fsandor scrie:Vai de mine, nu am vrut sa te jignesc, nici sa fac misto de tine, te rog sa nu ma intelegi gresit. Am vrut doar sa arat cat de deraiati suntem.vulc ovidiu scrie:Una peste alta...
Ovidiu Vulc
Discutam cu atata pofta despre tampenii, echipamente de sute de dolari sau euro, cheltuim banii pe niste lucruri care incet incet au preluat locul activitatii principale, adica pescuitul. Desi stim foarte bine ca intre un Daiwa Steez si un DAM vechi nu prea exista diferente in ceea ce priveste esenta lucrurilor.
Intre timp observam ca apele sunt pe moarte, administratia fondului piscicol e o gluma, legislatia e varza. Am pierdut din vedere lucrurile importante, ne uitam doar la rafturile magazinelor, cara ne ofera cu drag jucarii extrem de scumpe.
(Scuze, acum in preajma craciunului mi-a cam sarit capacul, vazand consumatorismul dus la extrem prin hipermarketuri, vazand oamenii transformati in zombi care cumpara, cumpara, cumpara...)
Nici nu am luat-o in sensul asta, adica de jignire. Problema este ca, din cate am inteles, suntem pe niste topicuri in care tematica este, citez, "Echipamente si accesorii".
Am deschis topicul asta, fiindca am citit, ascultat, vazut o gramada de discutii pe tema asta, si atata tot.
Referitor la celelalte aspecte. Nu ma consider - sper ca nici nu sunt - cum spui tu, un consumatorist. Nu prea merg prin magazine, nici macar prin alea de pescuit, decat la cele la care am unul sau doi prieteni (vanzator sau patron). Cu cateva exceptii, pescuiesc cu aceleasi lansete si mulinete de ani de zile si nu am intentia sa le vand sau sa le schimb. Ceea ce am vandut au fost surplusuri, pe care nu le-am folosit aproape deloc sau deloc. Cand imi iau o lanseta sau o mulineta o iau cu intentia sa nu a mai schimb.
In ce priveste starea apelor. Aici lucrurile sunt, in opinia mea, ceva mai complicate. Pe de o parte sunt minusuri de legislatie, pe de alta parte, nici noi, care ar trebui sa ne implicam, nu o facem. Despre ce inseamna presiunea publica, Romania si noi toti stim foarte putine lucruri sau nimic. In schimb. palavragim pe forumuri, cu iluza FALSA, ca asa macar "nu suntem ca aialalti", adica nu suntem ca aia care nu fac nimic... Problema e ca nici noi nu facem nimic, in afara de faptul ca comentam si "ne dam peste bot" unii altora, cu aerul ca "stim noi mai bine".
Uite, daca am vrea sa facem ceva cu adevarat, ne-am apuca sa punem presiune pe legiutor sa modifice legile in domeniul pescuitului si al protectiei mediului. Asta insa e o treaba care dureaza, necesita mult efort, energie, timp si in unele cazuri, chiar anumite riscuri. Intebarea esentiala e: si le asuma cineva sau doar ne contram in continuare pe forumuri si dormim noaptea linistiti, cu constiinta impacata, ca "nu suntem ca aialalti"!
Numai bine!