinde de bat , genul de pescuit etc. nu uitati ca pestele in apa nu are greutate toata tensiunea pe care o simtim noi se datoreaza curentilor de apa pe care el le foloseste pt a inota sau a se opune noua !

beast master huchohucho
-
marinica
- utilizator constant

-
avantajul firului textil e elasticitatea zero nu creaza peruci sau noduri la lansare si rezistenta foarte mare la rupere ma refer la nod ! cati dintre voi nu ati agatat crengi sau tot felul de chesti pe fundul apei si nu ati reusit sa va scoateti nalucile pt ca firul nu era destul de performant sa tina la nodul facut ? eu personal am pierdut foarte multe de acea sunt un fan al firului textil acum nu inseamna ca daca pescuim cu un o,10 si avem 7kg rezistenta ne comportam cu pestele agatat ca si cum ar fi un fluture , sau tragem de el pana se rupe mandibula avantajul vine folosit la anumite situatii extreme unde avem nevoie de mai multa rezistenta !

beast master huchohucho
-
ULK
- veteran

De acord cu ce a vrut sa sublinieze kiuntautti...nu prea exista nod universal..cand schimb la un alt fir , intodeauna incerc mai multe noduri pe el.
Nu o data am observat diferente de "comportament" fata de aceasi nod al firelor.
-
taicanoe
- veteran

-
avantajul firului textil e elasticitatea zero nu creaza peruci sau noduri la lansare
mai incerca, persevereaza si o sa constati ca face foarte usor si bine peruci.
S'altare și bunăstare !
-
marinica
- utilizator constant

-
probabil dar eu nu am avut inca acest fenomen cu fir textil chiar daca majoritatea timpului pescuiesc cu meps aglia nr5 !!! in schimb cu monofilamentul era un dezastru la 4-6 aruncari se faceau mereu peruci la recuperare din cauza rasuciri firului trebuia sa tin mereu in tensiune firul de acea nu puteai sa joci naluca un pic fara sa nu se creeze perucile...
beast master huchohucho