inox si alama

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

speedy
veteran
veteran

Re: inox si alama

Mesaj de speedy » 16 Feb 2013, 21:25

:shock:
arata super .
am un ciocan cu cap rotund si le bat pe un covor de cauciuc de 1 cm , am batut doar alama si cupru .pe unele le-am placat si cu folie de aluminiu in diferite combinatii .
toate care le-am facut , vreo 4-5 modele , au si prins ......
la cuva nu m-am gandit .......m-am gandit la chiuvete de inox .

roly
veteran
veteran

Re: inox si alama

Mesaj de roly » 03 Mar 2013, 00:44

speedy scrie::shock:
arata super .
am un ciocan cu cap rotund si le bat pe un covor de cauciuc de 1 cm , am batut doar alama si cupru .pe unele le-am placat si cu folie de aluminiu in diferite combinatii .
toate care le-am facut , vreo 4-5 modele , au si prins ......
la cuva nu m-am gandit .......m-am gandit la chiuvete de inox .
da,dar: iti trebe cuva gasita,demontata,taiata in 2,indreptata,taiata in fasii adecvate,taiate apoi la lungimea lingurii,decupata forma,polizata,gaurita,debavurata,apoi batuta,apoi puse inele,ancora,codita si vartej!!!!! e doar 10lei o oscilanta "Dara Killer" de la noi din Bv.-pe alese,si e material ca lumea ,o cumpar in 2min. si iau exact ce vreau! Simplu,nu? restul e bricolaj de placere,pe care-l faceam cand eram pusti prin anii '70-'80....Cati dintre pescarii romani stiau pe-atunci de voblere? Eu mi le faceam singur,dupa exemplul lui Lauri Rapala,numai ca intre-timp se produsese revolutia industriala si peste tot erau strunguri si freze...CATI dadeau in Ro. cu glidere productie proprie...ATUNCI? Acum termin o serie de 37 de linguri unicat: un material exceptional pe care l-am gasit intamplator=Ni pe o parte,alama pe cealalta! SI de numai 0,5mm,ceea ce mi-a permis sa fac linguri ... DUBLE...Accesorizate cu ochi 3D,solzi trasati,codita rosie....ancore dezdoibile de la9kg in sus(pe linia de 11kg....)...si ma chinui de....6luni! Ca nu gasesti meseriasi dak n-ai masini,ca e betiv ala si te intinde...Si-apoi trebe sa-i dai si lui ala,si dai si la procurarea materialului,si la accesorii,iar dak vrei sa vinzi una si ceri 20lei,nu-ti da nimeni,asa ca mai bine iei de-a gata.....Fir intins! :D :roll: :wallbash: :respekt:
TOT RESPECTUL !!!

Scrie răspuns