intrebare power pro
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- George1985
- veteran
Re: intrebare power pro
Mi se pare o mare vrajeala cu diametrele de la firele textile, m-am uitat pe 3 fire textile, de la 3 producatori diferiti, care le-am si folosit, si nu corespund deloc!
Energoteam power galben de 0.15 mm , echivalent a 23 lbs, care este cel mai gros (destul de gros comparativ cu Rapture)
Rapture galben 0.14mm, echivalent 20 lbs ceva mai subtire
Sufix galben 0.14 mm, echivalent 6 lbs, estrem de subtire comparativ cu cele de mai sus!
De ce se mai dau grosimile in mm daca acestea nu corespund?
Cum poti alege un fir dupa specificatiile date de producatori?
Energoteam power galben de 0.15 mm , echivalent a 23 lbs, care este cel mai gros (destul de gros comparativ cu Rapture)
Sufix galben 0.14 mm, echivalent 6 lbs, estrem de subtire comparativ cu cele de mai sus!
Il cumperi din SUA sau Japonia ...George1985 scrie:Mi se pare o mare vrajeala cu diametrele de la firele textile, m-am uitat pe 3 fire textile, de la 3 producatori diferiti, care le-am si folosit, si nu corespund deloc!
www.pentrupescuit.ro
- George1985
- veteran
OMG asta da solutie 

Sau mai bine zis cumperi fire fabricate pentru aceste doua piete !George1985 scrie:OMG asta da solutie
www.pentrupescuit.ro
Despre PP am aflat destule si multe de bine deci o sa mi-l iau curand. Acum am vazut si un Fireline tracer braid,are culoare galben cu negru si am vazut ca are rezistenta buna.Am mai vazut ca s-a vandut si pe aici pe forum.Cei care-l aveti cum vi se pare???Cunosc ca berkley sunt super bune dar modelul asta nu l-am probat.Am vazut ca are diametrul rotunt si ca ar fi recomandat pt mulinete casting dar si spining. Ma intereseaza daca ia apa ca whiplash,acesta mi se pare bun numai ca ma deranjeaza ca ia cam multa apa.
- stefanflorin
- veteran
George1985 scrie:Mi se pare o mare vrajeala cu diametrele de la firele textile, m-am uitat pe 3 fire textile, de la 3 producatori diferiti, care le-am si folosit, si nu corespund deloc!
Sunt curios cum ai calculat tu echivalentele alea?

S-a ma discutat in legatura cu lb vs kg, parerea mea ca firele pt Europa au trecut in loc de lb. => kg. Vezi 7kg pe eticheta inchipuie-ti 7lb, vezi 15kg=>15lb. Eu cand iau un fir textil, resistenta la tractiune e ultimul lucru de pe lista caracteristicilor care trebuie sa corespunda cu cerintele mele. Pt. rezistenta la tractiune s-a inventat FRANA LA MULINETA (asa cum zicea si "Nemernicia" sa), si se pare ca din ce in ce mai putini dintre "pescari" stiu asta, dovada=> betele rupte in draci, de la toate firmele, pe toate pietele.
Urasc atarnatorii!
- George1985
- veteran
Uite un exemplu!!!

Uploaded with ImageShack.us
La Sufix e tras de pe bobina mare, iar la energo e in kg

Uploaded with ImageShack.us
La Sufix e tras de pe bobina mare, iar la energo e in kg
George,
Firul acesta de la Rapture este foarte bun, eu i-l am pe cel de 0,16.
L-a mine acasa nu am gasit sub aceasta dimensiune.
Eu i-l folosesc cu inaintas de fluorocarbon, iar in caz de agatatura cel care cedeaza este nodul cu care se leaga jigul, asta in cazul in care la capat nu se afla un "jig de agatatura".
Respecte,
Firul acesta de la Rapture este foarte bun, eu i-l am pe cel de 0,16.
L-a mine acasa nu am gasit sub aceasta dimensiune.
Eu i-l folosesc cu inaintas de fluorocarbon, iar in caz de agatatura cel care cedeaza este nodul cu care se leaga jigul, asta in cazul in care la capat nu se afla un "jig de agatatura".
Respecte,
- George1985
- veteran
Unii zic ca nu e bun, ca aduna apa, ca vrajeli, eu l-am pescuit si pe cicade pe curent, la viteza,lanseuri de 40-60m, care e printre cele mai agresive stiluri de pescuit de la noi, si la jig pe pietroaie si alte agataturi pe Dunare, cu sau fara inaintas, si la apa calda cand ingheata bocna tot firul, si nu am avut niciun fel de probleme, doar ceva peruci din cauza diametrului destul de mare, toate astea pe o singura rola de fir!
De rezistenta nici nu mai zic
Eu sunt curios daca Sufixul care l-am cumparat duce macar pe jumatate din ce a indurat firul acela.
"Pe apa" avea varianta mai subtire,care o am cu siguranta in vizor pe viitor, iar pentru un spining greu cel de 0.14 maxim 0.18mm e suficient.
Respect Nairda!
@Sefanflorin ce parere ai de ceea ce scrie pe rola?
De rezistenta nici nu mai zic

Eu sunt curios daca Sufixul care l-am cumparat duce macar pe jumatate din ce a indurat firul acela.
"Pe apa" avea varianta mai subtire,care o am cu siguranta in vizor pe viitor, iar pentru un spining greu cel de 0.14 maxim 0.18mm e suficient.
Respect Nairda!
@Sefanflorin ce parere ai de ceea ce scrie pe rola?
-
- junior
Ieri am shimbat stroftul de 7kg cu power pro de 10lbs. Stroft este un fir de c@c@t, la fiecare pescuit facea niste peruci de mama focului, abia am reusit sa salvez 30 de m din 100 restul s-a dus dreq. Power pro in schimb merge perfect se deruleaza fara probleme fara nici un windknot. Si problema este ca in trecut am mai folosit stroft si tot la fel s-a comportat windknot la fiecare a 3-4 aruncare.