inel varf lanseta foarte uzat (zimtat)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- citizenics
- utilizator constant
inel varf lanseta foarte uzat (zimtat)
Batul este un cormoran bull fighter X de 2.10 (5 - 25g). E greu de schimbat (inelul)? Alte solutii?
-
- veteran
Re: inel varf lanseta foarte uzat (zimtat)
Este foarte usor. Cumperi un inel care sa fie la fel ca dimensiune ( in special teava care vine pe varful lansetei), incalzesti var-
ful uzat pana il dai afara, dupa care cel mai bine cu colofoniu ( sacaz) mojarat bine ( facut pulbere) umpli teava inelului nou si-l incalzesti ( cu bricheta) pana se topeste ( colofoniu) si bagi inelul la locul lui. Trebuie sa fii atent sa-l aliniezi cu restul de inele.
Daca nu e bine aliniat, il incalzesti din nou ( fara sa-l scoti) si il repozitionezi. Dupa ce s-a racit, surplusul de colofoniu care a iesi afara il cureti usor cu lama unui cutit. Spor la treaba !
ful uzat pana il dai afara, dupa care cel mai bine cu colofoniu ( sacaz) mojarat bine ( facut pulbere) umpli teava inelului nou si-l incalzesti ( cu bricheta) pana se topeste ( colofoniu) si bagi inelul la locul lui. Trebuie sa fii atent sa-l aliniezi cu restul de inele.
Daca nu e bine aliniat, il incalzesti din nou ( fara sa-l scoti) si il repozitionezi. Dupa ce s-a racit, surplusul de colofoniu care a iesi afara il cureti usor cu lama unui cutit. Spor la treaba !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- citizenics
- utilizator constant
Multumesc.
Ce inele (pt. varf) ar fi mai rezistente la uzura?
...cere la magazin sa-ti dea un inel "SIC" sau poti sa zici "ceramic"...
...in cazul in care nu ai sacaz (colofoniu) , baga o picatura de "Picatura "
...atentie la alinierea inelelor

...in cazul in care nu ai sacaz (colofoniu) , baga o picatura de "Picatura "
...atentie la alinierea inelelor
- citizenics
- utilizator constant
multumesc de sfaturi 

- semlecangheorghe
- veteran
Un adeziv cu intarire mai lenta te va ajuta .Am folosit poxipol bicomponent.Este manevrabil cel putin 5 minute,poate mai bine,timp in care poti alinia nelul de virf,fara stres..Este bine ca virful,pe portiunea unde vine inelul sa fie perfect curatata,si degresata-alcool tehnic..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
...e buna ideea , dar... e mai scumpa varza ca si carneasemlecangheorghe scrie:Un adeziv cu intarire mai lenta te va ajuta .Am folosit poxipol bicomponent...

...super-glue ...OK !
-
- veteran
Imi pare rau, dar ideea cu cianoacrilatul nu e prea grozava. S-a intamplat ca vara , din cauza caldurii excesive,sa cedeze si inelul de varf sa inceapa sa se roteasca din cauza tractiunii firului.old_radu scrie:...e buna ideea , dar... e mai scumpa varza ca si carneasemlecangheorghe scrie:Un adeziv cu intarire mai lenta te va ajuta .Am folosit poxipol bicomponent...![]()
...super-glue ...OK !
Nici poxipolul nu mi se pare o idee prea grozava. Daca mai vreau sa-l schimb vreo data , am probleme cu scosul lui de pe blanc.
Tot clasicul sacaz e solutia ideala : prin simpla incalzire il pot invarti de cate ori vrea muschiul meu , nu cedeaza in sarcina
iar schimbatul ulterior al inelului de varf nu e nici o problema. Si sa nu uitam ca nu ne adresam unor "rodbilderi"ci unora
care nu au mai facut asemenea operatii.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- semlecangheorghe
- veteran
Pai si poxipolul,de fapt cam orice rasina incalzita,se poate demonta.Recent, am 'salvat' o mandrina ECS Fuji..Mi-a luat vreo juma de ora cu suflanta cu era cald..inelul din virf de la lanseta respectiva a durat ,cred ca in jur de 1 minut, si a venit jos..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
http://www.totalfishing.ro/componente-l ... _1178.htmlcitizenics scrie:Multumesc.
Gasesti aici ,daca nu vrei sa te complici cu comanda din afara tarii.Fuji cu pastila sic sint deosebit de rezistente,dar sint bune si fuji alconite,daca vrei ceva mai ieftine..
.
.