jiguri marabu

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Sep 2004, 11:04

re-re-re,

nu era o intamplare strapazanul ala. am mai luat inca 4 in weekend tot pe jiguri cu pene. testul cu lanterna nu l-am facut, wave, nici de data asta. dar
unul dintre ei avea o aripioara lipsa, deci in continuare e posibil ca nalucile astea sa atraga pestii handicapati. da' tot e bine, nu?

respect!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 06 Sep 2004, 11:16

Bineinteles ca e de bine! Macar pentru moral! Fara nici un misto, (numai de data asta! :lol: ) e imensa satisfactia sa vezi ceva facut de miinile tale, care "lucreaza" bine. Da-i inainte!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Sep 2004, 11:22

eugene as vrea si eu cateva
sa le am de test

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Sep 2004, 11:34

okay. oricum trebuie sa ne vedem, mihai mi-a dat un juvelnic cu rugamintea sa ti-l dau inapoi. vorbim.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 06 Sep 2004, 14:16

Eugen bravo.Este evident ca este o bucurie mare sa prinzi ceva cu ceva facut de tine dar nu uita ca o parere o spui dupa mai multe incercari si in urma unor rezultate edificatoare.Ceea ce ai prins tu se numeste strapii si are un comportament asemanator cu al bibanului,curios si hamesit.Nu ai folosit alt ceva.Oricum este ceva,poate un inceput poate... vom vedea si in alte situatii.Nu iti stirbesc cu nimic meritul de a avea curajul si curiozitatea de a folosii mustele tale,inca un brava.Cind o sa vorbesti de Dl SALAU prins la muste? :twisted:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Sep 2004, 15:58

mihai,

nu cred ca exista naluci miraculoase si nici nu pretind ca am facut vreo super inventie. ti-am mai zis asta, dar tie tot ti se pare ca ma imbat cu apa rece. vreau o naluca ieftina care sa mearga si pe care s-o pierd fara sa-mi para rau. d-aia imi bat capul cu asa ceva. poate am gasit-o, poate nu, inca nici n-am testat-o suficient ca sa-mi dau seama.

cum vroiai tu sa prind din aia mari? dupa cum bine stii, aia e marimea standard in clipa de fata. erau 10 tipi care dadeau la viu sub baraj si unul singur avea 1 peste. era si un tip pe pila care dadea cu plastice si nu prindea. eu am luat 3 acolo unul dupa altul si am avut si doua rateuri in decurs de maxim o jumatate de ora, plus cativa bibani cretini. nu e bine?

lasa-ma si pe mine sa lucrez la ele, sa incerc si alte greutati, culori si alte materiale. pana acum am legat muste mici pentru ca stiam ca pestii din zona sunt mici. pentru la toamna o sa leg unele cu dedicatie pentru pesti mari. vedem ce-o sa iasa, nu mai e mult pana incepe sezonul. ai voie sa te pronunti definitiv in octombrie-noiembrie. facem atunci o comparatie fata de plastice si ne lamurim.

eugen
veteran
veteran

s-a intors roata!

Mesaj de eugen » 11 Oct 2004, 17:19

revin un pic la subiectul drag mie.

pentru toti cei care au facut misto de mine pe tema jigurilor marabu:
va sfatuiesc prieteneste sa va apucati de flytying! :)

in afara de bibanii si strapii de pana acum, am prins cu astfel de goange un salau de 2kg si jumatate (todi m-a ajutat sa-l scot), vreo 3 avati si chiar un somotei la kg (cu dan langa mine ca martor, in caz ca nu ma crede careva pe cuvant).

in decursul partidei nu a existat vreo diferenta la numarul de atacuri intre plastice lui dan si mustele mele. avand in vedere diversitatea speciilor pe care le-am pacalit pana acum, nu poate fi vorba de intamplare.
deci pot sa zic acum ca sunt o naluca valida si banuielile mele erau fondate.

o sa scriu cand o sa am timp un articol sa-l pun pe site, pentru cine vrea sa experimenteze si treaba asta. dar asta mai incolo, cand o sa am si un aparat foto ca sa si ilustrez povestea cu muste si pesti prinsi cu ele.

pana una alta, multumesc inca o data lui Petru pentru toate sfaturile privind tehnicile de legat si lui Jean pentru fireline-ul de 4 lbs care a fost exact ce trebuia pentru pescuitul mustelor pe jig.

numa' de bine si luati in serios sfatul de la inceput! lolz.

eugen

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 11 Oct 2004, 19:56

Eugen,

"De vrei s-aduci cuiva multam,adu-i ...pamantului ce ne tine,hranindu-ne pe mine si pe tine "

Si lasand gluma la o parte felicitari pentru reusitele tale cu mustele mesterite de tine,pentru faptul ca m-ai crezut si ai incercat FIRE LINE de 4lb si astfel ai putut verifica ca cele recomandate de mine s-au dovedit a fi bune.
Sant pescari ce nu vor sa iasa din inertia lor,nu vor sa incerce ceva nou si in timp aceasta isi va spune cuvantul.

Sanatate,

Jean Scurtu

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 12 Oct 2004, 07:20

Nu am prins inca nimic cu jig cu pene, dar am cateva si cel putin mie (am facut cateva incercari in apa limpede langa mal) imi place cum evolueaza. Chiar mai mult decat plasticele. Ca sa fac o comparatie (poate putin fortata) parca este diferenta de evolutie dintre un vobler simplu si unul articulat.
Aceste jiguri cu pene le-am vazut intr-o emisiune unde prindeau bass, dar nu vad de ce nu ar merge si la bibanul nostru.
Eu nu sunt conservator asa ca o sa le incerc cu prima ocazie.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Oct 2004, 08:10

Sa ma bag si eu ca musca in lapte cu o intrebare de incepator: Care este diferenta dintre un jib marabu si un streamer?

Scrie răspuns