discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

dima gigi scrie:
-A-m gasit multifilament "power pro"gri de 18,5Kg .cu 50 roni! rola de 100ml, inpletit si abraziv ,nu stiu daca este bun pentru spining ,mi sa spus
daca a-m preferinte sa fac comanda si luni il obtin .vinzatorul a zis ca firul
nu este de calitate!.
.
TEAPA!!!!!!!
ai grija,mai bine cumpara de pe totalfishing
nu exista PowerPro gri,numai yelow si green
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
meas
- veteran

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
mihaimircea
- veteran

-
dima gigi scrie:
-A-m gasit multifilament "power pro"gri de 18,5Kg .cu 50 roni! rola de 100ml, inpletit si abraziv ,nu stiu daca este bun pentru spining ,mi sa spus
nu este de calitate!.
Power pro este un fir excelent numai ca nu stiu sa existe gri. Exista galben, verde, alb si rosiatic (pe ultimul nu l-am vazut dar situl lor mentioneaza asa ceva). E posibil sa fie facatura, mai ales ca rola are o lungime atipica de fir. In general sunt la 150, 300... yarzi. De asta poate ca si zice vanzatorul ca nu e de calitate.
Cauta rolele care sunt in sistem american. Greutatea in lb, lungimea in yd. Cu astea s-ar putea sa te frigi. Am vazut la supermagazinul DAM de pe Ritmului (Bucuresti) powerpro la 100 m cu 8 ron. Marfa de marfa. Un pret corect este 70 ron pentru rola de 150 yd. Vezi pe magazinul de pe site.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Sir Caca
- utilizator constant

adiwolf scrie:dima gigi scrie:
nu este de calitate!.
.
TEAPA!!!!!!!
ai grija,mai bine cumpara de pe totalfishing
nu exista PowerPro gri,numai yelow si green
Exista si gri, dar numai in variante de role la 10.000 m pentru retaileri. Nu am vazut in Romania, dar afara se vinde la metru si se pune direct pe tambur (este cu ceva mai ieftin). Am 2 Tehnium-uri care le-am luat din Ungaria si mi-am pus cate 200m de fir. Este Power Pro si chiar are calitate, dar la bobina de 100m nu am auzit sa se comercializeze.
-
anem
- veteran

mai nou si prin magazine se gasesc in proportie de 40-50% fake-uri ... nu mai poti avea incredere in nimic .... nasol asa.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
dima gigi
- utilizator nou

buna, mat-i lamurit a-m sa vin musai prin Bucuresti sa fac cumparaturi.
despre balta nu este secret -balta" Zetun",se inra mai greu .......
Dar Duminica s-a prins doar la viu si un exzemplar de7-8Kg,un tip de liga
mine avea 12buc. tote sub 2Kg.
Nu aveam carasei si nici locul bun(a-m fost pris in menghina.....),la oscilanta (confectie propre)a-m luat doua mirlite,in doua oredupa ora 12,
dar cred ca este voba si de solunar ,in plus depune icrele si nu mai maninca o vreme.
-
meas
- veteran

dima gigi scrie:buna, mat-i lamurit a-m sa vin musai prin Bucuresti sa fac cumparaturi.
despre balta nu este secret -balta" Zetun",se inra mai greu .......
Dar Duminica s-a prins doar la viu si un exzemplar de7-8Kg,un tip de liga
mine avea 12buc. tote sub 2Kg.
Nu aveam carasei si nici locul bun(a-m fost pris in menghina.....),la oscilanta (confectie propre)a-m luat doua mirlite,in doua oredupa ora 12,
dar cred ca este voba si de solunar ,in plus depune icrele si nu mai maninca o vreme.
Ai pile la PC
Aia e balta Consiliului Judetean si se intra cu "biletel" de sus

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
dima gigi
- utilizator nou

cunosc un consilier Judetian si un amic (ala incepator ) membru ,cu ceva
relatii.
-
dima gigi
- utilizator nou

buna si fir intins!.Va mai pu o intrebare de profan:
-cine poate sa ma lamureasca care sint principalele (in ordinea inportantei) calitati pe care trebuie sa le indeplineasca o lansela de
spining ,eu a-m 4 bete cu actine diferita si a-m observat ca atnci cind
cisti ceva este in detrimentul altor calitati,de exemplu olanseta de 10-40g
de spining din carbon este prea rigida pentru a imprima din articulati un
joc incitant pentru oscilanta insa inteapa foarte bine(ai putine rateuri),
comparativ cu un bat din fibra de sticla(clasic Germina de exemplu)
-ce este mai inportant -un joc incitant ,distanta mare de aruncare -lungimea optima a lasetei (1,8;2,10;2,30;2,40;2,60;3,00;3,6;3,9;4,1,)
greutare cit mai mica a echipamentului(bat,mulineta), echilibrare buna
a ansamblului,intepare promta..............................
-
meas
- veteran

Nu sunt profesor de spinning, dar cate ceva pot sa-ti spun.O sa enumar cateva calitati pe care le urmaresc eu cand cumpar o lanseta.Sa fie usoara si cu manerul de sub mulinata nu prea lung(te jeneaza in lanseuri).Sa fie rezistenta pentru a nu ceda la socuri si smucituri.Sa fie sensibila pe varf ca sa simti jocul nalucii si momentul cand musca pestele,dar varful nu trebuie sa fie fleashca sa trebuiasca sa pui o contra de sa cazi pe spate cand simti muscatura.Nalucile de obicei au un joc al lor (conceput de constructor) si nu prea trebuie "s-o joci"(vorbesc de oscilante,rotative,voblere).Poti s-o "joci"din recuperarea mai rapida sau mai lenta.Lungimea lansetei depinde de modul de dat la peste.Daca dai de pe mal e buna o lanseta mai lunga(2,4-3) sa poti trimite mai la distanta,dar malul sa fie curat,ca daca dai de pe sub pomi,o lungime mare te incurca.Din barca sunt mai indicate lungimi medii(1,8-2,3).Aici nu trebuie sa lansezi asa mult;daca nu ajungi unde vrei,muti barca.
Pe de alta parte iti poti imbunatati lungimea lansarii si cu ajutorul firului.Poti lansa la fel de departe cu o lanseta mai scurta dar cu un fir textil.
Daca ar fi sa fac un clasament,asa cum vrei tu,as zice:
1.rezistenta
2.sensibilitatea si actiunea varfului
3.greutatea lansetei si lungimea manerului
4.lungime totala