Intrebare incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
si eu dau cu fir de 15,10 sau 8lbs
30 lbs mi se pare exagerat(nici un peste nu va trage cu o fortza de 15kg poate un somn de 70kg in unele momente ale drillu-lui)
rar mai folosesc de 20lbs doar cand pescuiesc cu naluci grele si in zone unde nu este strict necesara lansarea la mare distantza,zone cu multe obstacole in apa,agatzatori(trunchi de copac si alte capcane pt. vobler).tocmai aceste zone cu multe obstacole sunt preferate si de pesti si din pacate acolo am lasat cele mai multe naluci.
daca se agatza o singura ancora de la vobler cumva reusesc sa-l scot cu cel de 15 lbs sau 20lbs si cu firul infasurat pe coada minciogului(de regula indreptand ancora-daca nu e modelu mai nou si mai tare-);dar daca se agatza amandoua nu mai am nici o sansa mai ales cand dau la clean cu fir mai subtire.
30 lbs mi se pare exagerat(nici un peste nu va trage cu o fortza de 15kg poate un somn de 70kg in unele momente ale drillu-lui)
rar mai folosesc de 20lbs doar cand pescuiesc cu naluci grele si in zone unde nu este strict necesara lansarea la mare distantza,zone cu multe obstacole in apa,agatzatori(trunchi de copac si alte capcane pt. vobler).tocmai aceste zone cu multe obstacole sunt preferate si de pesti si din pacate acolo am lasat cele mai multe naluci.
daca se agatza o singura ancora de la vobler cumva reusesc sa-l scot cu cel de 15 lbs sau 20lbs si cu firul infasurat pe coada minciogului(de regula indreptand ancora-daca nu e modelu mai nou si mai tare-);dar daca se agatza amandoua nu mai am nici o sansa mai ales cand dau la clean cu fir mai subtire.
Re: intrebari incepator
o sa lansezi lingura cu firu ala putin mai departe de varfu papucilordima gigi scrie:buna ziua!
Ajutat de dumneavoastra mi-am comandat ,fir textil Tuf Line XP Yellow
Line 30Lb,Ochelari Polarizati N.Y.S. si oscilanta Dolinger mica 6 grame.
Ce parere aveti ?

In schimb o s-o vezi cu polarizantii foarte clar

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
intrebari incepator
dumeritima si pe mine cum se exprima Lb-in Kg,dupa cite sti eu est aproximativ 0,5Kg.
intrebari incepator
Deci 30 Lbs =13,6 KG, himmmm, cam putin, nu?!.
Pina acum am folosit mono 0,3 de 8 si de 12 Kg.
Primul s-a comportat excelent daca nu erau agatatori, al doilea se incurca
des (am conceput un dispozitiv inpotriva rasucirii firului).
Cu textil nu am incercat, daca spuneti ca Tuf line 30Lbs nu este bun, voi
testa apoi il folosesc la somn, sunt exemplare foarte mari in zona Falezii
Galati (personal am prins de 6,5 Kg, un amic prinde de fregvent de 15-25 KG)a-m scapat exemplare foarte mari, sunt scoici .
Pina acum am folosit mono 0,3 de 8 si de 12 Kg.
Primul s-a comportat excelent daca nu erau agatatori, al doilea se incurca
des (am conceput un dispozitiv inpotriva rasucirii firului).
Cu textil nu am incercat, daca spuneti ca Tuf line 30Lbs nu este bun, voi
testa apoi il folosesc la somn, sunt exemplare foarte mari in zona Falezii
Galati (personal am prins de 6,5 Kg, un amic prinde de fregvent de 15-25 KG)a-m scapat exemplare foarte mari, sunt scoici .
-
- veteran
@dima gigi
nu conteaza numai sa ai un fir gros, acum pescuiesc la jig cu power pro de 5lb si este suficient. ptr somn si stiuca am varianta de 15lb care iarasi mi se pare suficienta. mai conteaza si ansamblu bat-mulineta-daca vrei somni capitali tre un bat tzapan act 50-150g, iar mulineta 3500-4000-4500; daca tot ai luat tuf line de 30lb si zici ca in zona sunt scoici, ia-ti si un leader fluorocarbon 30 sau 40lb.
nu conteaza numai sa ai un fir gros, acum pescuiesc la jig cu power pro de 5lb si este suficient. ptr somn si stiuca am varianta de 15lb care iarasi mi se pare suficienta. mai conteaza si ansamblu bat-mulineta-daca vrei somni capitali tre un bat tzapan act 50-150g, iar mulineta 3500-4000-4500; daca tot ai luat tuf line de 30lb si zici ca in zona sunt scoici, ia-ti si un leader fluorocarbon 30 sau 40lb.
Dom' Gigi...la 30 lbs poti sa dai din barca, pe verticala, lejer de tot. O ajitzi "in sus si-n jos" pana-i sare mustaru'. Merge si o nalucutza de 12 gr. la fix....nu la punct fix....voiam sa zic merge super marfa. Daca ma gandesc bine, mai am ceva pe o rola de "sea fishing line" de 400 m... in caz ca ai nevoie...?1?
intrebari incepator
a- m primit ieri prin curier o rola Tuf Line XP 30 lbs .
Ma duc sa fac proba, am si ceva mate de macrou,niste rime rosii,poate musca somnul(la somn dau cu mono minim 0,6 anti casting,malul este
plin de scoici care taie ca bruciu,daca il itepi trebuie sa il fortezi vreo 10-15m sa nu intre in vreun cotlon)
Ma duc sa fac proba, am si ceva mate de macrou,niste rime rosii,poate musca somnul(la somn dau cu mono minim 0,6 anti casting,malul este
plin de scoici care taie ca bruciu,daca il itepi trebuie sa il fortezi vreo 10-15m sa nu intre in vreun cotlon)
intrebare incepator
am o intrebare care ma chinuie de mult.
-cine poate sam-i spuna cum se comporta o lanseta de Maci 3,9-4,1
10-40g la spining. Mau fascinat dintodeauna insa nu le vad utilitatea
la un dril cu o captura capitala, cred ca si un rapitor de 2Kg ar creia
probleme serioase. Insa distanta de aruncare sar dubla cred, precizia
si manevrabilitatea (dupa locul unde pescuiesti) ar avea de cistigat
a incecat careva?
-cine poate sam-i spuna cum se comporta o lanseta de Maci 3,9-4,1
10-40g la spining. Mau fascinat dintodeauna insa nu le vad utilitatea
la un dril cu o captura capitala, cred ca si un rapitor de 2Kg ar creia
probleme serioase. Insa distanta de aruncare sar dubla cred, precizia
si manevrabilitatea (dupa locul unde pescuiesti) ar avea de cistigat
a incecat careva?
Am dat eu odata, cu voblere nu am incercat, la jig de pe mal cu jiguri mici ar merge daca te impaci cu lungimea - a mea era de 3,9m. Am folosit-o deoarece dadeam de pe mal si era un canal mai adanc la cativa metri de mal si cu batul scurt nu puteam juca cum trebuie naluca plus ca imi freca firul de marginea canalului. Pestii au fost pana in 1,5kg si drilul e ok dar trebuie sa folosesti un mincioc cu coada mai lunga.
Din cate stiu eu sunt bete de match si mai puternice, Jean Scurtu foloseste chiar bologneze si scoate pesti destul de maricei.
Am vazut crap de vreo 5 kg prins la match, cu putina grija si intr-un loc bun cred ca scoti lejer chiar si un peste mai mare.
Din cate stiu eu sunt bete de match si mai puternice, Jean Scurtu foloseste chiar bologneze si scoate pesti destul de maricei.
Am vazut crap de vreo 5 kg prins la match, cu putina grija si intr-un loc bun cred ca scoti lejer chiar si un peste mai mare.