kaiac sau canoe?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
kaiac sau canoe?
salut,
as vrea sa-mi cumpar o ambarcatiune si nu stiu ce sa aleg: kaiac sau canoe?
care mi-ar fi mai de folos? care sint diferentele (de utilizare, nu de design) dintre un kaiac si o canoe? ce avantaje/dezavantaje are un kaiac si ce avantaje/dezavantaje are o canoe? merci
care mi-ar fi mai de folos? care sint diferentele (de utilizare, nu de design) dintre un kaiac si o canoe? ce avantaje/dezavantaje are un kaiac si ce avantaje/dezavantaje are o canoe? merci
Re: kaiac sau canoe?
Unde vrei sa folosesti si pentru ce ?nickserr scrie:salut,
da o cautare pe google si iti iasa sute de pagini .... intrebarea ta suna cam asa : vreau sa iau o masina de care sa iau ?
si eu ma gandesc la o canoe, in loc de o barca pneumatica...nickserr scrie:salut,
sunt mai multe site-uri de prezentare... ca de exemplu...
http://www.adventurecanoe.com/canoe-vs-kayak
Ce fel de canoe...aspius scrie:si eu ma gandesc la o canoe, in loc de o barca pneumatica...nickserr scrie:salut,
O canoe in sensul clasic (canoe canadiana de doua persoane) e in general contraindicata ca sa mergi singur. Cine a mers pe vant (singur) intr-o canoe din asta stie ce vorbesc. Cu toate astea exista canoe mai mici, usoare, de o persoana in care se sta in centru si se poate vasli cu vasla de caiac. Astea sunt ceea ce trebuie sa iti iei daca vrei canoe de mers la peste. Exemplu: Native Watercraft Ultimate 12
Canoe sau caiac... (nu kaiac)
Pentru mers la peste ai doua situatii. Una in care mergi pe ape mici, fara valuri mari, si a doua in care mergi pe lacuri mari, pe mare, etc.
1- pe ape mici merge o canoe de o persoana, e usoara nu te uzi la fund. Atata timp cat nu ai valuri mari si vant serios e foarte practica
2- pe ape mai mari un caiac "sit on top" e cel mai bun. Francezii de la RTM au caiace de pescuit cu designuri extrem de bune (cumpara mold-uri celebre)
3- Cine nu are loc sa depoziteze un caiac rigid poate folosi un caiac gonflabil de calitate. Gumotex (Innova) Sunny e o alternativa superba la un caiac rigid.
De aici incolo studiaza problema pe net...
Mai vechi dar extrem de informativ(ocean):
http://ftlauderdaleyakfishingclub.org
O groaza de articole:
http://www.paddling.net/guidelines/show ... ategory=25
Vezi ca mai exista aici pe rapitori.ro un topic vechi despre pescuitul din caiac.
Daca dai o cautare pe net despre "KAYAK FISHING" o sa gasesti mii de pagini. Filtreaza informatia.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
Uite de asta... imi place sa lucrez cu intelectuali... 'Ei pricepe, repede'mihaif99 scrie:Ce fel de canoe...aspius scrie:si eu ma gandesc la o canoe, in loc de o barca pneumatica...nickserr scrie:salut,
O canoe in sensul clasic (canoe canadiana de doua persoane) e in general contraindicata ca sa mergi singur. Cine a mers pe vant (singur) intr-o canoe din asta stie ce vorbesc. Cu toate astea exista canoe mai mici, usoare, de o persoana in care se sta in centru si se poate vasli cu vasla de caiac. Astea sunt ceea ce trebuie sa iti iei daca vrei canoe de mers la peste. Exemplu: Native Watercraft Ultimate 12
Canoe sau caiac... (nu kaiac)
Pentru mers la peste ai doua situatii. Una in care mergi pe ape mici, fara valuri mari, si a doua in care mergi pe lacuri mari, pe mare, etc.
