inel spart

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

inel spart

Mesaj de eddiero » 21 Feb 2011, 02:10

Salut,

Am un Shimano Force Master cu un inel spart,mai exact al treilea de la varf.
Vreau sa-l schimb da tot cu unul de calitate.Am intelesc ca se poate schimba doar pastila ceramica,fara sa desfaca inelul de pe blank.Vreo sugestie aici in Bucuresti ?
Mi-a fost un tovaras de incredere la Dunare si nu vreau sa-l schimb.

Multumesc.
Fishermen are born honest, but they get over it.

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 21 Feb 2011, 10:57

vezi aici in ultimele 2 pagini: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=30 poate reusesti astfel
C&R

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Feb 2011, 11:08

grey-wolf scrie:ia cu tine un subler si dute la un magazin de pescuit si cauta un inel cu ,,pastila" identica ca dimensiune cu pastila sparta. daca ai gasit il cumperi te duci acasa iei o pila fina sau de ceasornicar si te apuci si pilesti partea metalica a inelului pina o tai si scoti ,,pastila". o bagi prin presare in inelul care nu mai are pastila si gata .daca reusesti esti un om fericit daca nu cumperi alt inel si incerci din nou. daca e inelul de virf il schimbi cu totul . daca e inel matisat si te pricepi il schimbi cu totul daca ai unul identic.
ce tip de inel e sic ceramic titanizat???

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 21 Feb 2011, 14:18

Va multumesc tuturor pt sfaturi.
La faza cu incalzitul inelului am totusi reticenta ca se va decali,la faza cu taiatul....sincer nu m-am gandit dar ar fi o solutie.

Mai astept pareri. :help:

Multam'

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 21 Feb 2011, 14:33

inlocuiesti pastila foarte usor . ai indicatii mai sus pe pagina . am inlocuit multe inele si stiu ce vorbesc . daca consideri ca ai nevoie de mai multe explicatii iti stau la dispozitie . daca ajungi prin Sibiu (tu sau batul ) iti inlocuiesc eu inelul fara costuri .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Feb 2011, 14:46

eddiero scrie:Va multumesc tuturor pt sfaturi.
La faza cu incalzitul inelului am totusi reticenta ca se va decali,la faza cu taiatul....sincer nu m-am gandit dar ar fi o solutie.

Mai astept pareri. :help:

Multam'
operatiunea este foarte simpla astfel ca se poate realiza inclusiv pe balta daca ai cele necesare. incalzirea nu este obligatorie astfel ca pastila se poate pune si fara incalzire prealabila, doar prin presare , insa e putin mai dificil . de incalzit se poate incalzi suficent si cu apa fierbinte si atunci nu mai ai riscul de decalire .

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 22 Feb 2011, 20:41

Gata,m-am hotarat!
Inlocuiesc inelul total , si ce e frumos,ca o sa o fac cu mana mea.Azi am fost la magazin,am cumparat un inel nou,Fuji Sic,nu e chiar identic dar pastila da,l-am fixat in pozitie,maine iau rasina ,mi-am facut si un dispozitiv de matisare.Sunt foarte entuziasmat,probabil si voi ati fost la primul.

Am trei intrebari:

1. daca nu am fir de carbon/fibra pot folosi si textil normal?
2. ce rasina imi recomandati,din ce se gaseste pe piata interna gen Hornbach,Dedeman...?
3. de unde iau si eu niste panza de carbon la un pret rezonabil,ca am doua bete rupte si vreau sa le repar?

Multam din nou tuturor.

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 22 Feb 2011, 21:02

Scuze ca nu am mai intrat aici sa-ti zic exact cum am facut eu.
La inceput si mie mi s-a parut f greu sa schimb pastila plus ca tot asa n-am gasit inel exact ca cel de pe lanseta asa ca "mi-am luat inima in dinti" :lol: si am incercat:- am taiat cu o panza de bomfaier rama inelului cumparat fara a deteriora pastila,am pus pastila in congelator vreo 30-40 min(cu cat mai mult cu atat mai bine), am scos-o cat mai repede si am pus-o in rama inelului de pe lanseta si cu ajutorul unui patent am presat pastila usor in mai multe parti.Tre sa precizez ca si eu am reusit din a doua incercare..respectiv al doilea inel deoarece pe primul nu l-am lasat destul in congelator si l-am presat prea tare cu patentul(deci atentie).
La sfarsit mie mi s-a parut mult mai usor si mai rapid schimbarea pastilei decat schimbarea inelului intreg plus ca schimbarea inelului este mai migaloasa si necesita si alte materiale
Daca nu ai dat jos deja inelul de pe lanseta te sfatuiesc sa incerci sa schimbi doar pastila iar daca nu reusesti abia apoi sa schimbi intreg inelul(nu ai nimic de pierdut decat un inel nou) :oops:
Rasina poti folosi Bison sau Poxipol transparent(bicomponent..adica format din doua rasini care se amesteca)
Spor la treaba
C&R

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 22 Feb 2011, 21:24

@ vleydyx

...daca inainte de a pune pastila racita , in prealabil incalzeai inelul cu o bricheta , cred ca reuseai din prima ... :wink:
...bineinteles daca te miscai rapid

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 22 Feb 2011, 21:45

eddiero scrie:Gata,m-am hotarat!
Inlocuiesc inelul total
1. daca nu am fir de carbon/fibra pot folosi si textil normal?
2. ce rasina imi recomandati,din ce se gaseste pe piata interna gen Hornbach,Dedeman...?
3. de unde iau si eu niste panza de carbon la un pret rezonabil,ca am doua bete rupte si vreau sa le repar?
Multam din nou tuturor.
eu zic sa incerci prima data sa schimbi doar pastila ! un inel nu costa mai mult de 2 sau 3 lei deci daca nu reusesti nu pierzi aproape nimic plus ca daca reusesti ramii cu matisajul original si cu aspectul batului ne schimbat .
pentru matisat inele nu ai nevoie de carbon sau fibra de sticla . poti folosi aproape ori ce fel de fir textil . daca nu ai facut nici o data matisaje e un pic mai complicat cu ascunderea capetelor ,,atei '' cu care ai matisat . Se face fara noduri !!!
pentru ceva fara foarte multe pretentii poti folosi rasina si fibre (sticla sau carbon ) de la magazinele de piese auto . daca vrei ceva mai ,,profi ''vezi magazinele de rod building . dar alte preturi si alta poveste :lol:

un ultim sfat deocamdata : schimba doar pastila !!! e mai usor !!!incearca ! ai sfaturi destule .
HAI CA SE PIOATE :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns