inel varf lanseta foarte uzat (zimtat)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- citizenics
- utilizator constant
Re: inel varf lanseta foarte uzat (zimtat)
lanseta are 6 inele SIC, dar cel din varf (al 7 lea) nu dispune de aceasta tehnologie. Oare de ce?
Ce risc daca las inelul din varf asa (uzat)? (deterioreaza firul? influenteaza distanta de aruncare?)
Ce risc daca las inelul din varf asa (uzat)? (deterioreaza firul? influenteaza distanta de aruncare?)
- semlecangheorghe
- veteran
Nustiu cu ce fire pescuiesti..Unul mediu raport pret calitate costa 70-100ron rola,textil ma refer..Cu inelul de virf zimtat..distrugi firul,si normal ca si distanta la care arunci scade..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- wildexplorer
- utilizator constant
Si in dril poate pleca pestele cu tot cu fir.
Eu am reusit sa rup varful unei lansete exact unde se termina tubul inelului, am plesnit-o de barca.
Am incalzit inelul cu o bricheta pozitionata mai jos, astfel incat sa nu ajunga flacara la inel, si dupa cateva secunde am scos inelul cu mana, facandu-mi si un fel de tatuaj la degete. Am finisat bucata rupta cu hartie abraziva si am lipit inelul cu superglue gel. Totul pe loc. Dupa 10 minute pescuiam iarasi.
Nici dupa 2 ani nu da semna de oboseala.
Eu am reusit sa rup varful unei lansete exact unde se termina tubul inelului, am plesnit-o de barca.
Am incalzit inelul cu o bricheta pozitionata mai jos, astfel incat sa nu ajunga flacara la inel, si dupa cateva secunde am scos inelul cu mana, facandu-mi si un fel de tatuaj la degete. Am finisat bucata rupta cu hartie abraziva si am lipit inelul cu superglue gel. Totul pe loc. Dupa 10 minute pescuiam iarasi.
Nici dupa 2 ani nu da semna de oboseala.
Iti tine cineva segmentul sau il tii intre genunchi (sau alta metoda incropita dupa imaginatia fiecaruia).....
Cu altceva ( pensa, clestisor, bucla de sirma, sfoara ,fir etc) tensionezi inelul ca si cum ai vrea sa-l tragi afara....
Incalzesti tubul inelului cu bricheta ...
Va iesi exact cind se inmoaie lipiciul din interior , riscul de supraincalzire al blancului e minim.
Cel mai bun material de lipire e epoxy bicomponent , care-i mult mai sensibil la caldura si are o oarecare elasticitate.
Lipiciul cianoacrilat probabil s-a desprins si din cauza ca a devenit casant.
Cu altceva ( pensa, clestisor, bucla de sirma, sfoara ,fir etc) tensionezi inelul ca si cum ai vrea sa-l tragi afara....
Incalzesti tubul inelului cu bricheta ...
Va iesi exact cind se inmoaie lipiciul din interior , riscul de supraincalzire al blancului e minim.
Cel mai bun material de lipire e epoxy bicomponent , care-i mult mai sensibil la caldura si are o oarecare elasticitate.
Lipiciul cianoacrilat probabil s-a desprins si din cauza ca a devenit casant.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
@ Jedi
...explicatia cu demontarea inelului este corecta si cred ca e cea mai la indemana oricui.
...fixatul inelului cu adeziv...eu sustin ca daca ai inelul corespunzator ca marime, adica , sa intre cat mai exact pe lanseta ,cu putin cianoacrilat se rezolva problema , garantat si ca durata
...am avut ocazia sa inlocuiesc cateva inele si mi s-a intamplat chiar si pe malul apei. , cu reusita 100%
...explicatia cu demontarea inelului este corecta si cred ca e cea mai la indemana oricui.
...fixatul inelului cu adeziv...eu sustin ca daca ai inelul corespunzator ca marime, adica , sa intre cat mai exact pe lanseta ,cu putin cianoacrilat se rezolva problema , garantat si ca durata
...am avut ocazia sa inlocuiesc cateva inele si mi s-a intamplat chiar si pe malul apei. , cu reusita 100%
Stiu ca-i foarte "lipicios"
si dur cianoacrilatul. Am avut pe degete de multe ori si-i foarte greu sa scapi de el..Unui coleg i-a sarit pe ochi dar a apucat sa-l inchida inainte si a ramas cu ochiul inchis vreo 3-4 ore pina l-au curatat fetele cu tot felu de demachiante si creme de fata..
Ai incercat cumva sa mai schimbi inel de virf lipis cu super glue?
N-am idee cit de repede se inmoaie la caldura si daca nu cumva arzi virful lansetei.

N-am idee cit de repede se inmoaie la caldura si daca nu cumva arzi virful lansetei.
-
- veteran
Asta-i diferenta : eu pescuiesc de regula cu lansete construite de mine si nu mi s-a intamplat NICI O DATA sa se desprinda inelul de varf ! ( In aproximativ 40 de ani de pescuit). Asta este sacazul fata de cianoacrilat ! Stai pe balta sa pui inele la locul lor.( Ba e prea cald si se "moaie", ba e prea frig si crapa) Adezivul epoxi nici nu intra in discutie !old_radu scrie:@ Jedi

Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
Adezivul epoxi nici nu intra in discutie !florin1948 scrie:[quote="old_radu"

Ba intra..

Multi il pun pe primul loc, inaintea chiar a hot melt glue-ului de la Fuji sau Flex-Coat..

Cele doua metode (epoxi si batonul termoplastic ) sint solutiile de baza, pentru a putea si schimba topul in siguranta ulterior. Restul sint inventate ad hoc in functie de posibilitatile avute pe moment.Unele tin,altele nu. Cu unele adezive mai poti schimba, cu altele nu.
Dar cu epoxi si batonul , totu-i 100% perfect..
...DA , am fixat gresit si pana sa mai pot remedia ceva , super-glue era "beton"Jedi scrie:...
...am repetat operatiunea cu bricheta si l-am scos lejer
...credeti-ma , pe cuvant de "pionier" , tine schema cu cianoacrilatu'

...acolo s-a intamplat sa rup varful lansetei , exact atat s-a rupt cat lungimea tubului inelului de varfflorin1948 scrie:...Stai pe balta sa pui inele la locul lor.....
...bricheta , patent multifunctional , tub super-glue = partida salvata

-
- veteran
Batonul special pentru top(galben) e singura solutie buna.(lucrez cu Flex Coat posibil sa fie si alte speciale)
1. Rezista foarte bine pentru ca are elasticitate si nu crapa la efort
2. Nu incalzesti excesiv topul ca sa repozitionezi inelul pana la alinierea perfecta.
3. Daca inelul are un accident si trebuie schimbat schimaabrea se face cu o incalzire minima si se evita supraincalzirea blankului.
1. Rezista foarte bine pentru ca are elasticitate si nu crapa la efort
2. Nu incalzesti excesiv topul ca sa repozitionezi inelul pana la alinierea perfecta.
3. Daca inelul are un accident si trebuie schimbat schimaabrea se face cu o incalzire minima si se evita supraincalzirea blankului.