Intrebare-Team Daiwa Advantage-A Spinning Reel

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 07 Dec 2011, 19:24

Beastmaster scrie:Ma refeream in general daca mai livreaza in Romania, fiindca eu am intrebat si se pare ca nu ...Doar in Rep Moldova.
Cat despre mulineta? Ce parere ai ? Ma tenteaza si pe mine si vreau sa stiu parerile celor care au folosit-o deja...
ia-ti linistit mulineta, merita fiecare banut ... :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 08 Dec 2011, 09:27

Mulineta e foarte faina si merge bine. Eu i-am mai pus un rulment pe ax sub tambur (am inlocuit bucsa de plastic). Are rulment la galet si e foarte puternica. Parerea mea e ca modelul asta este de fapt o Caldia X inbunatatita.
Nu stiu de unde o poti lua pt ca pe Cabelas si Takle Warehouse e "sold out".

Am vazut ca se vinde si in Romania pe unele magazine online dar la preturi mult prea mari.

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 08 Dec 2011, 09:42

Radu G H a scris:
Mulineta e foarte faina si merge bine. Eu i-am mai pus un rulment pe ax sub tambur (am inlocuit bucsa de plastic).

de unde ai luat rulment?am si eu nevoie :wink:

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 08 Dec 2011, 09:46

De la un magazin specializat din Tg-Mures .

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 11 Dec 2011, 21:05

@anem: multumesc pentru sfat. As avea nevoie de o mulineta puternica, pentru pescuit pe Dunare la salau / stiuca. Inclin spre TDA, care vad ca are multi sustinatori ;-)

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 11 Dec 2011, 21:07

@ Radu G H: multumesc pt raspuns. Te voi contacta pt acel mic "upgrade" de rulment, daca nu e cu suparare. Fir intins!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Dec 2011, 21:52

Beastmaster scrie:@anem: multumesc pentru sfat. As avea nevoie de o mulineta puternica, pentru pescuit pe Dunare la salau / stiuca. Inclin spre TDA, care vad ca are multi sustinatori ;-)
cu placere ... ce marime vrei sa iti iei? pentru dunare cred a ar fi OK un minim de 3000 ...

cat in privinta puterii ... chiar daca un peste nu se scoate din mulineta printre alti pesti asta a fost cel mai mare scos cu ea ... marimea de 3500 ...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=14453

am si una de 1500 dar nu stiu daca am apucat sa pescuiesc de 2 ori cu ea ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Dec 2011, 23:07

anem scrie:
cat in privinta puterii ... chiar daca un peste nu se scoate din mulineta printre alti pesti asta a fost cel mai mare scos cu ea ...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=14453.
Frumos ,frumos , din ala sanatos :D

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Dec 2011, 11:40

SF scrie:
anem scrie:
cat in privinta puterii ... chiar daca un peste nu se scoate din mulineta printre alti pesti asta a fost cel mai mare scos cu ea ...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=14453.
Frumos ,frumos , din ala sanatos :D
multam ... mult timp am asteptat pana sa dau unul afara ... toti care au fost inaintea lui mi-au rupt si rezolvarea se pare ca era un echipament pe masura ...

si ca sa nu fiu off-topic ... e bun Advantage-ul sa tragi de el, il pescuiesc cu voblere mari (pana in 18cm), cu portanta mare si nu a avut nici o problema, poate in perioada asta o sa o deschid sa vad cum e interiorul ca de cand am luat-o nu a fost deschisa si a facut baie de multe ori, a stat si prin namoale mari si deci probabil ca are ceva porcarii in ea ...

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 12 Dec 2011, 18:35

@anem: Exact asta e si problema mea !!! Intalnirile de acest gen s-au lasat cu pagube serioase: vara trecuta - bat rupt (nu spun numele, sa nu supar fanii :lol: ), vobler pierdut si vreo 80 m de textil, duse pe apa Dunarii... Drept e, mi-a mai ramas ceva - cotorul de la bat si ...30m de fir :x . A intrat la un Deep Tail Dancer de 10. Dadeam la salau si ... a dat somnul pana la urma! Nu pot descrie drill-ul, e ceva unic! Asa se intampla cand te incapatanezi sa tai firul, la sfaturile celor din jur :lol:

Vreau sa imi pregatesc un echipament de salau (mulineta+bat), pentru Dunare, care sa ma "ajute" cand intra nenea mustacila la un dans de du-te vino :twisted: in timp ce caut salaul (deh, oaspetii nepoftiti, insa foarte mult doriti :wink: ).
Ma gandeam la TDA de 3000, insa nu stiu daca e suficient de "pregatita" pentru astfel de confruntari. Cat despre bat, cred ca va fi cel mai dificil de ales: suficient de usor si senzitiv, pentru salau, insa cu o rezerva de putere care sa ma ajute la "greu"...

PS: ca sa fiu si eu putin off-topic
PS2: sincere felicitari pentru captura!!!

Scrie răspuns