intrebare pt constructori de voblere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Re: intrebare pt constructori de voblere

Mesaj de anem » 13 Mar 2014, 15:01

Obletele ... daca te duci pe mana blasei atunci rasina devine oarecum obligatorie. in functie de pestii pe care ii vei cauta vei fi nevoit sa dai mai multe straturi. am anumite naluci care au 7 straturi de rasina pe ele si cred ca grosimea ei se apropie de 1mm. voblere cu care daca dau de o piatra se sparg ca bibelourile dar tin bine la dintii pestilor. de ceva timp am renuntat la lemn din anumite considerente ...
danone scrie:Apropo de voblerele hand made , a incercat cineva sa modifice un vobler in vederea maririi adancimii de evolutie? Ma gandesc sa desfac un vobler rattling si sa inlociesc bila din el cu una din otel(rulment) pentru a se scufunda mai rapid si mai adanc. Operatia ar consta in gaurirea acestuia cu un burghiu pe burta, extragerea bilei din plastic si inlocuirea ei cu una metalica, dupa care se sigileaza gaura cu un capacel din plastic introdus si lipit in interiorul orificilui, slefuirea ,vopsirea si lacuirea acestuia.
trebuie sa ai mare grija unde adaugi greutatea respectiva. miscarea nalucii este clar ca va fi afectata, dar poti face mai rau de atat si sa faci respectiva naluca ne-functionala. evita sa bagi greutati in coada sau chiar in spatele ochetului de pe burta pentru mai multa siguranta ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mar 2014, 16:06

...si danone :
...daca tot ai de gand sa lucrezi atat ca sa-l modifici , de ce nu faci unul nou ?

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 13 Mar 2014, 18:36

old_radu scrie:
Obletele scrie:...vreau sa reproduc un vobler de la rapala care pare usor de facut rapala countdown. ... Iar azi l am stricat pe unul intentionat sa i vad scheletul.
...data viitoare nu le mai strica doar pentru atat :

Imagine

...asa arata si al tau ?
:headbash:

cam asa ceva. doar ca din poza asta pare ca ar avea o cavitate acolo unde e pata aia inchisa la culoare. sau a avut bile acolo ...? tot cam asa arata si al meu. oricum era cam zgariat si barbeta lui fusese schimbata. deci era un vobler compromis.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 13 Mar 2014, 18:44

pata aia inchisa la culoare e lestul... :wink:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 14 Mar 2014, 09:41

Ideea cu lestarea este sa-l faca sa coboare mai rapid la fund pana pe la 4-8 m adancime si sa evolueze orizotal acolo la adancimea respectiva ca si un shad cu jig. Cele sinking nelestate suplimentar coboara la adancimea dorita dar trebuie sa astepti mult si alt dezavantaj e ca la recuperare vin spre suprafata nu evolueaza pe orizontala.

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 14 Mar 2014, 09:46

Foloseste un down-rig :respekt:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 14 Mar 2014, 09:56

DEM scrie:Foloseste un down-rig :respekt:
Cum arata ?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Mar 2014, 10:11

danone scrie:Ideea cu lestarea este sa-l faca sa coboare mai rapid la fund pana pe la 4-8 m adancime si sa evolueze orizotal acolo la adancimea respectiva ca si un shad cu jig. ...
...vezi ca o supralestare s-ar putea sa-l faca sa nu mai evolueze deloc
...pentru ce-ti doresti tu , cred ca mai potrivit ar fi un jigvobler :roll:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 14 Mar 2014, 10:46

Am folosit jig voblere Flap Jack de la Strike Pro cu bile din otel care se scufunda foarte rapid si adanc , dar nu imi convin paleta de culori si mai ales forma lor. Asa ca m-am gandit sa modific cumva cateva voblere obisnuite.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Mar 2014, 11:17

danone scrie:Am folosit jig voblere Flap Jack de la Strike Pro cu bile din otel care se scufunda foarte rapid si adanc...
...hai ca le "amestecam"
...la ce te referi tu nu sunt jigvoblere
...uite aici , cu "paleta de culori " :

Imagine

:wink:

Scrie răspuns