Acuma... de 3 zile citesc non stop acest forum si nu am reusit sa ajung la o concluzie in ceea ce priveste echipamentul. Am acumulat o cantitate destul de mare de informatie zic eu intr-un timp relativ scurt si nu neaparat am reusit sa o si filtrez asa cum trebuie. Sunt ametit total de aceea am decis (desi initial m-am ambitionat sa nu o fac) sa postez totusi un topic pentru a cere ajutor. Am sa incerc sa fiu cat mai explicit in ceea ce priveste intentiile mele de pecuit cu toate ca stiu ca poate pentru unii din voi nu v-a exista o sugestie concreta dar eu va rog totusi sa incercati. Am sa incep cu bugetul, si anume 400 +/- ron pentru un combo inclusiv linia. Deci :
- eu voi pescui asa : pe balti de balastiera pentru ca in zona mea sunt f multe, marea majoritate sunt cu adancime de 1 - 2 m cu f multa vegetatie deci un cosmar, apoi pe barajul tileagd unde inca nu am ajuns, deasemenea pe crisul repede(cursul mediu sa zic asa, intre localitatea Bulz si Alesd, si nu in ultimul rand pe lacurile de acumulare, Lesu cu Vale Draganului cu vaile si paraiele aferente acestora. Nu voi ajunge de graba in alte locuri, deci trebuie tinut seama de populatia de peste care se gaseste in aceste zona si aici ma refer la dimensiunea lor. Pentru ca e inutil sa sa primesc sugestii pentru dunare sau delta.
- speciile de pesti vizate sunt pastrav, biban, clean si... stiuca si salau

sa incercati. In cazul in care, chiar nu se poate nici cum atunci prefer sa iau undita mai puternica pentru stiuca si salau si
ulterior sa mai iau o lanseta pentru restul pestilor si sa folosesc mulineta la ambele lansete in functie de nevoie pana
reusesc sa mai iau inca o mulineta dedicata si acesteia din urma pentru pestii de dimensiuni mai mici. Dar totusi as f tare
sa nu fiu nevoit sa ajung in situatia aceasta macar in primul an.
- voi pescui doar de pe mal, barca nu detin si nu cred ca voi detine in viitorul apropiat

- 50% voi pescui la balastiere deci la stiuca, biban, clean.
- 20% voi pescui la barajul tileagd unde sunt de toate cred
- 20% pe crisul repede unde habar n-am ce este... dar ceva este

- 10% la munte (ador pastravul de munte), probabil de max 10 ori pe an.
Acum urmeaza si problemele. In primul rand din ce am vazut pana acum sunt ingrozit de bradis, apoi doresc o undita care sa poata lansa o naluca usoara, si sa fie suficient de puternica sa reziste la o stiuca, una de cateva kg fiindca ma indoiesc ca voi captura eu acuma la inceput una de 10 kg (desi mi-as dori

In concluzie va rog sa ma ajutati cu sugestii concrete de lanseta, mulineta si linie, ca sa pot sa le cumpar odata si sa merg la pescuit sa nu mai stau in fata laptop-ului fiidca nu mai rezist. De asemenea va rog respectuos sa nu deviati de la esenta topicului si sa evitati raspunsurile teoretice si filozofice care nu fac decat sa ma deruteze si mai tare. Va multumesc f mult anticipat si astept cu mare nerabdare reply-urile d-voastra. Fir intins tuturor !!!
P.S. : nu vreau sa profit de bunavointa voastra dar daca se poate as aprecia si niste sugestii de naluci pentru fiecare
specie ca atunci cand fac comanda sa le iau si pe acestea.