1- pe ape mici merge o canoe de o persoana, e usoara nu te uzi la fund. Atata timp cat nu ai valuri mari si vant serios e foarte practica
2- pe ape mai mari un caiac "sit on top" e cel mai bun. Francezii de la RTM au caiace de pescuit cu designuri extrem de bune (cumpara mold-uri celebre)
3- Cine nu are loc sa depoziteze un caiac rigid poate folosi un caiac gonflabil de calitate. Gumotex (Innova) Sunny e o alternativa superba la un caiac rigid.
De aici incolo studiaza problema pe net...
Mai vechi dar extrem de informativ(ocean):
http://ftlauderdaleyakfishingclub.org
O groaza de articole:
http://www.paddling.net/guidelines/show ... ategory=25
Vezi ca mai exista aici pe rapitori.ro un topic vechi despre pescuitul din caiac.
Daca dai o cautare pe net despre "KAYAK FISHING" o sa gasesti mii de pagini. Filtreaza informatia.
Multumesc, dle Kayak (sau caiac)
- Unchiu Stiuc :-)
- junior
-
- junior
rent
Ia si inchiriaza de undeva si vezi ce itzi place mai mult. Mie personal canoia nu imi place. indiferent cum ar fi nu ai cum sa pescuiesti la troll ceea ce cu un kayak potzi sa faci.
Daca vrei numai fishing si ai spatiu un sit on top ar fi ok. dar daca ai de gand sa dispari vreo 2-3 zile in delta sa zicem, trebuie altceva.
Daca vrei numai fishing si ai spatiu un sit on top ar fi ok. dar daca ai de gand sa dispari vreo 2-3 zile in delta sa zicem, trebuie altceva.
Re: rent
Un Klepper....tralalela 45 scrie:Ia si inchiriaza de undeva si vezi ce itzi place mai mult. Mie personal canoia nu imi place. indiferent cum ar fi nu ai cum sa pescuiesti la troll ceea ce cu un kayak potzi sa faci.

-
- junior
klepperul are un singur dezavantaj. este scump. Asa ca unul second sau varianta cheap Wayland sunt ok. Alte touring boats cu open cockpit si care sa tzina la bagaj, mai greu de gasit.
Astea de la Tempo sunt ok dar sunt grele si foarte putzin payload. Sincer din tot ce au astia de la RTM Midway si Tempo sunt singurele in care mi-as pune dosul. Toate caiacele de touring de la RTM sunt o gluma man. Ce touring caiac este ala la 12ft? Ce tracking potzi sa ai la 12ft? ala de are 16 ft Ysak are numai 120 kg payload. Asta ce touring kayak este?! pana la blocul urmator?!
Astea de la Tempo sunt ok dar sunt grele si foarte putzin payload. Sincer din tot ce au astia de la RTM Midway si Tempo sunt singurele in care mi-as pune dosul. Toate caiacele de touring de la RTM sunt o gluma man. Ce touring caiac este ala la 12ft? Ce tracking potzi sa ai la 12ft? ala de are 16 ft Ysak are numai 120 kg payload. Asta ce touring kayak este?! pana la blocul urmator?!
Imi dai dreptate:tralalela 45 scrie:klepperul are un singur dezavantaj. este scump. Asa ca unul second sau varianta cheap Wayland sunt ok. Alte touring boats cu open cockpit si care sa tzina la bagaj, mai greu de gasit.
Cine vorbeste de touring "man" deci Midway e fain, Disco e fain daca nu esti cat casa. Tempo e fain si el. Aste toate sunt caiace de pescuit man PESCUIT. Daca iei in considerare si preturile ce sa mai vorbim. Unchiul Stiuk nu vorbea prostii cand spunea cat de bine se descurca el cu caiacul pneumatic la PESCUIT.
Desigur pentru unii nu exista decat Kleeper cu frame de lemn ca vor "touring", iar pentru altii Sevylor fishunter ca vor sa pluteasca la 30-40 m de mal. E alegerea lor, o respect, dar lasa-ma sa imi placa si altceva.
Tracking:
"ce tracking potzi sa ai la 12ft"

Hai ca te las, ma duc sa imi prind limita de bass pe ziua asta, La pitching/skipping... dintr-un caiac Native Watercraft Magic 12.