trebuie sa ai mare grija unde adaugi greutatea respectiva. miscarea nalucii este clar ca va fi afectata, dar poti face mai rau de atat si sa faci respectiva naluca ne-functionala. evita sa bagi greutati in coada sau chiar in spatele ochetului de pe burta pentru mai multa siguranta ...danone scrie:Apropo de voblerele hand made , a incercat cineva sa modifice un vobler in vederea maririi adancimii de evolutie? Ma gandesc sa desfac un vobler rattling si sa inlociesc bila din el cu una din otel(rulment) pentru a se scufunda mai rapid si mai adanc. Operatia ar consta in gaurirea acestuia cu un burghiu pe burta, extragerea bilei din plastic si inlocuirea ei cu una metalica, dupa care se sigileaza gaura cu un capacel din plastic introdus si lipit in interiorul orificilui, slefuirea ,vopsirea si lacuirea acestuia.
intrebare pt constructori de voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: intrebare pt constructori de voblere
Obletele ... daca te duci pe mana blasei atunci rasina devine oarecum obligatorie. in functie de pestii pe care ii vei cauta vei fi nevoit sa dai mai multe straturi. am anumite naluci care au 7 straturi de rasina pe ele si cred ca grosimea ei se apropie de 1mm. voblere cu care daca dau de o piatra se sparg ca bibelourile dar tin bine la dintii pestilor. de ceva timp am renuntat la lemn din anumite considerente ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
...si danone :
...daca tot ai de gand sa lucrezi atat ca sa-l modifici , de ce nu faci unul nou ?
...daca tot ai de gand sa lucrezi atat ca sa-l modifici , de ce nu faci unul nou ?
cam asa ceva. doar ca din poza asta pare ca ar avea o cavitate acolo unde e pata aia inchisa la culoare. sau a avut bile acolo ...? tot cam asa arata si al meu. oricum era cam zgariat si barbeta lui fusese schimbata. deci era un vobler compromis.
pata aia inchisa la culoare e lestul... 

Ideea cu lestarea este sa-l faca sa coboare mai rapid la fund pana pe la 4-8 m adancime si sa evolueze orizotal acolo la adancimea respectiva ca si un shad cu jig. Cele sinking nelestate suplimentar coboara la adancimea dorita dar trebuie sa astepti mult si alt dezavantaj e ca la recuperare vin spre suprafata nu evolueaza pe orizontala.
Foloseste un down-rig 

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
Cum arata ?DEM scrie:Foloseste un down-rig
...vezi ca o supralestare s-ar putea sa-l faca sa nu mai evolueze delocdanone scrie:Ideea cu lestarea este sa-l faca sa coboare mai rapid la fund pana pe la 4-8 m adancime si sa evolueze orizotal acolo la adancimea respectiva ca si un shad cu jig. ...
...pentru ce-ti doresti tu , cred ca mai potrivit ar fi un jigvobler

Am folosit jig voblere Flap Jack de la Strike Pro cu bile din otel care se scufunda foarte rapid si adanc , dar nu imi convin paleta de culori si mai ales forma lor. Asa ca m-am gandit sa modific cumva cateva voblere obisnuite.