INTRETINEREA SCULELOR DE PESCUIT

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Sep 2008, 13:00

Sau cu spray de curatat frinele auto.Dar trebuie scoasa roata dintata,sa poti da pe interior.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 02 Sep 2008, 13:21

bineinteles
Roata plana e destul de usor de dat jos si fara prea mari probleme.
Singurele probleme au fost la demontarea si montarea corecta a rumentului principal (care sustine axul mulinetei) acolo este infinite antireverse si clickeul etc.

sprayul ala de curatat franele e pe baza de alcool ca sincer nu prea mie familiar produsul?
Am lucrat in alte parti cu unul de dregresare (dar e de uz industrial si nu prea se gaseste prin comert endetail)
the angler is catching xxx, not by the lure

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 02 Sep 2008, 19:10

si daca nu faci mentenanta 1 data pe an ci la 2-3 ani? atunci ce se intampla?

amidamar_u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amidamar_u » 02 Sep 2008, 21:48

Baieti am zis sa-mi iau inima in dinti si sa incerc sa-mi fac sing mulineta dar nici nu am inceput bine ca m-am si oprit. am pus o poza sa va dati seama despre ce vb .Nu reusesc sa scot piesele rosi care sunt de plastic am tot incercat le-am rasucit si tot degeaba, daca imi puteti da niste sfaturi am fi extraordinar.

http://img504.imageshack.us/my.php?imag ... opyey4.jpg

dati click pt a putea vedea poza

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 02 Sep 2008, 22:22

Nu le mai rasuci ca probabil nu ai observat ca axul nu e rotund , baga o lamela sub ele sau chiar cu unghia de la degetul mare si aratator si tragele dea lungul axului ies un pic mai greu e si normal insa le scoti fara probleme.

Numai bine...

amidamar_u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amidamar_u » 02 Sep 2008, 22:27

multumesc , si da am observat ca axul nu este rotund dar am zis sa nu le fortez prea tare de frica sa nu se rupa sau ceva de genu, dar spunemi si mie puilita cea mare de la baza trebuie desfacuta cu o cheie sa se poate si cu un patent?
multumesc inca o data

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 02 Sep 2008, 22:30

Se poate si cu un patent sau spitz dar ai grija sa nu o zgarai.

Numai bine...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Sep 2008, 00:49

Acolo la piulita ai si un surub care o blocheaza sa nu se desfaca sau slabeasca in timpul functionarii.Eu zic sa o desfaci cu cheia mai bine pentru a nu o rotunji cu patentul in cazul cand e stransa prea tare. :wink:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Sep 2008, 01:06

Nu desfa saibele rosii.Invirte mulineta pina axul e sus,apoi desfaci piulitza de la rotor.Dupa asta scoti capacul lateral care ascunde mecanismele si desurubezi surubelul mic care tine axul mulinetei.Apoi scoti totul afara ,rotor,tambur etc.Ca sa poti scoate capacul,trebuie sa poti misca rotorul in sus.Odata capacul desfacut,pui rotorul din nou in pozitie si il invirti pina surubelul mic e in pozitie favorabila.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Sep 2008, 02:38

@ sir JONES. Spray-ul pt frine contine: hexan , isopropanol si dioxid de carbon. Cam alcool. Nu distruge cauciucul si e ok si pentru senzor ABS.Si chiar curata excelent .

Scrie răspuns