intretinere lansete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

intretinere lansete

Mesaj de danr » 16 Iul 2004, 12:32

cum va intretineti lansetele ?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Sep 2004, 20:52

Pai,dupa fiecare partida de pescuit,sterse frumos cu un prosop umed,insist la inele sa nu ramana depuneri.Mandrina cu mansonul,le spal cu apa si sapun.Totul se sterge apoi cu un prosop uscat.Cam atat.Intretineri mai "aprofundate"(reparatii),inca nu au fost necesare.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Sep 2004, 06:48

Pe bune? Chiar le cureti atat de bine dupa fiecare partida? Stiu ca asa ar fi recomandat, dar de obicei sunt prea obosit cand ajung acasa, asa ca le curat o data la luna sau si mai rar, cand am timp.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 03 Sep 2004, 07:42

Salut,
si eu le spal dupa fiecare partida, le tin sub jet de dus puternic, mai apoi le sterg cu carpa de bumbac cu apa si sapun, apoi iar la dus.
Odata la cateva partide (vara dupa fiecare) spal pluta cu Pur sau alt detergent de vase (doar) lichid datorita depunerilor mai masive de grasimi si transpuratie in ridurile plutei. sapunul sau gelul de duş nu fac fata asa bine
Le las la uscat dupa care le imbrac in pijama : )
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 03 Sep 2004, 08:06

o chestie pe care am citit-o undeva si o fac e sa ung cu ulei capatul plin al imbinarii.
mai curat inelele.

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 03 Sep 2004, 08:54

Apropo de betele de spinning- voi scoateti folia protectoare de pe minerul de pluta?

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 03 Sep 2004, 09:35

Bineinteles! Ce fel de intrebare a fost asta, de fapt?! Cum naiba sa lasi folia de plastic pe miner. Gindeste-te numai la un pescuit de toamna tirzie, pe ploaie rece, la stiuca. Mina umeda si inghetata putin, etc. Ideea e sa lansezi naluca nu lanseta cu totul! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 03 Sep 2004, 09:59

Ce spune Wave am vazut-o cu ochii mei.
Era ziua unui cunoscut si m-a rugat nevasta-sa sa cumpar un combo lanseta/mulineta (ea nu le stia cu pescuitul, nici el nu prea, dar vroia) pentru sotul ei iubit, combo pe care ea le-a platit.
A doua zi, el a vrut sa incerce cadoul la picioarele unui baraj unde de obicei se prind somni la naluci. Eram si eu acolo sa vad evenimentul. Inainte sa arunce i-am zis sa scoata folia de pe miner. Afara ploa. N-a vrut s-o scoata ca sa "protejeze" minerul. A aruncat numai odata cu tot sufletul si a ramas numai cu folia in mina. A ramas si el statuie cam un minut doua.
Cind s-a intors acasa i-a explicat nevestei ca bause niste beri la mine si si-a uitat lanseta.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Sep 2004, 10:03

:lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 03 Sep 2004, 10:59

Cum ce intrebare e asta?? :shock:Eu am 2 lansete, una de 5 ani si cu folia pe miner.N-am scapat-o nici odata din mina.Toamna folosesc niste manusi subtiri care maresc aderenta si ma protejeaza de frig.Si apropo, am vazut bat scapat din mina chiar fara folie pe miner- un prieten de-al meu a aruncat-o cu totul din barca, norocul lui ca datorita minerului plutitor a recuperat-o.Eu n-am lasat folia de capul meu acolo :lol: , la 2 magazine din Cluj am primit acelasi sfat.
Lamuriti-ma si pe mine de ce ar fi contraindicat sa las folia(cel putin in cazul meu, scapatul batului din mina cade :lol: 8) ).

Scrie răspuns