inel varf

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 08 Sep 2007, 21:28

Ionut the carp scrie:pai hardloy :)
Atat Aluminium Oxide, Hardloy cat si Alconite sau SiC sunt inele cu "pastila ceramica". Toate sunt materiale ceramice, la unele diferind tipul de ceramica (SiC vs Al. Ox) la altele metoda de polizare (Alc. vs Hardloy) cu o asezare (presare) specifica in cadrul inelului de inox sau titan sau alte sarme.

Andrei Ovidiu: SiC e abrevierea de la silicon carbide. Fuji de la ce o fi? :D

http://www.fujitackle.com.au/rings.htm

Jedi
veteran
veteran

inel de virf

Mesaj de Jedi » 08 Sep 2007, 21:55

De la Fuji domle d*aci... Originile firmei sint in Ardeal :lol:

onesti
veteran
veteran

Re: inel de virf

Mesaj de onesti » 08 Sep 2007, 22:03

Jedi scrie:De la Fuji domle d*aci... Originile firmei sint in Ardeal :lol:
Nu mai sunt in Ardeal ca s-au mutat in LaSalle :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Sep 2007, 03:50

eu am folosit asa ceva
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

vine si cu lipiciul de rigoare,asa ca nu iti mai bati capul :wink:

apropo,americanii astia nu or fi auzit de "picatura" sau "rasini epoxidice" ?
de ce oare folosesc pur si simplu un baton de plastic?
simplu,comod si eficient.trust me :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Sep 2007, 11:23

mihai.f scrie:
old_radu scrie:andrei-ovidiu .......STIE ! :wink:
????

...am scris ceva , mai greu de inteles :?: ...

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 09 Sep 2007, 13:33

Un sfat: nu folosi "picatura" sau super-glue sau alt lipici rapid pe baza de cianoacrilat pentru ca risti sa iti "inghete" inainte de a pozitiona inelul corect si dupa aia na mai scoate-l daca poti ! Foloseste Poxipol transparent, iti lasa timp destul sa pozitionezi inelul si sa stergi si excesul de rasina sa iasa treaba "profi" . Ca rezistenta.....nimic din ce am reparat cu rasina epoxi ( poxipol) nu s-a dezlipit, ba chiar am si "turnat" piese din el pt a inlocui diverse chestii de plastic care s-au rupt.

Jorjel
junior
junior

Mesaj de Jorjel » 09 Sep 2007, 15:28

Va multumesc pentru ajutor! :D ma duc maine sa-mi cumpar inelul si sper ca marti o sa fiu pe rau sa-l testez

cristian.ene
veteran
veteran

Stiutorilor de pretutindeni

Mesaj de cristian.ene » 11 Sep 2007, 02:29

Evident ca atata dat cu parerea nu poate fi luat decat peste picior de Old Radu sau Onesti fie ca e vorba de inlocuirea unui inele sau de tipologiile inelelor ceramice.

Evident ca nici o firma sau rodbuilder nu foloseste rasini atunci cand monteaza sau inlocuieste un inel de top. Asa cum a spus adiwolf se foloseste un baton special Flex Coat _Tip TOP Adhesive care are toate calitatile necesare pentru a face treaba bine adica:
1. High Strength 2. Easy to use 3. fast 4. Easy to repair 5. High temperature 6. felxibile

Pentru montarea inelelor de linie se foloseste un alt adeziv -baton(Guide Foot Adhesive) cu alta formula si alte calitati tot Flex Coat care ajuta la fixarea temporara dar in plus protejeaza partial blank-ul de stresul inelului.

In privinta moderatorilor ca au primit rusinica de peste tot ar fi bine sa nu mai fie asa destepti si gandesca inainte sa apese pe taste asa din reflex conditionat. Reflxele studiate de Pavlov sunt specifice tuturor fiintelor vii(caini, maimute si ce vreti... ameobe), oamenii mai intai cumpanesc si apoi tasteaza asta e ordinea firesca pur teoretic.Practic ce e firesc pe aici si pe aiurea ?
MAi baieti nu va dati demisia asa din onoare, sau asta va motiveaza si mai tare sa va agatati de scaunul virtual ? SI la pescuit face-ti la fel intii pescuiti si iarna va ganditi la ce nu ati facut bine tot sezonul ?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 11 Sep 2007, 14:44

scz de off-topic

@cristian.ene

ma scuzati domnul ca am intervenit cu un raspuns prost si taranesc care il ajuta pe un om care probabil e la inceput...data viitoare o sa ii las pe cei ce se ocupa cu asa ceva sa ii dea un raspuns omului, raspuns din care omul poate nu intelege prea multe, cu materiale care poate sunt mai greu de procurat si care dureaza ceva timp pana vin din state sau de oriunde altundeva, la asta te'ai gandit? :wink:

daca am primit sau nu rusinica e problema mea si nu vad ce intereseaza pe altcineva ce am primit sau ce am dat :wink: sau forumul in curand o sa fie un radio santz activ :twisted: cat despre demisie nu mi'oi voi da ptr ca imi fac treaba pe acolo pe unde sunt moderator :wink: ca sa fi moderator nu trebuie sa fi mare pescar....parca asa ceva scria in regulament...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Sep 2007, 21:18

domnule membru cristian ene,te rog sa nu agiti spiritele pe aici,scuze ca intervin...n-oi fi eu mare meserias in scule sau pescuit,dar moderez aceasta sectiune si nu vreau sa ajung sterg mesaje off-topic.

discutia va continua on-topic.

multumesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns