Intrebare-Team Daiwa Advantage-A Spinning Reel
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- dumanelutu
- senior
si eu inainte eram de parere ca echipamentul pe care il aveam ma va ajuta sa scot la mal un somn frumos insa dupa multi somni pierduti si multi nervi (lipsa puterii lansetei de a misca pestele, fire rupte, inaintas frecat, agrafe indoite) am ajuns la un combo care sunt convins ca poate face fata somnilor de pana in 50-60 de kg ... daca e sa intre mai mare pentru ala nu garantez dar il astept oricum ...
comboul pe care il folosesc eu la somn insa nu il recomand pentru salau, (Lamiglas Kenai King, Advantage de 3500, fir de 65lb, inaintas de 1mm si agrafa de 105lb) il simti bine in mana iar dupa o partida se mai lasa cu dureri de umar si in privinta sensibilitatii iarasi nu as avea prea multe laude dar eu nici nu cautam asta dand la somn cu voblere si rar oscilante ...
mi-a mai intrat somn cand pescuiam de exemplu atat cu un Exceler de 3000 (al carui frana cam lasa de dorit dandu-si drumul in hopuri si cu niste sunete tare ciudate) cat si cu un Twin Power de 2500 dar nicicare dintre mulinete nu mi se pare deloc OK pentru somn plus ca nu prea vad pe un TP de exemplu un fir de minim 25-30lb ...
am pescuit la un moment dat cu lanseta unui prieten in concediu in romania, un Pulse ce arunca pana in 50 de grame daca tin bine minte si mi-a placut chiar mult ... cred ca merge si la salau (nu ma pricep deloc la gume) si mi s-a parut suficient de puternica si pentru un somn mai rasarit iar ca mulineta eu nu as cobori sub 3500 de la daiwa sau 4000 de la shimano sub nici o forma daca m-as gandi la somn ...
comboul pe care il folosesc eu la somn insa nu il recomand pentru salau, (Lamiglas Kenai King, Advantage de 3500, fir de 65lb, inaintas de 1mm si agrafa de 105lb) il simti bine in mana iar dupa o partida se mai lasa cu dureri de umar si in privinta sensibilitatii iarasi nu as avea prea multe laude dar eu nici nu cautam asta dand la somn cu voblere si rar oscilante ...
mi-a mai intrat somn cand pescuiam de exemplu atat cu un Exceler de 3000 (al carui frana cam lasa de dorit dandu-si drumul in hopuri si cu niste sunete tare ciudate) cat si cu un Twin Power de 2500 dar nicicare dintre mulinete nu mi se pare deloc OK pentru somn plus ca nu prea vad pe un TP de exemplu un fir de minim 25-30lb ...
am pescuit la un moment dat cu lanseta unui prieten in concediu in romania, un Pulse ce arunca pana in 50 de grame daca tin bine minte si mi-a placut chiar mult ... cred ca merge si la salau (nu ma pricep deloc la gume) si mi s-a parut suficient de puternica si pentru un somn mai rasarit iar ca mulineta eu nu as cobori sub 3500 de la daiwa sau 4000 de la shimano sub nici o forma daca m-as gandi la somn ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
re
TDA3000A are aceleasi angrenaje cu 2500 . Mai bine sari direct la 3500 .
- Beastmaster
- veteran
Marimea 4000 la daiwa e o marime f mare de care in scurt timp o sa va plictisiti si nu stiti cum sa scapati de ea daca pescuiti la spinning,
Eu marimea 4000 o recomand unui pescar cu fizic gen Arnold si la noi pestii sunt putini si mici asa ca la ce 4000?
Aici orientativ sa vedeti diferentele de marime

Eu marimea 4000 o recomand unui pescar cu fizic gen Arnold si la noi pestii sunt putini si mici asa ca la ce 4000?
Aici orientativ sa vedeti diferentele de marime

vrea sa dea cu ea inclusiv la somn, unde e clar ca nu te duci cu un 2500 ...RYOBI scrie:Marimea 4000 la daiwa e o marime f mare de care in scurt timp o sa va plictisiti si nu stiti cum sa scapati de ea daca pescuiti la spinning,
eu am 3500, care are corpul identic cu 4000 si nu sunt Arnold, nici pe departe

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- Beastmaster
- veteran
E clar ca intalnirile cu nenea "mustaciosul" nu vor fi la fel de dese precum cele cu salaii, insa pentru pescuitul seara si noaptea, folosesc twistere ceva mai mari decat pe timp de zi (10 cm cel putin) si voblere de 10-12cm.
Sansele ca naluca sa fie reperata de somn e destul de mare, de aceea vreau sa fiu pregatit si pentru aceste situatii (e destul de frustrant sa te lase cu buza umflata, pentru ca nu ... ai fost pregatit)
Sansele ca naluca sa fie reperata de somn e destul de mare, de aceea vreau sa fiu pregatit si pentru aceste situatii (e destul de frustrant sa te lase cu buza umflata, pentru ca nu ... ai fost pregatit)